Atentie la terminalele iPhone 5 achizitionate de la magazinele online si bisnitarii din Romania

  Saptamana aceasta magazinele online din Romania vor incepe sa aduca terminale iPhone 5 cumparate in strainatate pe cai neoficiale(bisnitarii intra in aceeasi categorie) si ar fi bine sa fiti atenti la ceea ce achizitionati. V-am spus in acest articol ca iPhone 5 este disponibil in 3 versiuni diferite si doar una singura va fi compatibila cu retelele 4G LTE care urmeaza sa fie lansate anul acesta si anul viitor, iar pentru Romania ar fi bine sa luati versiunea corecta. Modelul GSM A1429 functioneaza pe retelele 4G LTE cu frecventa de 1800 MHz pe care operatorii de telefonie mobila din tara noastra au achizitionat-o recent si le vor utiliza, terminalul ar trebui teoretic sa fie compatibil cu ele, iar pe cutia terminalului ar trebui sa gasiti marcat acest cod.

  Daca pe cutie este inscriptionat modelul GSM A1428 sau CDMA A1429, atunci cereti-va banii inapoi sau cereti sa va fie redus pretul deoarece acele modele nu vor functiona vreodata pe retelele 4G LTE din tara noastra si nu are rost sa platiti un pret mare pe un terminal partial functional. Magazinele online din Romania au cumparat in trecut terminale din SUA si le-au vandut aici, nu ar fi exclus ca acum sa faca la fel din moment ce acolo se vand dispozitive decodate la pret intreg, asa ca aveti foarte mare grija ce achizitionati! Din punctul meu de vedere, un iPhone 5 incompatibil cu retelele 4G LTE cu frecventa de 1800 MHz nu merita un pret umflat pentru ca are doar o parte din functionalitate si eu unul nu as da 7/800€ pe un asemenea dispozitiv.

  In concluzie, modelul GSM A1429 este cel care teoretic ar trebui sa fie compatibil cu viitoarele retele 4G LTE din Romania, acesta este recomandabil sa il cumparati din tara noastra, mai ales ca preturile vor fi “umflate” bine la inceput.

35 COMENTARII

  1. Eu unul voi fii atent si la operatorii de telefonie mobila (sau colaboratori) cand voi lua iPhone-ul. La astia ma astept la orice !

  2. @Alex: Serios? Unde ai vazut asta? Nu trebuie luat, e versiunea AT&T incompatibila cu retelele 4G LTE din Romania! Eu pe website la ei nu vad sa spuna ce versiune au in vanzare. Spun acolo de ambele coduri la compatibilitatea cu retelele 4G LTE.

  3. Foarte util articolul !
    Lucrul semnalat de zaone l-am remarcat și eu sâmbăta trecută, când am mers la magazinul q****mobile din mall-ul Băneasa [sau cum s-o fi numind mall-ul].
    Erau acolo două domnișoare, care mi-au explicat, rezumând discuția, că pentru precomandă trebuie achitată integral suma de 3200 RON, dar nu exisă dată certă de livrare [după 28.09].
    Iar când le-am întrebat ce model de aparat oferă, adică A1429 GSM sau alta, s-au fofilat și nu au vrut să-mi răspundă concret. Am zis s-o iau pe scurtătură : “Domnișoară, de unde le aduceți ? Din State,nu ? ”
    Domnișoara, iritat : “Da. Dar nu știu de ce mă luați la așa întrebări pisăloage, cu ce model,etc”
    Eu: “Păi dacă e modelul din State, nu va funcționa pe rețeaua 4G din RO, atunci când ea va fi disponibilă. Mi se pare corect să informați potențialul client asupra produsului pe care îl vindeți.”
    Ea : “În RO nici măcar nu e 4G, deci de ce vă trebuie dvs. asa ceva ? Dacă aveți chef de scandal, vă rog să mă lăsați în pace, bla bla”
    M-am întors cu spatele și am plecat.
    Drăguț, nu ?

  4. Tin sa aduc aminte si faptul ca anul trecut in primele serii de iphone 4s care s-au adus in Romania dupa lansare, multi cumparatori au avut nenorocul sa primeasca terminale blocate in diverse retele. Cei care au cumparat de la magazine(nu samsari) stiu ca au fost schimbate. Eu am luat de la pcgarage, dar cum ziceam mi-a fost schimbat.

  5. @Inc.: Interesant, acum nu am cum sa fac un articol in baza informatiei tale, dar daca sunt persoane care au cumparat de la QuickMobile terminale iPhone 5 care au codul A1428, astept un email cu o factura si cutia.

  6. Le recomand cei carora vor sa achizitioneze un i5 , mai bine sa astepte valul nostru oficial care va intra si in magazine precum emag/vodafone/orange. Stiu rabdarea este mica si pt mine.

    Sper pe data de 19 octombrie dragii mei cetateni sa anunte si noul ipad mini + un eventual iMAC imbunatatit intr-un fel

  7. Dacă are cineva un echipament mai acătări de filmat cu camera ascunsă, ar fi genial.
    Sau, mai simplu, zaone daca ai avea o oră în care nu ai ce face, poți să dai o fugă până acolo, și ai să vezi cu ochii tăi.
    Am impresia că mulți oameni vor fi păcăliți de firme sau oameni de genul mentionat mai sus.
    Știu că respectivul 1428 se poate folosi pe 3G fără probleme, e corect că încă nu e disponibil 4G deocamdată în RO, dar nu se poate să te țigănești și să nu informezi omul ce anume EXACT îi vinzi.

  8. Pe site la ei cand intri la telefoane mobile->telefoane apple si pe pagina a 2 a scrie : Iphone 5 White Neverlocked bla bla si 3 randuri mai jos scrie A1428

  9. Aveti mare grija cu Quick mobile 😉
    Eu am avut o problema cu un Htc Sensation care a fost cumparat de la ei, l-am trimis in service, s-a intors cu alta problema, l-am trimis din nou si apoi s-a intors cu o alta problema.. in fine, am aflat ca telefoanele respective erau cumparate din Singapore si erau destinate pentru piata de acolo.
    Un alt amanunt de care ar trebui sa tineti cont este faptul ca au propriul lor service cu “inginerii” lor si pe langa asta, service-ul respectiv est la Satu Mare (intr-adevar suporta ei cheltuielile pt. transport dar nu cred ca intereseaza pe nimeni asta din moment ce ajunge in service-ul lor de 2 lei)
    Concluzia este ca nu ar fi bine sa cumparati de le ei electronice, doar accesorii pt. telefon, tableta,etc.
    Dati un search si pe google si o sa mai gasiti clienti cu plangeri referitoare la acest “minunat” magazin 😉

    A nu se intelege ca vreau sa fac reclama negativa sau ca sunt suparat cumva (ei m-au determinat sa imi iau iPhone si sunt foarte, foarte multumit) 🙂 doar ca ar fi bine sa va orientati catre alte magazine 😉

  10. Văd că, într-adevăr, pe site e specificat. Dar la magazinul fizic se fofilează cu grație.
    Din păcate, cine nu e atent și documentat, tot se păcălește.

  11. LTE 700 MHz Class 17 / 1700 / 2100 – GSM A1428 or LTE 850 / 1800 / 2100 – GSM A1429
    LTE 700 / 850 / 1800 / 1900 / 2100 – CDMA A1429

  12. Buna ziua,

    Singurele informatii pe care le stim sunt despre precomenzile care se fac pentru acest model. Se face plata sumei integral urmand ca telefonul sa-l primiti in 2-6 saptamani. Livrarile pentru primele precomenzi incep de maine. Va asteptam in magazin pentru mai multe detalii sau la numarul de telefon 0736216026.

    O zi buna !

    QuickMobile

  13. Ma refer ca am pus o intrebare..si au evitat sa imi spuna si modelul…plus ca stiu cain Romania nu suntem in valul 2 cel de pe data de 28 Octombrie..deci clar vin din alta parte dar nu din China

  14. @zaone da stiu ca scrie . Dar inainte sa intri in detaliile telefonului apare jos sub denumire : retea : gSM- 850/900//1800/1900 – A1428 porma dimensiuni, greutate , camera si pret. Asta pe pagina a 2 de la telefoanele apple. La modelul alb de 16gb.

  15. zaone am si eu o intrbare, am un prieten in usa si a zis ca un iphone 5 de 16 gb costa 649 $… de ce tu ai dat 703 ? Se mai adauga vreo taxa suplimentara la cei 649 ? Si daca cumpara unul pt romania ce sa specifice ? Sa nu il ia pe cel cdma si sa il ia pe cel gsm ?

  16. inseamna ca astia de la apple sant idioti pentru ca el a intrebat clar care este costul final si ei au raspuns ca pretul final este 649$.
    deci ti spui ca nu are cum chiar daca persoana redpectiva este cetatean american…
    multimesc anticipat.

  17. Scuze de off-topic.. Vand ipad 2 16gb wi-fi only, nu are urma de uzura tinut numai in husa, pachet complet, 50 cicluri la baterie, 1000 ron neg.. predare personala in bucuresti

  18. vad k si modelul CDMA 1429 are frecventa 4G LTE de 1800,deci teoretic ar trebui sa mearga si asta in Romania.Sau am inteles gresit?

  19. intrebare de 1000 de puncte. Modelul CDMA A1429 Verizon
    1- este unlocked pe GSM?
    2- merge si pe 3G si pe ce benzi de 3G (adica e compatibil si in US/Canada si Europa)?
    3- LTE-ul de la modelul asta e compatibil si cu Europa?
    Multam mult de raspuns (uri) si lamuriri, scuze pentru pisalogeala dar e cam varza la mine in cap, n-am apucat sa studiez pe-ndelete problema si incepe sa ma cam arda. Sapt viitoare o sa fiu la NY si acum ma tot strofoc sa gasesc ce si cum este mai compatibil. Pe mine m-ar interesa ceva sa pot sa-l folosesc atat in Canada unde stau cat si in Europa unde merg destul de des.

  20. Multzam zaone, acum inca nu m-am lamurit daca sa iau Verizon CDMA sau GSM version. Stii cumva versiunea CDMA merge si pe 3G GSM? Scuze ca sunt pisalog, e greu sa impac si capra si varza cand sunt cu posteriorul mai tot timpul intre doua continente. Deocamdata nu ma intereseaza LTE…poate m-ar interesa in Canada, cine stie…ar fi interesant daca versiunea CDMA verizon sa fie compatibila pe LTE si in Europa. Asta inca nu m-am lamurit f tare. Oricum mai am o saptamana pana ajung la NY, acum sunt in Toronto…ar mai fi timp de studiat/lamurit
    Inca odata merci pentru info.

  21. salutare,

    Sunt in uk..si vreau sa imi comand de la magazinul apple store uk un iphone 5, as dorii sa sa stiu daca este compatibil cu retelele noastre …cosmote etc.

    multumesc