Google va sustine functionalitatea aplicatiei YouTube din iOS 5

  Dupa cum stiti deja, in iOS 6 aplicatia nativa YouTube a disparut din iDevice-uri, cei de la Apple refuzand sa mai plateasca licenta aferenta pentru implementarea ei. Asta nu i-a oprit pe cei de la Google sa lanseze in App Store o aplicatie proprie pe care oricine o poate utiliza, care functioneaza precum cea nativa, insa este mai buna. Chiar si asa, Google a confirmat ca nu va opri suportul aplicatiei native din iOS 5, iar toti cei care vor dori sa o utilizeze in continuare o pot face fara nicio restrictie.

A representative said the TV-cabinet YouTube app that has been a part of iOS from the beginning will continue to function on the older devices, even as it disappears as a pre-installed app in iOS 6. Users can continue browsing the selection of videos inside the old app, which are free of advertising. 

  Desi noua aplicatie YouTube genereaza incasari pentru Google prin baza reclamelor servite prin ea, compania va continua sa ofere gratuit functionalitatea celei din iOS 5 si acest lucru ar putea fi obligatoriu in baza contractului incheiat cu Apple. Nu se stie cat anume va mentine Google functionalitatea unei aplicatii vechi, insa pana cand majoritatea utilizatorilor vor trece la iOS 6 lucrurile nu se vor schimba si presupun ca la un moment dat totul se va opri.