Apple breveteaza un sistem care ajusteaza setarile din iOS in functie de locatia noastra

  Inginerii companiei Apple lucreaza in mod constant la imbunatatirea iOS-ului, iar astazi va prezint un brevet de inventie inregistrat companiei americane de oficiul pentru brevete de inventie si marci. In SUA cei de la Apple au inregistrat un brevet de inventie pentru un sistem care ajusteaza setarile iOS-ului in functie de locatia in care ne aflam. Sistemul utilizeaza fie GPS-ul fie retelele Wi-Fi/de telefonie mobila pentru a ne localiza, iar mai apoi el activeaza/dezactiveaza anumite setari ale sistemului de operare.

This policy enforcement capability is useful for a variety of reasons, including for example to disable noise and/or light emanating from wireless devices (such as at a movie theater), for preventing wireless devices from communicating with other wireless devices (such as in academic settings), and for forcing certain electronic devices to enter “sleep mode” when entering a sensitive area.

  Practic sistemul va sti cand sa opreasca volumul, sa reduca nivelul sonorului, sa reduca luminozitatea, sa inchida conexiunile GSM sau chiar sa inchida automat iDevice-ul, toate aceste optiuni fiind configurate pentru a se activa atunci cand ne aflam intr-o anumita locatie. Apple vorbeste despre mediul academic, despre teatre, restaurante sau cinematografe, deci practic totul depinde de locatia in care ne aflam si de setarile alese de noi pentru acea locatie.

  In iOS 6 Apple are implementat un sistem asemanator care in momentul in care parasim o locatie ne spune ca avem un apel ratat, deci o pate din functionalitate exista deja in iOS, iar cealalalta parte va fi probabil implementata pe parcurs.