Apple licentiaza interfata ceasului din iOS de la autoritatea feroviara elvetiana

  Cu cateva saptamani in urma v-am spus ca autoritatea feroviara federala elvetiana a licentiat cum ulti ani in urma formatul ceasului pe care il vedem noi in iOS, iar cei de la Apple au fost acuzati oficial ca incalca acel brevet. Atunci nu se stia cum va actiona Apple, insa astazi autoritatea feroviara a anuntat oficial ca a ajuns la o intelegere cu compania americana privind licentierea respectivei interfate. Suma pentru care a fost licentiata interfata nu a fost dezvaluita de catre elvetieni, insa probabil nu vorbim despre foarte mulit bani, chiar daca sute de milioane de iDevice-uri o afiseaza in fiecare zi.

The Swiss Federal Railways SBB and Apple have reached an agreement on the use of the SBB station clock on devices like iPad and iPhone. That the two parties have governed in a license agreement. For the use of the SBB station clock on devices like iPad and iPhone, the Swiss Federal Railways SBB and Apple have agreed and signed a license agreement. The parties have agreed to give the amount of the license fee as well as other details about the Convention any further information.

  Cand Apple a implementat aceasta interfata in iOS, putina lume a pus in discutie faptul ca ea ar fi copiata dupa ceva anume, insa cand a fost adusa vestea publicului larg, cei de la Apple s-au grabit sa rezolve in liniste problema. Dreptul de utilizare a acelui format este licentiat si unui producator de ceasuri, insa Apple are cel mai probabil parte de o licenta separata.