Prima Pagina iPhone 5 iPhone 5, viteza de navigare pe internet si dezamagirea multor romani

iPhone 5, viteza de navigare pe internet si dezamagirea multor romani

  Luni am publicat imaginea de mai sus dupa ce am facut un prim test de viteza pe terminalul iPhone 5 si deocamdata nu am reusit sa depasesc acea viteza in alte teste. In metroul din Bucuresti veti obtine cele mai mari viteze pentru navigare pe internet cu o cartela a unui operator de telefonie mobila, in oras viteza variaza, insa media este undeva pe la 14  – 20 Mbits in timpul zilei, dar depinde cat de aglomerata este zona in care folositi internetul. La o prima vedere vitezele de download sunt mari, insa multi dintre voi nu le vor atinge vreodata pe propriile terminale iPhone 5, iar optiunile de internet sunt vinovate pentru acest lucru.

  Majoritatea optiunilor de internet mobil nu ofera posibilitatea de a naviga pe internet la viteze mai mari de 21.6 Mbits folosind un smartphone, deci ceea ce vedeti voi in imaginea de mai sus s-ar putea sa nu intalniti vreodata, indiferent unde faceti testele. Operatorii au limitat, in general, optiunile de internet mobil la viteze de 7.2/14.4 Mbps, unele au limita superioara la 21.6, altele au limita la 3.6. Fiecare optiune este gandita diferit, fiecare operator are propriile standarde si numai prin apeluri la serviciile pentru relatii cu clientii veti afla daca puteti folosi un iPhone 5 la adevarata sa capacitate.

  Cand iPhone 5 va fi lansat pe piata cred ca vor fi disponibile si abonamente cu viteze de pana la 43.2 Mbps, nu cred ca ele vor fi ieftine, insa va vor da posibilitatea de a utiliza terminalul la viteze maxime pana la lansarea retelelor 4G LTE. Orange va lansa prima retea anul acesta, teoretic ea ar trebui sa ofere viteze duble fata de cele din imaginea de mai sus, insa ramane de vazut cum va functiona de indata ce va fi disponibila publicului larg. Vodafone va ofera viteze de navigare pe internet de pana la 43.2 Mbps, Cosmote-ul este mai sarac si ofera doar jumatate, iar RDS-ul ii este egal.

  In final trebuie probabil sa va orientati catre optiuni de internet noi pentru a putea naviga pe internet la viteze mari, sau puteti ramane cu ceea ce aveti.

 • George83

  Zaone pe wifi ce viteza ai atins maxim?

 • Ipad 2 wifi

  Eu am wi-fi cu internet de la rcs si rds mai pe scurt digi si am viteza de pana la 300 de mbps.

 • Andrei78
 • Klaudinho

  Dar ce ne trebuie internet de mare viteze ca nu avem torente pe tel…….

 • Mihai

  Ma eu uneori nu am net deloc la metrou pe orange si tu zici ca acolo ai cele mai mari viteze. E cam ciudat ce zici. La metrou des trece pe edge.

 • @George83: Mai mica decat aia din imagine.
  @Klaudinho: Sunt oameni care nu vor sa astepte prea mult sa li se incarce ceva, tehnologia exista pentru a fi utilizata, nu pentru a spune ca nu ai nevoie de ea, decat daca e intr-adevar intila, iar aici nu e cazul.
  @Mihai: Acolo am prins viteza aia, acolo mi s-a spus sa testez ca sunt vitezele cele mai mari.

 • Nicos

  Cum ai tu viteza de pana la 300 mbps cand cel mai tare internet fiberlink la rcs este de 100 mbps?

  Nicos

 • teo

  hai sa fim seriosi, pt ce ai nevoie mai mult de 20mbps pe un telefon mobil?io zic ca se misca perfect la viteza asta..ca nu descarci torrente!

 • Arn

  @ipad 2 wifi , daca tu ai internet wireless de 300 mbps eu sunt turc… Spune-mi te rog ce router wireless ai tu ??

 • Ipad 2 wifi

  Daca vrei internet conecteazate la un wi-fi ca sigur asa ai viteza la telefon sau orice alceva care poate folosi wi-fi.

 • Ionut

  Bine Zaone, ca esti u perfect! Atatea probleme ai gasit tu la iPhone5..wooow! Mai uita-te si in gradina altuia… Sau samsung S3 e perfect, n-are prb cu nimik, e mega stralucit, asa-i? Woow

 • Bogdan

  @Ionut: n-ai inteles nimic prietene!

 • @Ionut: Buna dimineata, despre ce vorbesti tu?

 • Milos

  Ionut dupa cum spune si reclama s3 este uman…iphone l ati umflat asa de tare ca acum dezamageste.pana acum altii se chinuiau sa ajunga iphone, acum iphone se chinuie sa fie egal cu ceilalti

 • Zaone , alea din metrou nu sunt celule 3G+ veritabile , sunt un neam de acces point-uri de-a lungul metroului . Dacă te interesează iti dau si documentație , e ca un neam de aceea point in care ii intra un cablu rj45.
  La suprafața ieșind din metrou nu vei depăși 16-18mbps din păcate , indiferent ca ai 4s sau iPhone 5.
  Acele dispozitive din metrou sunt de indoor , de raza relativ mica si alți operatori precum Vodafone sau rcs au instalat si ei treburi asemănătoare tot de-a lungul liniei.
  Mai așteptăm 4g poate…

 • Pacat ca am depasit si in afara metroului 20 Mbps.

 • Ionut

  Buna seara.
  As vrea sa achizitionez un iphone 5 si vreau sa stiu daca se poate activa internet pe mobil de pe cartela prepay (vodafone % Cosmote) ?
  Va multumesc.
  Ps. Iphone-ul 5 va fii cumparat de la pc garage !

 • @Ionut: Daca e decodat poti sa faci ce vrei.