Prima Pagina iOS 6 Pod2G: Nu exista o solutie de jailbreak pentru iOS 6!

Pod2G: Nu exista o solutie de jailbreak pentru iOS 6!

  Ieri Pod2G, celebrul hacker dezvoltator al solutiilor de jailbreak Absinthe, a urcat pe scena JailbreakCon pentru a discuta despre trecutul, prezentul si viitorul solutiilor de jailbreak pentru iOS. El a facut o scurta prezentare a istoriei solutiilor de jailbreak pentru iOS 4 si iOS 5, iar apoi a trecut rapid la nou iOS 6, care intereseaza pe toata lumea. Hackerul a anuntat ca in momentul de fata nu exista vreo solutie de untethered jailbreak care sa functioneze pe iOS 6, iar asta i-a cam dezamagit pe multi cei prezenti in sala deoarece se astepta un demo al unui iPhone 5 jailbroken.

  Exact acum o saptamana v-am spus ca iPhone 5 a fost jailbroken si Cydia a fost instalata pe el, chpwn fiind omul care a reusit sa faca acest lucru. Exploit-ul utilizat de el nu este totusi destinat publicului larg, el fiind o solutie de rezerva pentru cei care dezvolta solutii de jailbreak, Pod2G numindu-l failbreak. Practic in momentul de fata nu exista o solutie de untethered jailbreak care sa functioneze pe iOS 6, iar eventualele exploit-uri pe care le au hackerii nu pot fi publicate deoarece nu pot fi folosite de catre utilizatorii obisnuiti pentru a face un jailbreak care sa functioneze.

  Chiar daca acum nu avem nimic, hackerii vor incepe curand sa dezvolte o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 6, acest lucru este sigur, insa procesul de dezvoltare va dura cateva luni de zile, dupa cum a spus Pod2G ieri. In concluzie, nu exista untethered jailbreak pentru iOS 6, dar probabil prin noimebrie vom avea unul avand in vedere ca Pod2G ar fi pregatit sa se apuce de dezvoltarea sa. Daca nu ar fi existat vreo solutie de jailbreak in viitor, aceasta conferinta nu ar mai fi avut loc, deci stati linistiti deoarece hackerii vor incepe sa lucreze la ea in viitorul apropiat, insa procesul este complex si de durata.

 • Ovi

  @zaone, am irmarit live prezentarea, el a explicat procesul folosit de el pentru Corona, foarte interesant… Iar la final a explicat ca la fiecare versiune noua de iOS timpii de dezvoltare a unui JB vor fi tot mai mari, iar la un moment dat se vor ajunge la timpi mai mari decat (1an) timpul dintre versiunile majore iOS. El momentan a specificat ca doar 3-4 hackeri experimentati mai lucreaza pt JB, si ar mai exista 2-3 gen i0n1c care lucreaza pentru bani (adica nimic public pentru lumea intreaga)

 • Andrei78

  Conferinta a fost numai pentru a prezenta rahaturile de tweakuri din Cydia … Mai fac cativa centi in loc sa faca zeci de mii de dolari din donatii pentru jailbreak.

 • @Ovi: Dormeam dus, o rezolva ei repede, stai linistit. Vor bani, le place atentia, nu pleaca ei asa usor de acolo. Sunt tineri si lucrurile astea conteaza pentru ei, cand ajung la varsta lui MuscleNerd realizeaza ca alte lucruri importante, dar vor veni altii din urma.

 • Ovi

  Aceste fiind zise, chpwn a folosit un exploit “failbreak” care nu va fi lansat niciodata, deci degeaba speram la un viitor apropiat, deocamdata pod2g a explicat ca are nevoie de oameni capabili… si momentan nu prea au ramas cu nici o vulnelabilitate exploitabila. Deci no way on November 🙂 Poate anu viitor speram..

 • adrianC

  eu unul nici nu ma astept la un jb ptr prima versiune oficiala a lui iOS 6.Va aparea f repee o noua versiune in care sa se repare minusurile si apoi putem astepta jb-ul

 • @Ovi: Like I said, stai linistit. Pana in decembrie eu cred ca rezolva problema, cel putin pentru A4. Posibil si pentru A5/A5x. Pentru iPhone 5, nu stiu. Fara un jailbreak 5-ul n-o sa aiba vanzari extrem de mari. Dupa 6.0.1 vom avea jailbreak, asta e clar.

 • Horatiu Toth

  Am si eu o nelamurire, stiu la ce se refera un exloit al Ios dar nu inteleg exact ce este. Cine ma poate lumina? 🙂

 • Putin (si cand zic putin, e chiar putin: ~ 10 secunde) timp pe google / wikipedia ti-ar fi raspuns la intrebare Horatiu: http://en.wikipedia.org/wiki/Exploit_(computer_security)
  Singura diferenta intre exploit-uri (fie ca vorbim de ios, de windows, etc) este scopul in care sunt folosite.

 • Alincatalin

  Fara grija, nu scot jailbreak, nu au banuti. Deja industria jailbreak a capatat proportii destul de importante.

 • Horatiu Toth

  Rsaspunsul tau era complet si fara partea de inceput… Ms!

 • danny

  zaone tin minte ca ei au descoperit in ios 5.1.1 mai multe exploit-uri care spuneau ca le vor tine ptr ios 6 dar vad ca au mintit

 • Nu au mintit, nu au spus ca nu vor dezvolta, spun doar ca va dura.

 • Adi

  dupa parerea mea jb-ul e ok si il astept. Dar nu pentru multe functii sau aplicatii noi. doar killbackground,sbsettings si navigon(pentru care o sa platesc pana la urma 69€ si nu ma mai streseaza gps-ul pentru ca ce a inclus apple in ios nu e prea ok, ma refer la maps.

 • Pingback: Cele mai importante stiri ale saptamanii pe iDevice.ro - 24.09.2012 - 30.09.2012 | iDevice.ro()

 • Styl

  Io am o problema … Nu mai pot face apeluei , nu mai am semnal deloc … Internetu perge nare probleme …. Stie careva ce ar pitea fi ?

 • Pingback: Planetbeing ar putea fi omul care va dezvolta solutia de jailbreak pentru iOS 6 | iDevice.ro()

 • Pingback: Pod2G si Planetbeing au deja un exploit care ar putea fi utilizat intr-o solutie de jailbreak pentru iOS 6 | iDevice.ro()