Apple are cea mai buna campanie de PR sau o grava probleme de securitate

  In momentul de fata nu cred ca exista vreun fan Apple care sa nu stie cum ar putea sa arate viitorul iPhone pe care compania urmeaza sa il lanseze in toamna acestui an. Pana in momentul de fata au fost prezentate aproape toate presupusele componente care ar urma sa faca parte din presupusul terminal, iar echipa de PR a Apple(sau o alta persoana din conducere) a confirmat, neoficial desigur, faptul ca pe 12 septembrie dispozitivul va fi prezentat. Tim Cook a afirmat ca aceste zvonuri afecteaza vanzarile de iPhone-uri, lucru observat deja in ultimul trimestru fiscal, insa oare totul este o grava problema de securitate sau o foarte buna campanie de PR?

  In momentul de fata eu doar aceste teorii le iau in calcul si nu cred ca o alta explicatie poate exista. Fie Apple face o campanie de PR agresiva si ajuta la aparitia acestor zvonuri in ideea de a convinge cat mai multa lume ca iPhone-ul urmator va fi grozav si achizitionarea unui smartphone Android nu merita facuta, fie Apple are o foarte mare probleme de securitate in fabricile partenerilor. In ultimele luni multe smartphone-uri Android interesante au aparut pe piata, Samsung a castigat foarte multe de pe seama terminalului sau, iar fara un raspuns pe masura Apple poate alege sa sacrifice o parte din vanzarile sale in ideea de a afecta si vanzarile Samsung.

  Pe de alta parte trebuie luat in calcul faptul ca in China Apple nu mai poate asigura securitatea informatiilor care sunt disponibile partenerilor sai, dar nici a componentelor produse acolo, iar tot ceea ce vedem noi pe internet a aparut fara acordul companiei. Stim cu totii ca in 2010 iPhone 4 a fost prezentat de Gizmodo pentru ca un angajat Apple l-a pierdut intr-un bar, insa acum lucrurile sunt diferite si componentele iPhone 5 se vand foarte bine, deci angajatii partenerilor Apple au destule motive pentru a le fura si pentru a le prezenta lumii intregi.

  Dintre aceste doua teorii, eu merg pe cea a gravei probleme de securitate avand in vedere ca nu este prima oara cand se intampla asa ceva. Desigur ca exista posibilitatea ca Apple sa rada la urma si sa rada mai bine dupa conferinta cand ar putea prezenta un terminal care arata complet diferit fata de tot ceea ce am vazut acum.