Prima Pagina Apple Apple va cumpara procesoare quad-core fabricate de catre taiwanezii de la TSMC

Apple va cumpara procesoare quad-core fabricate de catre taiwanezii de la TSMC

  In ultimele luni s-a zvonit ca Apple ar fi dispusa sa renunte la Samsung in ceea ce priveste producerea de procesoare pentru iDevice-uri, iar astazi aflam ca TSMC a fost aleasa pentru a fi un noul partener al Apple. Acest parteneriat ar urma sa ii aduca, companiei Apple procesoare quad-core produse folosind un proces de fabricatie de 20nm, iar asta inseamna ca viitoarele iDevice-uri vor fi mai rapide si vor avea o autonomie mult mai buna. Parteneriatul dintre cele doua companii este incheiat pentru doi ani de zile, deci ne putem astepta ca iPad 4 sa vina cu un procesor quad-core.

Taipei, Oct. 12, 2012 (CENS)–Citigroup Global Markets Inc. estimated Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) to be the only supplier of 20nm process to Apple quad-core processors over the next one to two years, citing the company’s unmatched technological advance on 20nm process and Apple’s decision to adopt 20nm quad-core processors in its new products. Citigroup Global Markets’ market research fellow, J.T. Hsu, pointed out that Apple began verifying TSMC’s 20nm process in August this year and may begin risk production in November with the process.

  Conform informatiilor oferite astazi, Apple ar urma sa utilizeze procesoarele in tablete iPad, un eventual televizor, in Apple TV si in MacBook-uri, insa iPhone-urile ar urma sa ramana cu procesoarele dual-core pe care le stim deja cu totii. Informatiile acestea vin cel mai probabil de la surse din interiorul celor de la TSMC, deci nu trebuie privite ca fiind 100% credibile, insa implementarea de procesoare quad-core ar fi urmatorul pas logic pe care Apple ar trebui sa il faca, cel putin in cazul tabletei iPad.

Hsu estimated Apple to design quad-core processors into iPad, iTV and even Macbook. iPhones will be still powered by duo-core processors to highlight its low power consumption merit.  He pointed out that Apple began developing quad-core processors in 2010, when it acquired fabless chip company Intrincity. Until the acquisition, Intrincity had announced multi-core processors.

 • costi

  pai…parca nu era nevoie de quad core in ideviceuri…nu mai inteleg.peste ceva timp o sa auzim si de memorii ram de 3gb

 • sdsds

  Deabia astept sa vad atunci cand apple scot quad core ce mai zice lumea,pana acum toti intr-un cor spuneti aici ca nu e nevoie,se stie deja ca noul Iphone 5s va avea quad core,sa va vad atunci ce mai comentati

 • yoyoo29

  @costi nu doar ca o sa auzim chiar vom avea..

 • costi

  am inteles ideea,pe moment daca au altii primii e ceva inutil dar pe urma e inovativ,la fel ca tableta de 7″

 • point

  Exact,o sa fie un boom,new begining,revolutie in revolutie,doar ca nu ne place sa aibe primi asa ceva,dar oricum tot apple “REVOLUTIONEAZA”..

 • AKK

  Se vaicaresc de ciuda fanaticii Sammy… fratilor, nu e nevoie de 4 nuclee ACUM, insa pe viitor lucrurile se vor schimba, si asta este normal.

 • Rabi

  Da Point. Ai dreptate. Miine imi iau pagae de la Samsung. Chiar daca puterea procesorului nu ajuta cu nimic. 😉

 • Adri

  Daca acum cu dual core iphone e mai rapid ,cand va avea un quad core ,oare cate nuclee le va trebui celor cu android sa tina pasul?:))

 • Serban

  Pai dupa cum am vazut zvonuri cu A6 pe ipad…cumva va fii A6X cu quad core? cum a fost si A5x

 • A5X e quad-core pe partea de grafica.

 • Anonymous

  zaone te mai intreb ca vad ca nu doresti sa mi spui sau nu stii……de ce nu pot instala nimic de la DASH ? multam frumos !

 • Nu am folosit, nu stiu.

 • Pingback: Apple incearca sa renunte la Samsung pentru productia de componente pentru iDevice-uri din cauza deteriorarii severe a relatiilor de colaborare | iDevice.ro()

 • Am inteles ideea,nu e nevoie de quadcore acum pt ca altii au ,dar Apple nu.Asta apropo de folosita expresie pe aici cu strugurii aia acri…La fel e si cu flash-ul,nu?Nu il aveti pt ca Apple a stiut de acum 5 ani ca peste 10 ani flash-ul o sa dispara.Guess what?atata timp cat exista acum,il vreau acum cand e nevoie de el si androidul il are.Ce importanta are ca va disparea oricum peste cativa ani?peste cativa ani o sa aveti alte tel cu alta tehnologie,sau aveti de gand sa ramaneti la iphone 5 inca vreo 5 ani?
  Chiar e asa greu sa fii obiectiv si sa alegi un tel(device)pt ca e mai bun decat celalalt chiar daca scrie altceva pe el?E asa greu sa compari doua dispozitive punctual in functie de ce are si ce face fiecare si sa alegi obiectul nu marca?

 • Pingback: Luna martie ar urma sa ne aduca o noua versiune a tabletei iPad | iDevice.ro()

 • Pingback: Project Azalea ar putea fi o fabrica dedicata producerii de chip-uri pentru iDevice-uri | iDevice.ro()