Prima Pagina 4G Apple are 434 de brevete de inventie pentru tehnologii 4G LTE

Apple are 434 de brevete de inventie pentru tehnologii 4G LTE

  Saptamana trecuta v-am spus ca Samsung este pregatita sa dea in judecata Apple in eventualitatea in care iPhone 5 va fi compatibil cu retelele 4G LTE. Cei de la Samsung preconizeaza ca iPhone 5 ar urma sa incalce anumite brevete de inventie ale sale si au deja pregatita o strategie de atac impotriva Apple. Anul trecut Samsung a actionat la fel, a dat Apple in judecata dupa lansarea iPhone 4S acuzand-o de incalcarea unor brevete de inventie pentru tehnologii de telecomunicatii, insa in final s-a dovedit ca Apple cumparase chip-uri baseband cu tot cu licenta, deci avea dreptul sa utilizeze tehnologiile.

LTE standard patents registered with the European Telecommunications Standards Institute show that Apple had no LTE patents last year but has now acquired 318 patents or 4.9 percent of total LTE patents to rank among the top 10 patent holders, the Korea Intellectual Property Office said Monday. Apple only developed 44 of it 318 LTE patents itself and bought the rest from Nortel and Freescale last year. Patent enforcement firm Rockstar Bidco, in which Apple holds a majority stake, owns another 116 LTE patents, giving Apple 434 in all.

  Desi anul trecut Apple s-a bazat pe parteneri pentru a se lupta cu Samsung, anul acesta compania are un portofoliu foarte vast de brevete pe care le poate utiliza. La ETSI, o organizatie europeaza care reglementeaza telecomunicatiile, Apple are inregistrate 318 brevete de inventie care reprezinta 4.9% din totalul celor inregistrate acolo. Dintre cele 318 brevete de inventie doar 44 au fost dezvoltate de catre Apple, restul fiind cumparate de la Nortel si Freescale. Lor li se adauga inca 116 detinute de o companie la care Apple este actionar majoritar, deci in total compania are la dispozitie 434 brevete de inventie ce au legatura cu tehnologii de telecomunicatii 4G LTE.

  Samsung are 819 brevete pentru aceste tehnologii, de aproape 2 ori mai multe decat Apple, insa in situatia de fata o batalie legala pare inutila.

 • Alex

  cum de sunt peste o mie de brevete doar pentru o tehnologie 4g??

 • Bobytza

  Same question here…

 • Daca au ajuns sa breveteze forme geometrice…nu ma mai mira nimic.

 • tnt

  Din moment ce brevetele sunt eliberate in US aceste “tehnologii” merg …doar acolo 🙂

 • OPici

  Iar?!? :)))

 • Bogdan

  The new iPad foloseste deja 4g…

 • liviu.f

  mi se pare absurd sa zici ‘brevete de inventie’ din moment ce ele sunt cumparate de la altii…

 • Deci daca le-au inventat aia nu sunt inventii si nu sunt brevetate? Vorbesti serios sau glumesti?

 • liviu.f

  nu am spus ca ai gresit cand ai spus ‘brevete de inventie’…e corect…doar ca…atunci cand spui asta atribui ambelor companii un grad de inovatie prea mare…sau cel putin asta se intelege cand citesti:”wow…ce multe au inventat”…cand ei nu au facut altceva decat au cumparat ce au inventat altii…nu e munca lor…nu e meritul lor…da…e absurd sa ii numesti “inventatori” cand defapt nu sunt…

 • @liviu.f: Pai nu am spus ca sunt toate ale lor, doar 44 sunt inventii Apple, dar restul tot brevete sunt si apartin ale Apple. Crezi ca Google, Motorola, Samsung sau alte companii, au invat totul singuri? Au si aia multe brevete cumparate.

 • liviu.f

  stiu…nu am facut referire la Apple…doar ca termenii respectivi dau alta impresie…se cam pune in aceeasi “oala” termenul de inventie cu brevet de inventie