Prima Pagina Nokia Nokia si-ar putea vinde sediul pentru a reduce o parte din costurile...

Nokia si-ar putea vinde sediul pentru a reduce o parte din costurile de functionare

  Desi parea greu de crezut, cei de la Nokia iau in considerare posibilitatea de a vinde sediul din Finlanda intr-o tentativa de a reduce o parte a costurilor de functionare ale companiei. Nokia a inchis deja cateva fabrici, a anuntat ca va concedia 10.000 de angajati pana in 2013, iar acum va vinde o parte dintre proprietatile detinute in lumea intreaga, sediul din Finlanda numarandu-se printre ele. Valoarea sediului Nokia este estimata la 200 – 300 de milioane de euro, o suma care ar putea ajuta foarte mult la restabilirea sigurantei financiare in interiorul firmei, insa asta numai daca ea va fi obtinuta in cazul unei vanzari.

  In ultima vreme Nokia a revenit in atentia lumii multumita terminalelor din seria Lumia, insa utilizatorii nu au fost chiar atat de impresionati de ele si nu le-au achizitionat in numar mare. Chiar si asa, compania priveste cu incredere spre viitor, spre parteneriatul cu Microsoft, insa daca ar fi luat decizia de a produce si terminale Android, atunci ar fi avut ceva mai mult succes intr-o piata dominata de iOS si Android.

 • foxilla

  nokia näkemiin!

 • crocodilu

  aiurea cu successu pe Android, acolo e piata saturata. Nokia e un gigant care nu-si permite decat locu 1 sau 2 in segmentul lor, nu sa fie unul dintre cei multi.
  Un status de genul HTC, LG, Panasonic (pt mobile evident) ar fi insemnat aproape faliment.
  Au riscat cu WP, fie vor fi primii acolo, fie se vor inchide.

  Tare mi-e ca WP va avea success prea tarziu ca sa-i mai salveze pe Nokia.

 • point

  Mor pe corporatiile astea,fac zeci sute de miliarde de $$$ profit in zeci de ani,dupa care vine o perioada mai grea,imediat ii auzi gata domne dam faliment,nu avem bani,cerem ajutoare guvernamentale,bla bla bla…Bai ma lasi,dar profitul tau pe 20 de ani unde este mai draga Nokia?Aaaa ii tii la saltea nu cumva sa te autofinantezi cand iti este greu,atunci oarba dupa tine,ia da ma faliment….