Autoritatile din Hong Kong au o problema cu scara de sticla din magazinul Apple deschis acolo(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uTI9Mb-Tp2E[/youtube]

  Fiecare magazin Apple este special construit pentru a avea un element unic, fie ca e vorba despre felul in care este construita fatada, de modul in care este aranjat totul in interiorul sau, ori de cine stie ce alt aspect fizic. Desi Apple construieste magazinele in functie de zonele in care le amplaseaza, in interiorul lor lucrurile sunt organizate aproape la felsi multe dintre ele au celebrele scari de sticla cu care Apple se mandreste. Ei bine aceste scari de sticla sunt in centrul unui mic scandal pornit de catre autoritatile din Hong Kong care considera ca femeile care poarta fusta si urca pe acea scara risca sa isi dezvaluie “totul” persoanelor care se afla la baza scarilor.

[SOUNDBITE]: Customer from Shenzhen, Miss Li saying: “Actually I have noticed it (glass staircase), but what I see it’s not a fully transparent glass, it’s that kind of matte finish. In fact, looking up from the bottom, I’m not so worried on ‘wardrobe malfunction’… 

[SOUNDBITE]: Local resident, Miss Dai saying: “I will be more careful on this, if trying to wear skirts I will fold up the hemming of the skirts …”

[SOUNDBITE]: HK Democratic Alliance, Chairman of the Commission for Women saying:“We feel that it provides a role alert after we have disclosed the black spot, it’s very important to remind the ladies to protect themselves …”

  Probabil unii dintre voi vor rade, insa autoritatile din Hong Kong nu sunt amuzate de situatie si investigheaza impactul pe care il au scarile asupra vizitatoarelor care vin imbracate in fuste. Desi scarile sunt facute din sticla, treptele nu sunt facute din sticla transparenta, ci din sticla mata, dar chiar si asa se pare ca de jos ai o privire foarte buna asupra oricarei persoane care urca pe ele. Daca autoritatile vor considera ca aceste scari de sticla nu sunt potrivite pentru femei, atunci vom asista probabil la presiuni facute pentru scoaterea lor din magazin.

11 COMENTARII

  1. Ar putea sa construiasca un lift!sau sa fie o femeie bodyguard si de fiecare data cand i femeie cu fusta urca ea ar putea sa aiba grija sa nu se uite nimeni..da serios exista probleme mai mari decat asta…:))

  2. Nu se va intampla asta niciodata . Cui nu ii place , sa nu intre . Oricum acele scari sunt punctul forte al magazinului , iar panorama de pe acele scari este una unica .

  3. Si care e problema lor, ce drq in asia ofticosi aia cu puta cat degtu’ mai sunt si gay?!?
    Oricum scopul magazinelor apple e de a pune clientilor sai la dispozitie o serie de produse si de a le vedea inainte de a le lua, o idee f buna de altfel:)))

  4. Ca arhitect va pot spune ca scandalul cu scarile si rampele de sticla e vechi, de aceea s-a si hotarat la un moment dat ca in spatiile publice ele sa fie obligatoriu sablate…tocmai din cauza asta. @KFF…asta cu cine nu-i convine sa nu intre, poate merge la tine in Place Pigalle, sau in Ferentari…in lumea civilizata oricine trebui sa poata ajunge oriunde. Iar daca voi va inchipuiti ca pe scarile alea urca doar fotomodele cu tanga (sau fara) atunci aveti 14 ani…pe lumea asta mai sunt si babute…si scotieni…samd 🙂

  5. Cui nu-i convine sa nu urce sau sa iasa din magazin , sa faca 50 de metri spre dreapta , sa urce cu scarile rulante care sunt in incinta IFC , sa mearga tot inainte si apoi sa reintre la nivelul 2 al Apple Store . Intotdeauna exista o a doua solutie .

    Oricum reportajul nu e atat de grav pe cat lasa sa se inteleaga Zaone , mai ales ca Hong Kong e tara centrelor comerciale si a escalatoarelor . De obicei la baza marilor escalatoare sunt terase si poti vedea linistit decolteul d-soarelor ( daca ai ce) .

    Nu-i stress . Cine vrea sa se protejeze poate sa vina imbracat ca in Afganistan .

  6. KFF – Apple trebuie sa se conformeze cerintelor societatii si nu societatea, dorintelor Apple – ca doar nu o fi Apple buricul lumii.