Pod2G: Nu exista o solutie de jailbreak pentru iOS 6!

  Ieri Pod2G, celebrul hacker dezvoltator al solutiilor de jailbreak Absinthe, a urcat pe scena JailbreakCon pentru a discuta despre trecutul, prezentul si viitorul solutiilor de jailbreak pentru iOS. El a facut o scurta prezentare a istoriei solutiilor de jailbreak pentru iOS 4 si iOS 5, iar apoi a trecut rapid la nou iOS 6, care intereseaza pe toata lumea. Hackerul a anuntat ca in momentul de fata nu exista vreo solutie de untethered jailbreak care sa functioneze pe iOS 6, iar asta i-a cam dezamagit pe multi cei prezenti in sala deoarece se astepta un demo al unui iPhone 5 jailbroken.

  Exact acum o saptamana v-am spus ca iPhone 5 a fost jailbroken si Cydia a fost instalata pe el, chpwn fiind omul care a reusit sa faca acest lucru. Exploit-ul utilizat de el nu este totusi destinat publicului larg, el fiind o solutie de rezerva pentru cei care dezvolta solutii de jailbreak, Pod2G numindu-l failbreak. Practic in momentul de fata nu exista o solutie de untethered jailbreak care sa functioneze pe iOS 6, iar eventualele exploit-uri pe care le au hackerii nu pot fi publicate deoarece nu pot fi folosite de catre utilizatorii obisnuiti pentru a face un jailbreak care sa functioneze.

  Chiar daca acum nu avem nimic, hackerii vor incepe curand sa dezvolte o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 6, acest lucru este sigur, insa procesul de dezvoltare va dura cateva luni de zile, dupa cum a spus Pod2G ieri. In concluzie, nu exista untethered jailbreak pentru iOS 6, dar probabil prin noimebrie vom avea unul avand in vedere ca Pod2G ar fi pregatit sa se apuce de dezvoltarea sa. Daca nu ar fi existat vreo solutie de jailbreak in viitor, aceasta conferinta nu ar mai fi avut loc, deci stati linistiti deoarece hackerii vor incepe sa lucreze la ea in viitorul apropiat, insa procesul este complex si de durata.