Prima Pagina Apple iPhone 5 – primul test privind autonomia bateriei

iPhone 5 – primul test privind autonomia bateriei

  Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui terminal mobil este autonomia pe care o poti obtine utilizandu-l, iar iPhone 5 nu ar trebui sa ofere o experienta foarte diferita de iPhone 4S, la acest capitol. Pentru a vedea exact cum se comporta noul iPhone 5 in utilizarea de zi cu zi, cei de la MacWorld l-au supus unui test nu foarte stiintific, iar rezultatul il aveti in imaginea de mai sus. Ei au testat un clip video in loop pentru a vedea daca bateria functioneaza timp de 10 ore, asa cum sustine Apple, insa din pacate in lumea reala ceea ce spune Apple nu se prea aplica.

  Problema este ca testele de acest gen nu sunt 100% concludente deoarece nimeni nu se uita doar la clipuri video cu reteaua GSM/Wi-Fi si alte aplicatii inchise, dar macar va puteti face o idee in legatura cu timpul de redare video. In lumea reala eu am reusit sa obtin doar 4 ore de utilizare pe iPhone 5, alti utilizatori au obtinut ceva mai mult, iar totul depinde de modul in care folositi terminalul. Daca aveti activate toate functiile iCloud care uploadeaza la Apple poze, documente, etc, atunci autonomia va fi foarte mica, insa daca inchideti lucrurile inutile pentru voi, atunci autonomia s-ar putea dovedi a fi ceva mai buna.

 • tt

  Scuze, dar daca un telefon nu rezista macar de dimineata pana seara atunci e cam degeaba. Oriunde mergi trebuie sa ai posibilitatea sa il alimentezi, o grija in plus. Aiurea.

 • Drewas

  Scos din priza acum 8 minute, mi s-a dus 3%. Se consuma foarte repede bateria fata de i4. Poate un update la iOS va rezolva problema.

 • Cata Craciun

  @tt tine 8 ore daca te uiti la un film non-stop, asta inseamna ca te tine de dimineata pana seara, daca il utilizezi moderat (web, muzica, aplicatii, etc). Doar nu stai cu telefonul in mana 8 ore incontinuu… 🙂

 • @Drewas: Yeah, mai inchide prostiile de prin iCloud, alea mi l-au rupt ieri, o sa vad azi cum se descurca. 3G-ul consuma cel mai mult.

 • Daniel

  aceeasi baterie praf ca si pana acum. daca vrei autonomie trebuie sa inchizi x, y, z procese & aplicatii ca sa te tina decent. multi se planga ca iphone 5 este prea usor deci era loc de o baterie mai buna.

 • zcollection

  @tt, cred ca te tine in jur de 2 zile daca-l folosesti ca pe un non-smartphone, adica sms si apeluri. M-as fi asteptat ce-i drept la o durata de viata ceva mai mare comparabila cu 4S…

 • Drewas

  @ Zaone Tot ce am avut activat in iCloud au fost contactele. L-am oprit acum sa vad daca este vreo diferenta. Eu folosesc numai 3G-ul.

 • Liviu C.

  Eu pe un 4s am scos 7:20 min cu baterie ramasa de 10%. Iar eu am tot activat la el si non-stop sta pe wi-fi. Doar functia de 3G este dezactivata, deoarece la mine in zona este aproape inexistent semnalul 3G. In astea 7:20 min, am filmat, am facut poze, am stat pe net, tweet, si mai tot timpul am jucat backgammon. Deci este destul de relevant testul. Dovata este pe adresa mea de tweeter. liviucirstean

 • Hombyz

  Dacă vroiam sa l folosesc ca non smartphone nu mai dădeam 1000€ pe el,cumpăram un nokia 1100. Bateria varzaaa!

 • george

  daca trebuie sa inchizi diferite aplicatii si procese, si sa il folosesti doar pt apeluri si sms-uri de ce mai ai nevoie de iphone? asta poate face orice tel. daca tot dau banii pe un produs care se considera bun ar trebui folosit la adevarata valoare fara sa il incarc de 2 3 ori pe zi.

 • Point

  Totusi sa fim seriosi,daca vreunul din noi scoate aproape 9 ore de utilizare continua cu iphone 4 sau 4s eu il mananc,cel mult 6 cu indulgenta,dar pana la 9 nu stiu ce fac baieti astia de spun asemenea timp…..Sau poate obtin ca iphoneul si daca sta degeaba fara sa il deschizi la utilizare continua el isi pune 30 de minute utilizare la 9 ore de standby….

 • mmuntean

  ai obtinut 4 ore de video pe el Zaone sau 4 ore de utilizare normala?? nu stiu cum scoateti voi aceste cifre mici, eu pe un iphone 4S cu icloud activat tot, 2 conturi de push email, wireless pe ON chiar daca nu eram conectat la wifi, location services pe on (dar aici System Services pe off toate), notification center cu: messages,phone,email,weather,calendar,notifications ma tine in jur de 2 zile pana ajunge la 19-20%. pe langa astea mai si vorbesc la el, mai verific un idevice.ro, ebay,cnet news,flipboard.

 • Usage.

 • George83

  Pe iphone 4 am scos 8 ore si 20 min utilizare stand pe wifi la greu , in repauz o zi si 20 ore ( asta pe ios 6 ) sant foarte multumit de ios 6 ( mentionez ca am dezactivat toate chestile inutile 🙂

 • sdsds

  De kkt,fac ceva pe el,si asa ca deabia ma tine pe 4S bateria,iar pe I5 nici atat,o mare frectie e si Iphone-ul asta

 • ss33ro

  mai mult de 7 ore pe 4s nu am scos niciodata. iphone e un telefon pe care il incarci in fiecare seara (deci la 24 ore) daca nu butonezi pe el non stop. consumul in standby e rezonabil daca nu ai localizarea pornita. la samsung S2 bateria tine mai mult dar tot nu-ti permiti sa nu-l incarci la 24 de ore. ar tine pana dimineata sau poate pana la praz a doua zi (deci sa zicem 36-40 ore) dar asta nu te ajuta cu nimic pentru ca te va lasa in miezul zilei urmatoare deci tot la 24 ore il incarci. oricum I5 ar fi trebuit sa vina cu o baterie mai buna. (si din ce am vazut ca spune zaone … si cu o vopsea serios aplicata. nu e admisibil ca la banii astia sa se zgarie atat de usor)

 • Sasu

  Salut,
  La iphone 5 mie imi tine bateria cu 50% mai mult ca la 4s si il folosesc in aceleasi conditii. Plus ca se incarca mai repede ca 4s-ul. In 35-40 min ajung la 100%.

 • Addicted

  Za, inaintea lansarii toti spuneai ca “noul iphone AR trebui sa ofere o autonomie mai mare decat 4S data fiind bateria mai mare iar dimensiunile ecranului fiind cu putin mai mare decat al i4S…” . Acum “te-ai sucit” ?!

 • @Addicted: Link please. Sa vad ce ai citit acolo.

 • Claudiu daniel

  Mie dupa 2 ani vechime inca i-mi da 5,45-6 ore in 3G ascultand radio continu mail ,timp, messagerie, net , notificari ziare , iDevice si cate o data si cate o convorbire ymess , viber sau skype. Dar am folosit cei drept de peste un an Doctor Baterry Pro si se simte ca nu a pierdut din putere bateria .

 • Serban

  @zaone: acuma tinand cont sa zicem ca probabil folosesti mai des i5 decat i4s, dar day by day using nu sunt autonomiile egale? adica daca pe i5 ai face ce faceai deobicei pe i4s acum o luna

 • sunny2012

  Zaone tu ai folosit si S3. Scrie te rog daca ai observat o diferenta considerabila intre bateriile iphone 5 respectiv Galaxy S3. O mica comparatie.ms.

 • @sunny2012: E mai buna autonomia la S III.

 • @Serban: Sunt aproximativ egale.

 • Bogdan D

  Fara aceste prostii din icluod e cam rau daca vreis faci restore