Flipboard, co-fondatorul Evan Doll si intalnirea din cadrul Orange Bloggers Bus Tour

  In cursul zilei de joi am participat in cadrul Orange Bloggers Bus Tour la o intalnire cu Evan Doll, co-fondatorul celebrei aplicatii Flipboard, pe care stiu sigur ca multi dintre voi o utilizeaza zilnic. Flipboard are birouri in Palo Alto, Silicon Valley, iar in ele lucreaza cativa dintre angajatii care au construit si continua sa imbunatateasca aplicatia pe care voi o utilizati zilnic. Compania din spatele Flipboard a fost infiintata acum cativa ani de zile, prima versiune a aplicatiei a fost lansata in anul 2010 pentru tableta iPad, la sfarsitul anului trecut ea a ajuns si pe terminale iPhone, iar in primavara aceasta ea a ajuns si pe terminale Android.

 

  Evan Doll, unul dintre co-fondatori, a lucrat in cadrul Apple timp de cativa ani de zile si a ajutat la dezvoltarea iPhone 2G/3G/3GS, iar asta l-a motivat sa ii convinga pe ceilalti ca platforma iOS este cea potrivita pentru Fliboard. Evan a fost unul dintre cei care a promovat ideea de dezvoltare a aplicatiilor pentru iOS, a facut cateva cursuri online si a predat o vreme in cadrul Stanford tuturor persoanelor interesante sa invete cum pot dezvolta aplicatii pentru iOS. Initial Flipboard trebuia sa fie doar o aplicatie web cu aceleasi functii, insa Doll a declarat ca intreaga echipa si-a asumat riscul de a avea incredere in faptul ca tableta iPad va fi extrem de populara, asa ca strategia lor a fost regandita si centrata in jurul tabletei care a fost lansata cu doar cateva luni inaintea primei versiuni a Flopboard. Pentru companie tableta iPad a fost practic principalul motiv in baza caruia ea a avut succes si va las pe voi sa va ganditi cat de nebuni au fost ei atunci sa aiba atat de multa incredere intr-un produs abia lansat pe piata.

  Dupa lansarea pe platforma iOS, aplicatia a devenit extrem de populara, asta a determinat lansarea versiunii pentru iPhone si Android, aplicatia fiind descarcata pana in prezent de peste 20 de milioane de ori, pe toate platformele, 1.5 milioane de utilizatori o folosesc zilnic, fiecare dintre ei petrecand 86 de minute pe luna in aplicatie. Flipboard a fost gandita ca o revista sociala centrata pe descoperirea de continut nou, fondatorii ei construind aplicatia intr-un format inovator, intuitiv, avand in minte gandul ca ea trebuie sa fie un produs care sa le induca utilizatorilor gandirea ca pentru aplicatii ca ea au achizitionat tableta iPad. Pentru cei de la Flipboard, aplicatia reprezinta evolutia normala a unui browser web, ea afisand toate informatiile intr-un format asemanator, usor de inteles, pastrand experienta pentru orice website, indiferent ce format initial avea acesta. Acest format asemanator i-a ajutat sa dezvolte aplicatiile pentru Android OS si sa evite problema fragmentarii, aplicatia scaland informatiile rapid in functie de rezolutia la care ele sunt afisate.

  Flipboard este in momentul de fata cea mai populara aplicatie de acest gen, desi are concurenti precum Google Currents, si pe viitor va deveni mult mai atractiva pentru utilizatori. Aplicatia a fost actualizata joi si este compatibila cu noul iPhone 5, dar si cu iOS 6, iar eu va recomand sa o incercati pentru ca probabil va veti schimba complet parerea in legatura cu RSS readerele utilizate pana recent. Flipboard a reprezentat o revolutie in domeniul aplicatiilor care indexeaza continutul mai multor surse, mai multor conturi web si pana in momentul de fata nu am vazut vreo alternativa demna de luat in seama.

Pretul initial:
Numele:
Flipboard: Your Social News Magazine

Gratuit

s

 

 

 


Developer: Flipboard, Inc.
Universala
Categoria: News

 

Descriere: *** One of Apple’s “Amazing Apps for iPhone 5.” ***

Beautifully designed for iPad and iPhone, Flipboard creates a personalized magazine out of everything being shared with you. Flip through your Facebook …

 

Dimensiunea aplicatiei este: 10.0 Mb

 

5 COMENTARII