8 milioane de dolari au fost platiti anul trecut catre dezvoltatorii de tweak-uri si aplicatii pentru Cydia, 1.5 milioane de utilizatori folosesc aplicatia zilnic

  JailbreakCon-ul nu putea fi cea mai mare conferinta despre jailbreaking, la nivel global, daca acolo nu ajungea si saurik, creatorul celebrei aplicatii Cydia. In cadrul prezentarii facute ieri, Jay Freeman, a.k.a. saurik, a anuntat ca 8 milioane de dolari au fost platiti catre dezvoltatorii de aplicatii si tweak-uri pentru Cydia, asta in conditiile in care anumite pachete au o rata de piratare de 90%. Practic acele 8 milioane de dolari reprezinta o suma infima platita de catre oamenii obisnuiti sa pretuiasca munca altora, iar daca toti cei care folosesc tweak-uri si aplicatii ar plati efectiv pentru ceva, atunci suma ar fi de 4 – 5 ori mai mare.

  Trecand de la bani la utilizare, saurik spune ca in anul 2011 media zilnica a utilizatorilor aplicatiei Cydia a fost de 1.5 milioane, insa au existat perioade cand cifra a scazut sau a crescut dramatic. El citeaza un vechi studiu Flurry si spune ca intre 8 – 12% dintre iDevice-urile active la nivel global folosesc Cydia si aici vorbim despre 20 – 30 de milioane de iDevice-uri care sunt jailbroken. Cifra este enorma si fluctueaza in functie de solutiile de jailbreak care exista intr-un anumit punct, in momentul de fata numarul celor care au jailbreak scazand considerabil din cauza lipsei unei solutii de jailbreak pentru iOS 6.

  In final, Cydia este extrem de populara, dezvoltatorii ei fac foarte multi bani, saurik face foarte multi bani si acest business sustine dezvoltarea solutiilor de jailbreak pentru iDevice-uri.

12 COMENTARII

  1. Cand o sa le vina mintea la cap dezvoltatorilor, si n`o sa mai ceara 3-5$ pentru o tema, n`or sa mai aibe piratare de 90%. Daca EA Games poate oferi NFS la 3$….o tema n`ar trebui sa coste mai mult de 0.50$.

  2. Era un articol anul trecut parca, in care autorul acestui site lauda ideea ca utilizatorii sa sustina aplicatiile din Cydia si mai ales metodele de jailbreak, ca saracii nu ies deloc in castig. Ia-ta ca ei au ajuns milionari, pe darnicia si prostia multora. Cum sa fi atat de tampit sa platesti pentru niste aplicatii modificate sau care iti strica mai mult telefonul, nu inteleg?!

  3. Sa ma bag cu ce baieti? Cu cei care pirateaza? Daca e vorba despre asta, nu ma intereseaza sa stau cu gandul ca la 6 dimineata imi invadeaza mascatii casa.

  4. De fapt vin pe la 4:30 cand e somnu’ mai dulce… 🙂 Pana acum nu am auzit sa ia pe cineva din casa pentru piratare (la noi). Cand vor incepe tu o sa fii printre primii…

  5. De fapt habar nu ai cum functioneaza sistemul, dar comentezi aiurea. Nu toata lumea cauta sa fure in tara asta, e un concept greu de prins, stiu, dar in timp vom invata(ca natie) ca smechereala nu e pentru cei destepti.

  6. Stati linistiti ca incet, incet se strange latul si in jurul lui Saurik si o sa dispara din prim-plan dupa modelul Geohot (inchisoare pe viata sau cetatean-model). O sa-l vedem pe Saurik in cativa ani fan al telefoanelor publice cu fise.

  7. Cum vine aia cu aplicatii modificate ? 🙂 alea care sunt in appstore si nu fac nici 2 centi, sunt ok ?….in cydia sunt aplicatii foarte bune, foarte bine lucrate, din care se inspira si domnii de la apple 🙂 poate ca si ei doneaza cate ceva, ca sa aiba un teren de test, poate este o divizie la apple care arunca in piata softuri nefinisate, doar pentru a vedea cum sa comporta, fara sa atraga asupra lor nicio vina….si eu inca nu am vazut iphone “stricat” de la cydia…;)

  8. Si daca au facut aia 8 mil de dolari, care e pb ? I-au luat vreunuia dintre noi din dulap ?…asta e afacerea lor si noi profitam cat putem…daca nu ar castiga, nu ar mai face jailbreak gratuit….

  9. Am folosit si iPhone-uri Jailbreak-uite si iPhone cu sistemul lor de operare curat, activat. Degeaba trageti de par avantajele in care folositi un iPhone Jailbreak-uit, sunt aproape de 0. Pe un iPhone Jailbreak-uit sunt multe functii care nu merg cum trebuie, incepand de la notificari, etc. Sigur, trebuie sa folosesti aceste telefoane in timp ca sa iti dai seama de dezantajul unul iPhone crack-uit. In plus un iPhone crack-uit se blocheaza de mai multe ori decat unul normal si merge mult mai greu. Pe un iPhone curat merg toate functiile extraordinar de bine aproape fara erori. Un alt avantaj este ca poti sa dai update cand vrei si sa folosesti cu succes serviciile Apple. Nu acelasi lucru se poate spune despre un iPhone crack-uit care trebuie sa-i faci Jailbreak la fiecare versiune noua de software aparuta. (Cine dracu isi doreste asa ceva?). Nu stiu ce unelte folositi voi din Cydia mult mai bune decat cele din App Store?! In primul rand ca cele din Cydia nu sunte testate cum trebuie si orice tema sau program instalat iti ingreuneaza sistemul de operare primind si numeroase erori. Detin iPhone-uri decand s-au lansat prima data si pot spune ca am fost printre primii din Romania care au avut acest telefon. Stiu sa folosesc la maximum capacitatile lui insa tot ce ai nevoie cu adevarat util se gaseste in App Store mai ales ca acele softuri sunt testate si nu primesti tot felul de erori. Daca chiar vrei sa instalezi un program crack-uit pe iPhone, o poti face si fara sa iti faci Jailbreak la telefon prin diverse metode foarte simple.
    Avantajele de a folosi un iPhone necrack-uit sunt foarte multe si personal sunt de parere ca mai bine platesc cateva aplicatii din App Store la care am update automat gratuit + update gratuit la software si nu intampin nici un fel de probleme cu acest telefon. Nu sunt nici tampit si nici nu detin de acest timp sa stau in fiecare zi sa imi instalez tot felul de versiuni crack-uite pe telefon doar pentru a instala nush ce tema misto sau a fi cu software-ul la zi, etc. Prefer sa sustin Apple decat o mana de sarlatani care sparg un sistem de operare si se imbogatesc de urma asta.