iPhone 5 vs Samsung Galaxy Note 2

  Samsung Galaxy Note 2 este cel mai recent smartphone produs de catre asiatici, el a fost lansat deja in cateva tari de pe intregul glob, urmeaza sa apara in altele, iar in momentul de fata este principalul concurent al iPhone 5. Terminalul celor de la Samsung intra totusi intr-o categorie proprie, insa asta nu ii va opri pe cei de la Samsung sa profite de ocazie pentru a il promova asa cum stiu ei mai bine. In aceasta idee va recomand sa priviti tabelul de mai jos unde avem o comparatie intre iPhone 5  si noul terminal Samsung, insa trebuie sa fac niste mentiuni: iPhone 5 are un procesor ce atinge viteze de pana la 1.3 GHz, camera frontala ar avea 1.9 megapixeli dupa anumite persoane si cam atat.

  Din punct de vedere hardware, ecranul de 5.5 inch, RAM-ul si procesoarele par a prezenta principalele diferente, insa iPhone 5 a demonstrat ca este putin mai bun decat quad-core-urile de pe piata, iar in ceea ce priveste ecranul vorbim despre pura preferinta a fiecaruia dintre noi. SGN 2 va fi prezent in materialele promotionale ale Samsung, veti auzi des despre el, insa nu stiu daca va fi la fel de popular precum versiunea anterioara.

33 COMENTARII

  1. Yeah, so far iPhone 5 e cel mai rapid si mai bun smartphone testat de mine si mi-au trecut prin mana inclusiv quad-urile cu Android. Ideea e ca al meu nu a afisat problemele raportate de altii.

  2. Eu am avut Note 1, dar nu l-am tinut prea mult…era mare, singurul dezavantaj pentru mine si cum era vara se vedea nasol in buzunar. M-am obisnuit cu el, dar l-am dat… Se misca foarte bine, tinea bateria foarte mult, doar ca era mare 🙂 Note 2-ul cu ultimul Android sigur este o alegere buna.

  3. Note 2-ul cred ca o sa se vanda mult mai bine ca primul.
    Exista filmuletul de prezentare pe net, e incredibil ce poate face.
    Avantajele sale fata de concurenta nu sunt neaparat procesorul, rami etc. Ci stylusul si softul foarte bun.
    De asta nici nu cred ca se poate compara Note2 cu Iphone sau cu orice alt smartphone de pe piata la momentul actual. Se adreseaza unor altor persoane, cu alte nevoi.
    Pentru cine e ok cu dimensiunile sale si are nevoie de stylus… chiar nu are competitor.

  4. adevarul e ca daca nu ai mana da ghioban, SGN2 e mai degrama tableta, deci nu concureaza, iar a le compara e ca si cum am incepe sa spunem ca la box e mai bun campionul de la categ pana decat cel de la semigrea…opinia mea

    bafta all!

  5. Hai sa ne intoarcem in timp cu telefoane in care poti baga un sim intreg , cel vechi care era cat un card bancar , sa folosim iarasi stylusul si de ce nu , sa il folosim ca labe de scafandru pentru ca are o jumate de metru patrat si ajuta la inot la inaintare ….

    Eventual sa il primim gratis sau la 1 euro in plus cand cumparam un cuptor cu microunde .

    Nokia , se aude : e timpul sa scoti un nou 3210 si un nou televizor sau receptor de satelit , ca in anii 90 .Un nou Nokia Mediamaster 9600 , pentru cunoscatori.

  6. =)) exact la asta ma referam! va smiorcaiti precum niste dame! voi! doar pe romanii i-am auzit ca se plang de dimensiunile telefoanelor! cu cat mai mare cu atat mai bine! si eu detin iphone 4s! l-am primit cadou, si intentiones sa-l schimb cu un galaxy nexus, sau cu note 😉
    da ce sa va fac! ramaneti voi la aifonurile voastre micute si firave!

  7. A fost un Teledon , in scopuri umanitare cand ai primit iPhone-ul ? Cred ca desi esunt ieftine , tot va trebui sa iti vinzi un rinichi sau virginitatea pentru un nexus sau note1. iLOL.

  8. andrei78 degeaba ai 34 de ani……Referitor la sgn2 exact cum a zis cineva mai sus,nu se adreseaza utilizatorului de rand,si da sunt de acord ca in mare parte din lucruri ce e mai mare e mai bun.
    Cum o casa mai mare este mai bun,un tv mai mare,un salariu mai mare,un concediu mai mare,un pat mai mare,aproape orice,eeee frate numai telefonul trebuie sa fie unul mic mic mitel sa il tinem cu penseta….Eu stiu asa nu iti place nu iei si gata,dar nu v-ati saturat de porcariile de genul cu palete de tenis,ca nu ii vezi tu utilitatea,ca e hybrid,ca nu e nici aia nici aia.
    Pai tocmai de aia e facut,sa fie hybrid sa nu trebuiasca sa dai tu bani pe 2 aparate diferite care fac acelasi lucru,doar ca unul este mai mare ca sa poti vedea mai bine…

  9. Antonio, nu ne ” smiorcaim” de marimea lui galaxy note ori S ci…radem ! :)))
    Tu probabil joci tenis, te intelegem. 😉
    Marimea exagerata a smartphoneurilor de la Samsung este generata si de incapacitatea coreenilor de a produce ceva mai mic, sunt exemple destule din ce cauza…

  10. Ptr internet e normal sa fie mai bun cel cu ecran mare, ca abia ma chioresc la iphone. Tot asa si cand citesti o carte, o revista, etc. dar prea mare arata rau in buzunar si la ureche. Cred ca ideal e sa le ai pe amandoua

  11. alooo domnii cu iphone si fara credit pe cartela. unii mai folosesc telefoanele si in alte scopuri. note 2 e un telefon pentru segmentul bussiness nu pentru fite la terasa la un suc. dar multi dintre voi vad ca nu pricep si fac niste afirmatii de te doare capul.

  12. Da , faci bussiness greu banuiesc . Ce bussiness poti face cu plasticul si nu poti face cu un iPhone , ar fi interesant de aflat . In schimb stim ce nu prea poti face cu un iPhone : sa joci ping-pong . Un mare minus pentru iPhone.

  13. Andrei78 sper ca 78 nu e anul nasterii….pt ca gandesti ca unul de 15 ani,nu ma mira oricum pt ca prostia e la mare pret in tara noastra.Eu zic la varsta asta sa incerci sa detii si altceva decat un telefon,fie el si marele Iphone.Delirezi rau de tot,ca multi altii ce comenteaza pe acest blog si habar n-ai ce-i cu tine baiete.Poate fi el site pro Apple,dar mai lasati-o naibii ca unii dintre voi sunteti spalati pe creier.Ca sa nu zic mai mult….Inainte de a ridica atata in slavi iphone-ul 5 si sa-l comparati cu orice altceva(in special samsung),mai cititi review-uri pertinente si comentariile fanilor apple de pe siturile internationale.Referitor la sgn2 comparat cu iphone 5,sgn2 e mult,mult peste iphone,atat la hardware cat si soft.Asta cu plasticul si cu ecranul mare e pt gradinita…..toti am/ati vrea un ecran mai mare dar aici intervine ergonomia.Daca vrei doar un telefon,iti iei un telefon si atat(chiar si iphone5),daca vrei mai mult decat un telefon,iti iei note si treci peste faptul ca e incomod.Argumentele sunt prostesti,asa cum vad mereu pe aici si ca de obicei nu arata nici o minima inteligenta….e ca si cum ai rade de cineva ca are o masina puternica si mare(cu dotari de top,cu spatiu interior si in portbagaj),pt ca consuma mai mult,e greu de parcat,etc,laudand-u-te cu masina ta mica si cu 60 de CP.Iphone 5 e mai bun deci pt ca incape in mana….verdict final nu?
    Aaa si Andrei78,ca tot zicea colegul de mai sus de bussiness,unii pana la varsta ta(daca asta e varsta)au reusit sa faca si aiba si alte lucruri in viata decat un iphone de 4500 ron.Asta e valoarea ta 4500 ron?E valabil si pt multi altii ce comenteaza pe aici,asta e valoare voastra 4500,sau 5000,6000?Asta e apogeul,un telefon?Unii vorbesc de Apple si produsele lor de parca ar fi tata si mama lor….nu sunteti normali.

  14. Crede-ma ca Note 2 va avea un succes mult mai mare decat primul. Asta dupa comentariile de pe diverse bloguri si cei care ma intreaba de ce mi-a trebuit iPhone 5. Da, va fi bun, dar am ramas la ideea ca un telefon trebuie manipulat usor cu o mana, ceea ce li se pare inutil. Da, e mai bine sa port si o tableta cu mine, decat sa tin un phablet la ureche. Subiectiv, dar adevarat!

  15. @Victor Bulgar: Aia care te intreaba de ce ai iPhone 5 nu-si cumpara Note 2, de fapt nu-si cumpara nimic.
    Am mai vazut eu intr-un Mcdonalds niste cocalari care stateau la o masa si comentau de iPhone 5. Ce le trebuie lor iPhone 5, cand pot sa-si ia S3. Nu vrei sa stii ce telefoane aveau.
    Ideea este ca nu e greu sa dai din gura, problema este ca dai fara rost, doar pentru ca l-ai vazut pe Buhnici taind legume la TV si ai crezut ca trebuie sa fii ca el.

  16. @Victor Bulgar,asta spuneam si eu,vrei un telefon iti iei un telefon,asta e si idea lui sa fie portabil.Dar tendinta e de a incorpora cat mai multa tehnologie intr-un singur device si al face multifunctional.Ceea ce spui tu e valabil la orice si dand iar exemplul cu masina,iti trebuie una mica si care consuma putin pt aglomeratia din oras,una mare si spatioasa pt drumuri lungi,poate una pt offroad si una sport….E un pic fortata comparatia,dar logic e ca nu ma pot cara mereu cu telefonul,tableta si laptopul dupa mine…poate vreau sa vad un film,sa fac un joc,sa navighez pe net si un telefon de genul asta e calea de mijloc atunci cand nu sunt acasa sa le am pe toate langa mine.E portabil si asta e si ideea..La ora actuala vorbim de smartphone-uri nu de telefoanele de acum cativa ani si chiar daca inca nu toti au un smartphone ,probabil in curand simplele telefoane vor disparea.Ca sa dai un telefon sau sa scrii mesaje e deajuns si un nokia sau altceva antic si alea chiar isi fac treaba,bateria tine o mie de ani,au semnal si poti sa le scapi si de pe bloc ca nu se strica.
    In momentul in care vrei un telefon inteligent,vrei ca el sa inlocuiasca cat mai bine celelalte 10 device-uri pe care le ai prin casa(cd player,pc,tv,gps,etc)si de asta e important si ecranul si cu atat mai mult tehnologia si gadgeturile din el…tot ceea ce iti face viata mai usoara.Multi comenteaza pe aici de iphone si android,dar sunt sigur ca unii nu au nici unul dintre ele.Dupa ce ai folosit ambele la adevaratul lor potential,de abia atunci poti sa iti faci o parere obiectiva si sa spui ce are unul si ii lipseste altuia si invers.Cel mai bun nu exista.

  17. @Zaone, ai perfecta dreptate. Unii rad ca am dat atatia bani pe iPhone/iPad, cica: “sunt atatea chinezarii ieftine si bune, si tu ce prostii faci! Daca vrei iPhone, asteapta un an pana se ieftineste!” Probabil de asta umbla cu 1100 de 5 ani, pana se ieftineste 1600!

    @John, exact, si anume un smartphone trebuie sa fie cat mai comod/usor/simplu de utilizat, atunci poti avea experienta grozava, cand nu-ti trage pantalonii jos, face poze rapid etc. Interesant e ca un profesor la universitate, vazandu-mi iPhone 5-ul, m-a intrebat cat am dat pe el si ce poate sa faca fata de Nokia N70, pe care o avea el… Am specificat cateva functii, iar cand i-am spus de skype, a inceput sa rada: “pai cu Nokia mea de un deceniu pot tine conferinte!” Am ramas uimit si am tacut, ca ma asteapta examenul la dansu!

  18. Deci oameni buni… Galaxy Note (si 1 si 2) nu esre creat pt a fii folosit doar ca tel sau sa interactionezi cu prietenii pe site-urile de socializare!
    Eu detin un SGN1 si il folosesc la maxim in interes profesional… Utilizez frecvent de pe el aplicatii ca TeamWiewer… gDMSS HD LITE. ..s m.d. Asadar nu comparati un pitic de Iphone la care iti strici ochii cu un SGN performant. Fiecare isi alege tel dupa nevoi. Asa ca…fiecare este liber la alegere si preferinte!
    I LOVE MY SGN 😉
    P.S. Ma gandesc sa il schimb…bineanteles cu SGN2 🙂

  19. Tocmai .. Nu este nici tableta nici telefon .. Aici este ingeniozitatea .. In vremea din urma unii umbla cu tableta si cu telefonul dupa ei .. Sunt gata sa-mi dau iphone 4s pe un note 2 .. Mi se pare ideal pt filme .. Si jocuri .. Si pt net .. Daca se misca ca 4s-ul pe netul lui 4g lte .. O sa fiu super incantat ..

  20. Este cu siguranta cel mai bun smartphone pentru mediul business. S.Pen-ul are multe optiuni interesante si ajutatoare. Poti scrie foarte usor si repede cu el, economisind astfel mult timp. Durata de viata mare a bateriei este de asemenea un mare plus. La fel si procesorul foarte puternic dar si design-ul foarte elegant.

  21. Eu am intrat aici pentru ca am si un iPhone 5 si un sgn 2 si nu știu pe care sa îl păstrez ca sincer nu îmi permit sa le păstrez pe amandoua.voi mai mult mati băgat in ceata cu contrazicerile.sgn lam folosit o luna si iPhone-ul îl am de vor 5 zile.samsung-ul știu ce poate face dar nu știu ce poate face iPhone-ul.de samsung am fost foarte mulțumit dar vreau sa precizez ca dacă era un pic mai mic era telefonul perfect.eu îmi petrec timpul mai mult la volan si nu prea poți sa răspunzi cu o mana la sgn 2.imi poate spune cineva ce poți face cu un iPhone inafara de vorbit la telefon ,Facebook ,etc.

  22. Depinde de nevoile tale. Per total, sunt multumit de productivitatea Note 2 pentru ca am nevoie de ecran mai mare si stylus la facultate. Insa de ecran ochii obosesc repede (Super AMOLED). Bateria tine destul de bine, la soare se comporta excelent. Calitatea audio e foarte buna, sa privesti un film sau videoclip – foarte placut. Insa un iPhone 5 e mult mai elegant, mai simplu de utilizat.

  23. iphone e de domeniul trecutului … este mare panarama iphone 5 fara de samsung galaxy note 2 , cand va aprea note 3 iphone o sa fie de pe vremea razboiului . o vechitura in garaj