In Germania Apple incheie cu Motorola/Google un acord privind licentierea unor tehnologii

Apple vs Motorola

  Motorola este singura companie care a reusit sa convinga o instanta europeana ca Apple i-a incalcat brevetele de inventie si sa impuna limitarea functionalitatii iDevice-urilor. Germania este tara care a acordat castig de cauza celor de la Motorola, iar acolo Apple a incheiat un acord de licentiere cu aceasta companie care acum este detinuta de catre Google. Nu se stie deocamdata exact ce tehnologii a licentiat Apple de la Motorola sau ce pret va plati compania americana pentru a le utiliza fara probleme, insa ar fi vorba doar despre brevete FRAND care ar trebui sa aiba un pret relativ mic, pret ce trebuie stabilit de catre o instanta.

In a filing made late on Monday (August 27, 2012) with the United States District Court for the Southern District of California, the Google subsidiary has now confirmed the recent conclusion of a standard-essential patent license agreement with Apple. Under the agreement, Apple is now licensed to use some if not all of Motorola’s standard-essential patents in Germany, though the parties have not yet agreed on a FRAND royalty rate, which will ultimately have to be set by German courts unless they agree on a rate prior to its judicial determination.

  Deocamdata Apple pare sa fi licentiat doar brevete de inventie care au legatura cu tehnologii de telecomunicatii printr-o retea mobila de date, insa americanii au fost de acord sa plateasca si despagubiri pentru folosirea, pana in prezent, fara drept a acestor tehnologii. Apple va plati probabil o suma mica de bani pentru a licentia aceste tehnologii, insa Motorola are altele importante care probabil nu au fost licentiate si ele ar putea fi utilizate in viitor pentru a ataca Apple.

  In momentul de fata Apple nu ofera utilizatorilor germani ai iCloud optiunea de a primi notificari Push pentru email-uri deoarece Motorola a castigat intr-o instanta dreptul de a obliga Apple sa renunte la aceasta functie.