Prima Pagina Apple Valoarea brandului Apple creste cu 44% in ultimul an, ramane in continuare...

Valoarea brandului Apple creste cu 44% in ultimul an, ramane in continuare pe primul loc in topul celor mai valoroase branduri

  Brandul companiei Apple este, de mai bine de un an de zile, considerat a fi cel mai valoros din lume, iar un nou studiu al EuroBrand ne spune ca valoarea acestuia a crescut cu 43.9% in doar un an. Daca anul trecut brandul Apple valora “doar” 66.58 miliarde de euro, anul acesta el valoreaza 100.239 miliarde de euro, adica aproximativ 130 de miliarde de dolari. Practic intr-un singur an valoarea brandului Apple aproape ca s-a dublat si acest lucru a generat o crestere si mai mare a diferentei fata de compatiile care se afla pe pozitiile imediat urmatoare.

  Coca Cola si Microsoft au branduri ce valoreaza 60 si respectiv 54 miliarde de dolari, IBM este foarte aproape de Microsoft, Google are un brand ce valoreaza 50 de miliarde  de dolari, iar sub ele urmeaza alte companii puternice. Apple este in momentul de fata compania cu cel mai valoros brand din lume, intreaga rezerva monetara a companiei depasind cu aproape 20% suma calculata de EuroBrand. Lansarea iPhone 5 si iPad Mini va creste cu siguranta valoarea brandului, Apple fiind in momentul de fata pe un trend ascendent.

 • Clonung unde e?

 • Andrei78

  Nu se iau in calcul firmele care valoreaza cenți 😉

 • Daniel

  Samsung unde o fi oare? 😕 :))=))

 • Aici

  http://brandirectory.com/league_tables/table/global-500-2012 uita te aici Andrei sa vezi Samsung a avut o urcare in top mai mare decat Apple.

 • macheavel

  eu nu cred topul asta ca apple la depasit pe mirosoft sau vandut mai multe pc decat iphoane sau tablete la un loc !Eu la cine ma duc are cel putin cate un pc,laptop acasa ,dar nu vad pe toata lumea sa aiba cate un iphone cel putin!Nu sunt asa de multi care au acasa pc Mac!Cred ca daca fac un sondaj 99 la suta au pc si restul altele!

 • macheavel

  sunt multe alte firme care sunt mult mai in fata dar vad ca nu sunt bagat,top fake

 • Andrei78

  Mai mare ca Apple nu se poate : si anul trecut era pe locul 1.Doar si-a pastrat pozitia.In top se vorbeste de firme serioase gen Apple, Coca Cola,IBM,Microsoft, nu de mărunțiș.

 • Andrei78

  E vorba despre valoarea brandului,voi cititi articolul sau doar comentati aiurea-n tramvai?

 • Florin

  Statistic daca faci o comparatie la nivelul tarii noastre, normal ca nu o sa vezi cate un Mac in fiecare casa…dar daca faci o comparatie intr Romania si SUA, noi reprezentam nici macar 10% din aceasta. Daca faci comparatie intre Romania care DA prefera Microsoft si Ungaria care prefera Apple, la unguri o sa vezi ca prefera produsele Apple si nu Microsoft. Chiar crezi tu ca Apple se bazeaza statistic cel mai mare lider dupa piata, iar acestia depind de o tara ca Romsnia!??….pe bune…in SUA daca vei merge in caz ca nu ai fost deja vei vedea ca prefera Apple si nu Microsoft, la ei 9 din 10 persoane au laptopuri Apple/Mac