150.000 de angajati Foxconn lucreaza la producerea terminalului iPhone 5

  Foxconn este cel mai mare partener al companiei Apple si desigur ca asambleaza terminalul iPhone 5 care ajunge in rafturile magazinelor din lumea intreaga. Pentru a asambla acest dispozitiv Foxconn a pus la dispozitia fabricilor sale peste 150.000 de angajati, un numar impresionant de persoane care poate produce 2 – 300.000 de terminale zilnic, daca are indeajuns de multe componente la dispozitie. Fabricile din Zhengzhou, China, gazduiesc acesti angajati, insa cei de la Foxconn vor sa angajeze mai multe persoane, iar guvernul chinez ii va ajuta sa aduca in fabrici indeajuns de multi oameni pentru a asambla atat de multe terminale cat sunt necesare pentru a acoperi cererea de pe piata.

lthough Foxconn has been aggressively shifting its production to inland China in hopes of resolving labor shortages, the issue continues to haunt the company’s capacity, the market watchers noted. Currently, Foxconn has more than 150,000 employees at its plants in Zhengzhou, China assigned to iPhone 5 production, the market watchers said. To assist Foxconn in resolving its labor issue, in addition to help the company recruit workers, the government of Zhengzhou is also offering employment subsidies to attract workers, the market watchers added.

  Practic o mica armata lucreaza la asamblarea de terminale iPhone 5, insa ea nu este indeajuns de mare pentru a produce atat cat are Apple nevoie, dar exista posibilitatea ca si in fabrica din Brazilia sa fie mutata o parte din productie. iPhone 5 este cel mai dorit smartphone de pe planeta, milioane de terminale au fost deja vandute, alte milioane sunt probabil precomandate si asteapta sa ajunga la clienti, dar Apple nu are destule pentru a acoperi cererea de pe piata.