iPhone 5 si zgarieturile, o saptamana mai tarziu

  Acum mai bine de o saptamana v-am spus ca pe terminalul iPhone 5, pe care il utilizam de doar cateva zile, am observat o zgarietura si un inceput de exfoliere a vopselei utilizate de Apple pentru a colora marginile. Desi atunci eram convins ca dupa cateva saptamani de utilizare terminalul va arata ca si cum l-as fi utilizat pentru a repara diverse lucruri prin casa, in realitate nu a mai aparut vreo alta zgarietura pe el si nici nu am sesizat vreo decojire a vopselei. In general nu am foarte mare grija de terminalele mele mobile, nu pot spune ca am tinut iPhone-ul “in puf”, insa nu au mai aparut probleme.

  Nu pot sa justific acea zgarietura, adanca de altfel, de pe el, insa usoara exfoliere a vopselei ar putea avea legatura cu un proces neterminat de uscare a ei, insa altceva nu-mi trece prin cap acum. Partea buna este ca benzile laterale rezista destul de bine daca nu loviti intentionat terminalul de obiecte dure sau daca nu il scpati din mana pe obiecte dure, daca aveti ocazia va recomand sa ii cumparati o carcasa sau o folie, insa in rest ar trebui sa fie ok. Daca se intampla sa mai apara alte zgarieturi sau probleme, voi reveni cu un alt articol, insa deocamdata totul pare sa fie ok.

  Stiu ca printre voi exista destui posesori de terminale iPhone 5 si sunt curios sa aflu parerea voastra in legatura cu cele mentionate de mine mai sus. Nu uitati ca pentru Apple acest gen de probleme sunt perfect normale.

36 COMENTARII

  1. Au facut si altii device-uri din Al anodizat de ceva ani si chiar nu au avut astfel de probleme… din pacate Apple si-a batut joc grabind procesul de productie… sa spui ca este un lucru normal a fost aroganta anului =))

  2. Salutare, am citit de pe un link din ungaria ca telefonele fabricate in saptmana 36 si 37 se zgarie ft usor nu stiu din ce motive. Dupa imei se poate verifica :). I astept si eu pe al meu sa vad cnad a fost fabricat :d

  3. To check your iPhone manufacture date, you first need to know the serial number of your iPhone. This is because the manufacture date is included in the serial number. To see your serial number, go to setting, icon, general then about. There you will see your serial number. You need your 3rd, 4th and 5th digits of your iPhone serial number to know the manufacture date. If the third digit is 8, it shows it was manufactured in 2008 and the fourth and fifth digit is 46, it shows the manufacturing week was week 46.

  4. Nickel, exagerezi, ai gresit forumul, ai nimerit pe idevice, eu am iphone 5 si alb si negru, nu a aparut nicio zgarietura, cum nici pe spatele lui iapd3 nu au aparut zgarieturi(si este tot aluminiu), facem atat tamtam pe niste rahaturi…ca vai domle se zgarie, ca nush ce culoare apare cand este expus spre soare( de parca face ar face cineva poze cu soarele), ca e prea lung, ca bla bla bla. Hai sa fim seriosi, strugurii sunt cam acrisori anul asta.Cine are in mana un Iphone 5 nu poate constata decat perfectiune, ca putea avea si swarowski ori nush cate proesoare, este in imaginatia unora.

  5. Foarte bun articolul. chiar vroiam sa stiu ce se intampla in timp cu iphone-urile in conditii de uz normal gen evitat sa tii telefonul in acelasi buzunar cu cheile avut grija sa nu cada de la etajul 3 etc etc dar banuiesc ca in tot acest timp ai folosit telefonul totusi si nu l-ai tinut in puf nu?

  6. Salutare. Am iPhone 5 din 22 septembrie, nu am folie, nu am bumper sau case, l-am luat la lucru (in constructii) dar n-are nicio zgarietura, pana acum. Sunt multumit de el.

  7. Sudteamromania: te asigur ca nu am gresit forumul, eu zic sa o lasam asa daca nu putem da dovada de obiectivitate…
    On-topic: ramane de vazut cum se va prezenta in urmatoarele saptamani pe panourile din orange shop de exemplu… cat despre celelalte probleme (e.g camera), haze-ul purpuriu apare chiar daca soarele vine din orice unghi ascutit: iti doresc sa faci poze oriunde numai in mediu insorit nu 🙂
    P.S. “strugurii sunt cam acrisori anul asta” – nu se aplica in cazul de fata, crede-ma.

  8. la fiecare iphone au fost probleme cu primul lot ba pete pe display ba zgarieturi sau lipsa semnal , mai bine astepti doua luni si il cumperi fara probleme

  9. @zaone si eu l-am tinut cum am putut mai bine pana acum , nu a fost trantit , pus cu chei sau ceva de genul asta deci nu este din cauza mea …

  10. @Victor Preda: Aia poate fi doar o carcasa luata de la producatori, sau una a unei clone. El nu deschide iPhone-ul ala, deci… nu poti fi sigur ca e real.

  11. @zaone sau pt cei care si-au luat sau stiu persoane: s-a mai plans cineva care si-a achizitionat iphone 5 din valul 2 de probleme venite din fabrica? gen zgarieturi, touch screen problems etc?
    Chiar am cautat amanuntit dar nu am mai gasit, iar toate stirile/persoanele care se plang de asa ceva sunt de pe data de 21-22 sept adica valul 1

  12. Dupa 6 zile de utilizare nu are nimic, iPhone 5 alb. Il pastrez ideal, ca sa-l pot vinde peste cateva luni sa-mi iau unul negru dintr-un lot nou, probabil cu problema rezolvata.