Prima Pagina HTC HTC si O2 vor vinde un nou smartphone fara incarcator

HTC si O2 vor vinde un nou smartphone fara incarcator

  Un nou program pilot va fi pornit in Marea Britanie in viitorul apropiat, operatorul O2 si cei de la HTC punandu-se de acord pentru a vinde un viitor smartphone fara incarcator. Terminalul va avea un cablu de incarcare, insa incarcatorul va fi absent, utilizatorii fiind nevoiti sa foloseasca un incarcator vechi sau sa il incarce direct de la calculator. Cei de la O2 au afirmat ca nu doresc sa creasca “populatia” de 100 de milioane de incarcatoare neutilizate, dar si ca vor sa reduca pretul platit pentru transportul terminalelor, asa ca un viitor dispozitiv HTC va fi vandut fara incarcator.

“I have a simple vision for O2: we want to take chargers out of boxes full stop,” said Ronan Dunne, CEO of O2. “Right now, O2 with HTC has to go it alone on this matter – we both believe in it passionately enough that we can’t wait for the industry as a whole to join us in this crusade. That said, we hope that we will be able to pave the way for others to follow us as this has to be a collective effort if we are to achieve the bigger aim of eliminating chargers sold with every new phone in the UK.” 

  Initiativa operatorului este foarte interesanta, insa nu stiu cati utilizatori vor imbratisa ideea de a cumpara un smartphone fara incarcator in conditiile in care si-au vandut vechiul terminal cu toate accesoriile. Unele persoane vor fi incantate de idee, altii vor evita achizitionarea unui dispozitiv de la O2, altii vor reclama acest program pilot la organismele pentru protectia consumatorului, insa eu cred ca ideea este buna. Interesant va fi cel smartphone nou HTC va fi vandut fara asa ceva si ce vanzari va avea la operator. Mai curios sunt sa aflu cate injuraturi ar fi primit Apple daca avea o initiativa de genul asta.

 • Darie

  Ohoo, dadeau cu oua pe fifth avenue … Adevaru e ca si costa mult mai mult telefoanele apple

 • Vasi

  Pai in ideea asta puteau sa-l vanda si fara baterie, ca gaseam noi prin casa una mai veche sau luam de la un prieten, poate avea doua.

 • Zaone, când eu mi-am luat iPod touch generația a 3-a a venit doar cu cablu USB….de ce crezi ca atunci nu a avut nimeni ceva de obiectat?

 • CalinC

  ohoo,..:)))…am o gramada de incarcatoare,la care ma gandeam sa le duc la cei ce colectioneaza telefoane,baterii…pentru reciclare…;))

 • @nnnnkjuil: Pentru ca e un dispozitiv de care lumii nu ii prea pasa, nu e popular.

 • CalinC

  in schimb pentru Apple ar fi o problema daca ar lansa doar cablu de date care nu ar fi compatibil cu vechiul incarcator…ei aici se tin “tari” pe pozitie,cu noul cablu de date,dar mai devreme sau mai tarziu vor fi pusi in situatia sa treaca pe micro-usb,chiar daca asta ii va face sa strambe din nas….si cred ca noua mufa e ceva premergator micro-usb-ului…numai ca nu au vrut sa o “dea de gard”de la inceput..;)))..

 • @nnnnkjuil: una e sa nu ai un ipod touch incarcat cand vrei sa te joci si alta e sa nu ai telefonul de care pot depinde foarte multe lucruri…am trecut cu vederea cand mi-am cumparat ipod touch-ul meu, insa nu as trece daca nu mi-ar da la telefon incarcator…eu zic ca o sa-si aprinda paie-n cap cu asta…

 • vladc

  f tare, ar tb elaborate legi, macar in UE, in care sa ii oblige sa faca asta pe toti producatorii; nu avem nevoie de 100 incarcatoare e risipa inutila

 • Alexis

  Normal! Ar trebui sa fie o uniformizare măcar pe partea de incarcatoare. Eu la mașina folosesc un incarcator de la vechiul HTC Desire HD pentru iPhone.
  De ce trebuie sa dai bani zeci de euro pe accesorii?!

 • Claudiu daniel

  Alexis pt ar trebuie sa uniformizeze si valorile de incarcare a bateriilor ! Fiecare producator le are diferit cu mici exceptii! Chiar la Nokia spre ex (pt inca e o referinta) are incarcatoare cu valori diferite! Astfel ajungem sa bulim bateriile si ne miram de ce nu mai tine bateria ! Mie nu mi ar displace ideea dar sunt prea multi sa se puna de acord si in privinta mufei si in privinta valorilor bateriei !