Prima Pagina Apple Apple breveteaza o tehnologie care permite dezactivarea functiilor smartphone-urilor in functie de...

Apple breveteaza o tehnologie care permite dezactivarea functiilor smartphone-urilor in functie de locatia in care se afla

  Companiei Apple ii sunt inregistrate in mod constant brevete de inventie, iar unul nou descrie o tehnologie prin care functii ale smartphone-urilor pot fi deactivate in momentul in care utilizatorul ajunge intr-o anumita locatie. Spre exemplu: iPhone-ul poate pierde functia de telefonie atunci cand va urcati intr-un avion, camera poate fi blocata cand va aflati la un concert, terminalul se poate inchide cand intrati intr-o zona securizata, si exemplele pot continua. Acest brevet este asemanator cu unul inregistrat anul trecut de catre Apple, acel brevet descriind o tehnologie care ar avea acelasi scop final, dar care nu a fost inca implementata in vreun terminal mobil.

As wireless devices such as cellular telephones, pagers, personal media devices and smartphones become ubiquitous, more and more people are carrying these devices in various social and professional settings. The result is that these wireless devices can often annoy, frustrate, and even threaten people in sensitive venues. For example, cell phones with loud ringers frequently disrupt meetings, the presentation of movies, religious ceremonies, weddings, funerals, academic lectures, and test-taking environments.

  Desi asemenea sisteme de control nu sunt dorite de utilizatorii terminalelor mobile, deocamdata nimeni nu a impus vreo masura similara impotriva noastra, indiferent de circumstante. Chiar si asa, daca sistemele de operare ale terminalelor mobile au asemenea functii implementate, atunci companiile care le produc, ori agentiile guvernamentale, ne-ar putea controla terminalele foarte simplu chiar atunci cand este nevoie. Cred ca Apple a brevetat aceasta tehnologie doar pentru a o avea in portofoliu, insa nu cred ca o va implementa prea curand.

 • cristi

  @zaone te rog sa te uiti in dex la cuvantul locație. Cred ca voiai sa scrii in articol “loc”.
  Sa-mi stergi comentariul dupa ce il citesti. 🙂

 • Am un sentiment ca intr-o zi nu foarte indepartata toate telefoanele vor fi obligate sa aiba aceasta tehnologie integrata!

 • Ia deschide tu dex-ul si vezi cate interpretari sunt pentru cuvantul locatie. Locatiunea e un termen juridic, e drept.

 • Wei Shen 沈偉

  E un sistem binevenit in spitale sau teatre/cinema .

 • cristi

  @zaone ai dreptate. Am verificat intr-un dex mai nou. Inainte nu insemna ceea ce spui tu acum.
  Imi cer scuze ca am facut un comentariu fara sa ma documentez mai bine.

 • Bogdan

  Zaone pot sa te rog si eu cv: daca ai putea sa scrii articolele si cu diacritice

 • Liviu C.

  Ciudat! De ce oare ar cumpara cineva un asemenea tel? Eu as fi interesat de o aplicatie cu care sa dezinstalez aplicatia publicati.

 • As fi vrut ca tel sa invete ce sa faca in functie de locatiile specificate de mine nu de alte persoane

 • Svart

  Pai nu sunt softuri care safaca asta? In playstor-ul de la google era plin de ele

  Nu vreau sa flame-uiesc, sunt nou pe ios, si chiar nu stiu

 • Adica gen in sala de cinema sa se dea singur pe silent… frumos si util… dar exista cred ca deja exista un tweak pentru asta, dar sa se opreasca camera automat daca ma duc la un concert… ii kish in freaza… nu le fur sufletele cu o camera de telefon

 • Pingback: Apple poate ajuta guvernul sa iti blocheze temporar telefonul mobil (Video) | iDevice.ro()