8 milioane de dolari au fost platiti anul trecut catre dezvoltatorii de tweak-uri si aplicatii pentru Cydia, 1.5 milioane de utilizatori folosesc aplicatia zilnic

  JailbreakCon-ul nu putea fi cea mai mare conferinta despre jailbreaking, la nivel global, daca acolo nu ajungea si saurik, creatorul celebrei aplicatii Cydia. In cadrul prezentarii facute ieri, Jay Freeman, a.k.a. saurik, a anuntat ca 8 milioane de dolari au fost platiti catre dezvoltatorii de aplicatii si tweak-uri pentru Cydia, asta in conditiile in care anumite pachete au o rata de piratare de 90%. Practic acele 8 milioane de dolari reprezinta o suma infima platita de catre oamenii obisnuiti sa pretuiasca munca altora, iar daca toti cei care folosesc tweak-uri si aplicatii ar plati efectiv pentru ceva, atunci suma ar fi de 4 – 5 ori mai mare.

  Trecand de la bani la utilizare, saurik spune ca in anul 2011 media zilnica a utilizatorilor aplicatiei Cydia a fost de 1.5 milioane, insa au existat perioade cand cifra a scazut sau a crescut dramatic. El citeaza un vechi studiu Flurry si spune ca intre 8 – 12% dintre iDevice-urile active la nivel global folosesc Cydia si aici vorbim despre 20 – 30 de milioane de iDevice-uri care sunt jailbroken. Cifra este enorma si fluctueaza in functie de solutiile de jailbreak care exista intr-un anumit punct, in momentul de fata numarul celor care au jailbreak scazand considerabil din cauza lipsei unei solutii de jailbreak pentru iOS 6.

  In final, Cydia este extrem de populara, dezvoltatorii ei fac foarte multi bani, saurik face foarte multi bani si acest business sustine dezvoltarea solutiilor de jailbreak pentru iDevice-uri.