Apple si serviciul iCloud Video Sharing

  De aseara stiti cu totii ca Apple a scos aplicatia YouTube din noul iOS 6 beta 4, iar in versiunea oficiala a sistemului de operare aceasta aplicatie nu va fi prezenta, ea urmand a fi inlocuita de alta facuta special de Google. Unii utilizatori sustin ca aceasta schimbare nu este recomandabila, altii spun ca pentru iOS este un pas inainte, dar ramane de vazut cum se vor desfasura lucrurile de indata ce aceasta versiune a sistemului de operare va fi disponibila. Renuntarea la aplicatia YouTube nu va fi benefica pentru Google, insa ar putea fi foarte benefica pentru Apple si mai jos va explic de ce.

  In iOS 6 Apple a inclus si sistemul Shared Photo Streams care permite utilizatorilor sa partajeze poze prin iCloud catre proprii prieteni, iar din toamna compania ar putea lansa ceva asemanator si pentru clipuri video. Desi a concura cu YouTube nu este o idee chiar atat de buna, avand sute de milioane de iDevice-uri in spate Apple ar putea lansa un sistem de video sharing prin iCloud si foarte multa lume va utiliza aceasta functionalitate. Aplicatia YouTube din iOS era proasta, ea trebuia schimbata, insa Apple ar putea schimba inclusiv sistemul de partajare. Posibilitatea de a incarca orice clipuri video din iDevice-urile noastre in iCloud si de a le partaja catre alte terminale mobile/desktop este utila si daca tot a scos YouTube-ul din ecuatie, Apple trebuie sa o ofere utilizatorilor.

  Multi s-au intrebat de ce Apple nu a facut deja acest lucru, insa poate era nevoie de renuntarea la YouTube pentru  a face aceasta schimbare si din moment ce primii pasi au fost facuti, cred ca vom avea parte de o surpriza placuta din partea Apple.

7 COMENTARII

  1. numai ca va trebui sa plateasca drepturi de autor, in momentul cand se vor partaja alte clipuri decat cele personale – si nu prea cred ca Apple o sa faca asta.

  2. eu nu cred sincer nimic nu poate intrece youtube apple ar fi paralela cu lumea reala daca ar dori sa isi faca un youtube al ei… poate un youtube integration precum au facut cu twitter da… sa iti poti urmari canalele preferate etc dar sanse slabe deoarece google si apple se urasc oricum apple pierde ENORM DE MULT daca nu are youtube

  3. Proasta sau nu eu o foloseam. Nu uitati ca ios are o abordare stupid interface, ” no ofence” dar asta e realitatea chiar daca si eu folosesc dispozitive apple, si va pierde zic eu inlaturand simplitatea utilizarii youtue-ului prin intermediul unei aplicatii native.

  4. Aplicatia oficiala era proasta, dar de acum, Google o sa aiba mai mult control asupra streaming-ului video. Mai mult ca sigur o sa vedem si publicitate.