Apple cere inca 707 milioane de dolari de la Samsung dupa victoria de luna trecuta

  In luna august Apple a obtinut o victorie extrem de importanta impotriva celor de la Samsung intr-un proces ce s-a derulat in SUA. Un juriu american le-a dat castig de cauza celor de la Apple, impunand companiei Samsung sa plateasca 1.05 miliarde de dolari pentru incalcarea brevetelor de inventie aparate de Apple. Deocamdata acea suma nu a ajuns la Apple, inca se judeca apelul celor de la Samsung, iar Apple cere inca 707 milioane de dolari pe langa cele 1.05 oferite de juriu.

In a motion filed late Friday U.S. time, Apple sought a further $400 million damage award for design infringement by Samsung; $135 million for willful infringement of its utility patents; $121 million in supplemental damages based on Samsung’s product sales not covered in the jury’s deliberation; and $50 million of prejudgment interest on damages through December 31. The requests together come to $707 million.

  Impartind cele 707 milioane de dolari, Apple cere 121 de milioane in baza cifrei de produse vandute care nu a fost luata in calcul de juriu, 50 de milioane de dolari drept dobanda pentru daune, 135 de milioane de dolari pentru incalcarea cu rea-credinta a brevetelor de utilitate si 400 de milioane de dolari pentru incalcarea unor brevete de proprietate intelectuala. In total suma de 707 milioane de dolari ar ridica, cheltuielile Samsung la aproape 1.8 miliarde de dolari, insa ramane de vazut daca vreo instanta va fi de acord cu Apple.