410 de milioane de iDevice-uri au fost vandute in 5 ani, fiecare dintre ele a generat vanzari de 18.50$ in App Store

  Acum mai bine de 5 ani de zile Apple lansa primul terminal iPhone pe piata, insa intr-o perioada scurta de timp a reusit sa dezvolte inca alte doua produse in baza sa. Ieri Tim Cook a anuntat ca 410 milioane de iDevice-uri au fost vandute in lumea intreaga pana la aceasta data si 45 de milioane dintre ele au fost comercializate doar in trimestrul fiscal anterior. Facand cateva calcule, aflam ca in aceasta perioada Apple a activat aproximativ 5 – 600.000 de iDevice-uri zilnic, o cifra destuld e mica daca luam in calcul faptul ca Android-ul activeaza dublu in fiecare zi, dar acolo vorbim despre extrem de multe telefoane ieftine vandute la preturi foarte mici.

  Trecand de la vanzarile de iDevice-uri la App Store va spun ca Apple a platit pana in prezent 5.5 miliarde de dolari catre dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS si impartind aceasta suma la numarul de iDevice-uri vandute in intreaga lume aflam ca fiecare iDevice a generat 18.50$ in vanzari in App Store. Continuand calculele aflam ca 13$ au fost platiti dezvoltatorilor pentru fiecare iDevice, iar Apple a incasat 5.50$ drept comision pentru vanzari, deci vorbim despre o suma consistenta de bani care a ajuns in vistieria companiei americane.

  Acum vorbim doar despre estimari si stim cu totii ca multi nu cumpara vreo aplicatie cu propriul iDevice, insa App Store-ul genereaza cei mai multi bani dintre toate magazinele virtuale de aplicatii si acest lucru nu se va schimba prea curand.

9 COMENTARII

  1. Daca s-ar vinde iPhone-urile la preturile la care se vad terminale android, Apple si-ar dubla nr de clienti. Nu stiu cum sunteti voi, da eu dupa ce am achizitionat primul iPhone (3g), orice alt telefon am luat in mana mi s-a parut inferior (chiar daca avea specificatii mai bune). Apple a scris istorie cu iPod, iPhone si iPad.

  2. @linuxtm hai ca vin cu gs2 la tine sa vedem inferioritatea … tu deja exagerezi iphone 3g sacadeaza foarte tare daca incerci sa faci upgrade la OS iar ecranul e cel mai prost care lam vazult la vre-un telefon vreodata

  3. Absolut sunt si eu de acord. O data ce ai un iphone toate celelalte telefoane ti se par inferioare atat la designul exterior si calitatea produsului cat si la sistemul de operare. Nu stiu cum va fi in viitor dar cu siguranta in prezent pentru mine nu exista telefon mai bun decat iphone. Dar pana la urma tine si de preferinte. Recunosc si eu ca as fi vrut un ecran mai mare dar oricum totul e mult mai stabil decat la alte telefoane.

  4. @anonimus in felul tau ai dreptate ,S2 este un smartphone extraordinar ,rapid cu un ecran bun si o camera adevarata ,dar trebuie sa intelegi ca Androidul da totul peste cap …
    Ce sa mai ceri la 3G cind are 128 ram si proc 412 Mhz ,cu toate astea totul merge decent pe el cu IOS 3.1.3 …
    Vrei senzatii uite un 3GS care are doar 256 MB ram si un amarit de procesor 600 Mhz care pune pe butuci o gramada de smartphone-uri generatie 2012 ….
    Tine minte ios este mirific si poate fi gasit doar pe produse Apple ..
    Ai un smart bun bucura-te de el dar nu-l poti compara cu un iPhone 4 sau 4S ,un posesor de iPhone nu poate cobori la Android …este si cazul meu ,fost posesor de S3 ….