Afla care aplicatii din iOS acceseaza date confidentiale si le trimit catre diverse surse pe internet

  Anul trecut au existat multe scandaluri in care Apple, Google, Microsoft, diversi dezvoltatori de aplicatii si operatorii de telefonie mobila au fost acuzati ca preiau informatii confidentiale din terminalele utilizatorilor si le stocheaza in propriile servere unde le analizeaza. In SUA a fost generata o intreaga isterie, mai multe tweak-uri au aparut in Cydia si ele ne spun ce acceseaza diversele aplicatii din iOS, insa acum exista pentru toti posesorii de iDevice-uri o metoda mult mai simpla, care nu necesita jailbreak, de a afla ce informatii transmit dispozitivele voastre.

  MobileScop  este un serviciu online care permite posesorilor de smartphone-uri si tablete sa afle rapid ce trafic de internet fac aplicatiile instalate in terminalele lor, ce informatii sunt transmise din dispozitive si unde ajung ele. Totul este facut cu ajutorul unei conexiuni VPN, adica tot traficul de internet din terminal este redirectionat catre companie, care il analizeaza si le spune utilizatorilor ce fac propriile aplicatii. Sistemul este extrem de util pentru cei care vor sa stie daca aplicatiile lor le trimit adresa de contacte, lista de apeluri sau orice alte informatii confidentiale catre serverele dezvoltatorilor.

  Deocamdata serviciul este disponibil in versiune beta si numai pe baza de invitatie, insa va puteti inscrie pe website-ul MobileScope pentru a putea testa sistemul. Dupa ce va inscrieti veti fi nevoiti sa instalati un profil in terminalul vostru, acest profil instaland o conexiune VPN care directioneaza tot traficul. Directionarea nu ar trebui sa afecteze viteza de navigare pe internet, insa tot traficul facut de orice serviciu al iOS va fi directionat pe acolo si voi veti afla unde ajunge el si ce se transmite.

  MobileScope va fi o metoda extrem de buna de a afla ce fac aplicatiile din iDevice-urile voastre, ramaned e vazut doar cand va deveni el public.