410 de milioane de iDevice-uri au fost vandute in 5 ani, fiecare dintre ele a generat vanzari de 18.50$ in App Store

9

  Acum mai bine de 5 ani de zile Apple lansa primul terminal iPhone pe piata, insa intr-o perioada scurta de timp a reusit sa dezvolte inca alte doua produse in baza sa. Ieri Tim Cook a anuntat ca 410 milioane de iDevice-uri au fost vandute in lumea intreaga pana la aceasta data si 45 de milioane dintre ele au fost comercializate doar in trimestrul fiscal anterior. Facand cateva calcule, aflam ca in aceasta perioada Apple a activat aproximativ 5 – 600.000 de iDevice-uri zilnic, o cifra destuld e mica daca luam in calcul faptul ca Android-ul activeaza dublu in fiecare zi, dar acolo vorbim despre extrem de multe telefoane ieftine vandute la preturi foarte mici.

  Trecand de la vanzarile de iDevice-uri la App Store va spun ca Apple a platit pana in prezent 5.5 miliarde de dolari catre dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS si impartind aceasta suma la numarul de iDevice-uri vandute in intreaga lume aflam ca fiecare iDevice a generat 18.50$ in vanzari in App Store. Continuand calculele aflam ca 13$ au fost platiti dezvoltatorilor pentru fiecare iDevice, iar Apple a incasat 5.50$ drept comision pentru vanzari, deci vorbim despre o suma consistenta de bani care a ajuns in vistieria companiei americane.

  Acum vorbim doar despre estimari si stim cu totii ca multi nu cumpara vreo aplicatie cu propriul iDevice, insa App Store-ul genereaza cei mai multi bani dintre toate magazinele virtuale de aplicatii si acest lucru nu se va schimba prea curand.