Autoritatile din Hong Kong au o problema cu scara de sticla din magazinul Apple deschis acolo(Video)

11

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uTI9Mb-Tp2E[/youtube]

  Fiecare magazin Apple este special construit pentru a avea un element unic, fie ca e vorba despre felul in care este construita fatada, de modul in care este aranjat totul in interiorul sau, ori de cine stie ce alt aspect fizic. Desi Apple construieste magazinele in functie de zonele in care le amplaseaza, in interiorul lor lucrurile sunt organizate aproape la felsi multe dintre ele au celebrele scari de sticla cu care Apple se mandreste. Ei bine aceste scari de sticla sunt in centrul unui mic scandal pornit de catre autoritatile din Hong Kong care considera ca femeile care poarta fusta si urca pe acea scara risca sa isi dezvaluie “totul” persoanelor care se afla la baza scarilor.

[SOUNDBITE]: Customer from Shenzhen, Miss Li saying: “Actually I have noticed it (glass staircase), but what I see it’s not a fully transparent glass, it’s that kind of matte finish. In fact, looking up from the bottom, I’m not so worried on ‘wardrobe malfunction’… 

[SOUNDBITE]: Local resident, Miss Dai saying: “I will be more careful on this, if trying to wear skirts I will fold up the hemming of the skirts …”

[SOUNDBITE]: HK Democratic Alliance, Chairman of the Commission for Women saying:“We feel that it provides a role alert after we have disclosed the black spot, it’s very important to remind the ladies to protect themselves …”

  Probabil unii dintre voi vor rade, insa autoritatile din Hong Kong nu sunt amuzate de situatie si investigheaza impactul pe care il au scarile asupra vizitatoarelor care vin imbracate in fuste. Desi scarile sunt facute din sticla, treptele nu sunt facute din sticla transparenta, ci din sticla mata, dar chiar si asa se pare ca de jos ai o privire foarte buna asupra oricarei persoane care urca pe ele. Daca autoritatile vor considera ca aceste scari de sticla nu sunt potrivite pentru femei, atunci vom asista probabil la presiuni facute pentru scoaterea lor din magazin.