Prima Pagina Apple Apple angajeaza un important inginer AMD, se concentreaza pe dezvoltarea de procesoare

Apple angajeaza un important inginer AMD, se concentreaza pe dezvoltarea de procesoare

  John Bruno este un fost inginer ATI si AMD care acum a devenit System Architect in cadrul companiei Apple. Daca aveti cunostinte despre domeniul tehnologic, atunci stiti ca ATI a fost una dintre cele mai mari companii producatoare de placi grafice si in 2006 ea a fost achizitionata de AMD, care este cel de-al doilea mare producator de procesoare pentru calculatoare, laptop-uri, etc. In 2011 John Bruno a fost concediat de catre AMD si acum lucreaza la Apple unde va contribui la dezvoltarea viitoarelor procesoare care vor fi implementate in iDevice-uri.

  Din punctul meu de vedere angajarea este extrem de importanta pentru cei de la Apple deoarece au acum in echipa un om cu foarte multa experienta in spate, un om care ii poate ajuta sa imbunatateasca procesoarele viitoare. Desigur ca munca sa ar putea fi resimtita abia peste cativa ani, insa eu unul sunt increzator ca el isi va pune amprena puternic asupra viitoarelor produse Apple.

 • Anonymous

  Apple nu face procesoare, face doar designul SoC. Procesoarele sunt facute de ARM(design), iar Apple integreaza in SoC aceste procesoare, impreuna cu procesoarele video, audio si IO, facute de alte companii – Imagination Techologies pt video si Wolfson, pt audio.
  Procesoarele au fost produse pana acum de Samsung, iar posibil in viitor, de TSMC.

 • Samsung le ASAMBLEAZA, dar Apple le concepe si le face “custom” pentru iDevice-urile sale. Desigur ca ele au la baza tehnologii ARM, dar Apple le modifica in consecinta.

 • Anonymous

  Nu au la baza tehnologii ARM ci au la baza procesorul ARM – numit Cortex Ax. Este procesorul central al SoC-ului si al aparatului.
  Samsung nu le ASAMBLEAZA ci le fabrica pt ca au tehnolgia si facilitatile de productie. Apple le asambleaza pe toate in SoC- pe hartie.

 • george

  ARM Holding vinde specificatii pentru procesoare ARM. In baza specificatiilor se pot face multe, de la optimizari de consum, optimizari interne pentru logica din procesor, moduri de comunicare dintre module. Apple, se presupune ca prin cele 2 (parca 2 erau) firme pe care le-a cumparat care se ocupau de optimizat/design procesoare ARM, isi face singura designul la procesor folosind ca baza specificatiile de la ARM Holding.
  Legat de SoC-uri ai dreptate, Samsung au fabrici si produc SoC-urile dupa specificatiile Apple, dar procesorul ar trebui sa fie design Apple.
  Acum cu cat mai multi ingineri cu atat mai bine. Oricum cei de la marketing sunt prea multi si sunt platiti prea mult.