Prima Pagina Apple Noile masuri de securitate ale Apple te-ar putea lasa fara Apple ID...

Noile masuri de securitate ale Apple te-ar putea lasa fara Apple ID daca ai uitat parola

  Acum cateva saptamani de zile contul editorului mai multor publicatii online a fost furat de un hacker care s-a utilizat de date disponibile pe internet pentru a isi asuma identitarea editorului si a ii convinge pe cei de la Apple sa ii reseteze parola. El a sters tot ce se afla in conturile editorului, iar de aici a pornit un scandal imens in urma caruia Apple a blocat sistemul de recuperare a parolelor pentru Apple ID-uri si a introdus noi masuri de securitate. Aceste noi masuri de securitate implica setarea a doua raspunsuri pentru niste intrebari afisate la crearea Apple ID-ului, introducerea mai mult informatii despre cartea de credit a utilizatorului, iar la final Apple foloseste datele de identificare ale terminalului pentru a completa procesul.

I know what you are thinking. The rightful person that owns the Apple ID should have no problem doing enough of that to be able to verify their ID and be able to then reset their password or security questions or unlock their account. And you would be wrong in thinking that.

  Ca urmare a inlocuirii acestor masuri de securitate, angajatii companiei au acum un rol mai putin important in rezolvarea problemelor utilizatorilor, ei avand doar posibilitatea de a reseta parole si de a le retrimite catre email-urile atasate conturilor. Inainte ca aceste masuri sa fie implementate, angajatii puteau seta parole temporare si puteau trimite parolele utilizatorilor catre adrese de email terte, insa acest lucru nu mai este posibil. Schimbarile implementate de catre Apple au generat si o crestere semnificativa a numarului de telefoane primite de catre angajati in legatura cu parole uitate pentru Apple ID-uri, iPhone 5 si iOS 6 fiind principalele motive din cauza carora utilizatorii au realizat ca au uitat parolele si metodele de identificare.

  In ultimele zile serviciul de suport al Apple a primit de 10 ori mai multe apeluri decat in mod normal, majoritatea venind de la utilizatori care nu isi mai amintesc datele de identificare ale Apple ID-urilor si problema este ca daca tu nu ti le amintesti, Apple te lasa fara cont. Fara raspunsurile la intrebarile de securitate, fara un Find My iPhone/iPad activ si fara o carte de credit atasata contului, sansele unui utilizator de a recupera un Apple ID se reduc spre zero, iar angajatii Apple nu il pot ajuta. Din pacate Apple se apara in fata tentativelor de social hacking prin implementarea unor masuri care nu sunt benefice pentru utilizatori, iar in final noi suntem cei care pierdem cel mai mult.

  In concluzie, incercati sa tineti minte toate detaliile pe care le utilizati pentru Apple ID-uri, altfel ati purea ramane fara cont, mai ales ca in Romania suportul este redus.

 • Doc

  E specific americanilor, acestia uneori uita si numele nevestelor, amantelor, samd 😀

 • Puiu

  Nu poți face alt cont?

 • Hybrid

  @ Puiu Si aplicatile cumparate si pozele din photo stream ?

 • problema mea este ca nu imi pot aminti secret questions si drept urmare nu pot face cumparaturi de pe app store. stie cineva ce pot face in privinta asta? oare le mai pot recupera in vreun fel?

 • Dragos

  Am pus tot felul de parole si nu pot sami fac un cont . Datimi un exemplu de parola cv care ar putea merge

 • Sergiu

  Zaone, ce fac daca mi-au blocat contul? Il mai pot folosi?

 • elena

  ce se intampla in momentul in care eu am uitat parola si raspunsurile la intrebari ,mai pot face alta adresa de email si o alta parola pentru a putea folosi mai departe telefonul se poate da resetare la telefon si dupa sa o iau de la capat cu o alta adresa de email si o alta parola

 • elena

  daca am uitat parola pot da resetare la telefon sa imi fac alta parola si o alta adesa de email