iOS 6 a fost instalat pe 15% dintre iDevice-uri in doar 24 de ore, a generat o crestere semnificativa in traficul de internet

  Chitika, celebra companie specializata pe analizarea datelor din aplicatiile disponibile pe diversele sisteme de operare pentru terminale mobile, a anuntat ca 15% dintre posesorii de iDevice-uri au facut deja update la noul iOS 6. Anul trecut a fost nevoie de 5 zile pentru iOS 5 sa fie instalat pe 20% dintre iDevice-uri, insa atunci Apple a avut probleme mari cu activarea iDevice-urilor sale.  Anul acesta lucrurile s-au schimbat si sistemul de OTA Update pare sa fi facut mult mai usor procesul de upgrade, din moment ce atat de multa lume se grabeste sa instaleze aceasta versiune a iOS.

On September 19th, 2012 Apple pushed iOS 6 live, making updates available over-the-air and through iTunes. After being available to consumers for over 24 hours, Chitika Insights tapped into Chitika Ad network data to answer this question. To determine the success of Apple’s latest mobile operating system, Chitika Insights took a look at the adoption rate of iOS 6 across all iOS devices.

  In ceea ce priveste traficul inregistrat de serverele Apple in urma lansarii iOS 6, se pare ca Apple a inregistrat trafic de 9 ori mai mare decat de obicei in cadrul acesti eveniment, situatia fiind similara cu cea de anul trecut, dar si cu cea intalnita in cazul lansarii OS X Mountain Lion. Era normal ca asemenea cresteri consistente de trafic sa existe in cursul zilei de ieri, era normal ca serverele Apple sa le sustina si acelasi lucru se va intampla cand alte versiuni ale iOS vor fi lansate.