Aplicatia YouTube dispare din iOS 6 beta 4, vestea este buna pentru utilizatori

  Daca ati citit iDevice.ro in ultimele ore, atunci sigur ati aflat ca aplicatia YouTube a fost retrasa din iOS 6 beta 4 deoarece licenta celor de la Apple de a folosi aceasta aplicatie a expirat si compania nu intentioneaza sa o prelungeasca. Apple a declarat ca Google va lansa in App Store o aplicatie YouTube separata care va functiona pe toate iDevice-urile, deci practic nu pierdem nimic. Inainte sa sariti la gatul celor de la Apple cu diverse afirmatii, va spun ca aceasta decizie, aparent proasta, este extrem de buna pentru toti posesorii de iDevice-uri si mai jos voi explica de ce.

  Aplicatia YouTube din iOS este veche de cativa ani de zile, ea nu a mai fost actualizata de Apple pentru ca intre ea si Google exista o tensiune foarte mare, iar utilizatorii au avut de suferit. Aplicatia YouTube avea o functionalitate limitata, proasta, pe care multi utilizatori au aclamat-o, unii luand chiar masuri drastice si scotand aplicatia din iOS prin sistemul de restrictii. Toti cei care utilizau aplicatia stiau ca ea este depasita din toate punctele de vedere si ca versiunea mobila a YouTube.com ofera o mult mai buna experienta de utilizare, o experienta care nu se pozitioneaza cu absolut nimic mai prejos decat cea oferita de aplicatia nativa din iOS.

  Da, Apple incearca sa scoata toate produsele Google din iOS, da aplicatia celor de la Google nu va deschide chiar orice link-uri din Safari, insa chiar si asa utilizatorii vor avea parte de o experienta mai buna. Prin aceasta noua aplicatie Google poate oferi o noua experienta de utilizare a YouTube, poate oferi multe functii noi pentru utilizatori si le poate actualiza constant prin update-uri. Aplicatia celor de la Google se poate dovedi a fi mult mai buna si lansarea ei va fi foarte benefica pentru Google care poate incepe sa includa reclame in ea.

  Desigur ca multi vor fi suparati ca nu pot deschide clipuri video din Safari direct intr-o aplicatie nativa a iOS, insa aplicatia nativa incarca oricum o aplicatie web, deci nu numai ca nu pierdeti nimic, dar castigati libertatea de a utiliza o versiune mobila a YouTube.com sau o aplicatie demna de acest serviciu. Nu trebuie uitat totusi faptul ca Apple a pornit un razboi imptriva Google si ca aceasta miscare nu are vreo legatura cu imbunatatirea serviciilor oferite catre utilizatori.

  Chiar daca aplicatia nativa YouTube va fi scoasa din iOS 6, clipurile video YouTube vor putea fi vizionate direct in Safari.