Apple incearca sa renunte la Samsung pentru productia de componente pentru iDevice-uri din cauza deteriorarii severe a relatiilor de colaborare

  Multa lume s-a intrebat de ce Apple nu renunta la Samsung in ceea ce priveste producerea de componente pentru iDevice-uri, se pare ca membrii echipei de conducere a companiei s-au intreaba exact acelasi lucru, iar Apple face primii pasi spre ruperea colaborarii cu Samsung. V-am spus deja ca TSMC a fost contractat de catre Apple pentru a produce unele chip-uri ale viitoarelor iDevice-uri, compania taiwaneza a renuntat la unii clienti pentru a isi realoca resursele catre Apple si aceasta colaborare va fi extrem de importanta in viitor. TSMC va produce procesoare dual/quad-core pentru Apple folosind un proces de fabricatie de 20nm, lucru pe care Samsung acum nu il poate oferi companiei americane.

“Apple is working with TSMC at 20 nanometers,” said Gus Richard, a chip analyst at Piper Jaffray, referring to Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’s most advanced 20-nanometer (nm) manufacturing process. The Apple-Samsung relationship has deteriorated to such a poor point that they’re just looking to fill contractual obligations, then make a change. They’ll ramp down Samsung and ramp up TSMC. And some products will get some of one and some of the other.

  Practic relatiile de colaborare dintre Samsung si Apple au ajuns in punctul in care companiile doresc doar sa isi respecte obligatiile contractuale, sa duca acele contracte la bun sfarsit si sa sisteze colaborarea, cel putin pe partea de producere a procesoarelor. Pana atunci, iDevice-urile vor avea o parte dintre componente produse de Samsung, o alta parte produse de catre TSMC si aici vor interveni multe probleme, deoarece componentele produse la doua companii diferite vor avea desigur diferente sesizabile. Nu se stie deocamdat acum va afecta acest lucru iDevice-urile, insa incepand cu iPad 4 sau iPhone 5S/6 ar trebui sa aflam.

  Renuntarea la colaborarii cu Samsung era logica, ea trebuia sa vina acum multe luni de zile, insa se pare ca pana in 2013/2014 vom avea procesoare produse de coreeni. Desi Apple renunta la Samsung pentru dezvoltarea procesoarelor, deocamdata nu se stie nimic in ceea ce priveste colaborarea pentru producerea celorlalte componente ale iDevice-urilor, Samsung fabricand aproximativ o treime din tot ceea ce se asambleaza intr-un iPhone.

12 COMENTARII

  1. Sper ca apple sa nu pateasca ca si amd cu placile video. Multumita celor dela tsmc au fost nevoiti sa amane lansarea unui nou chip si apoi sa-l retraga de pe piata datorita ratei mari de defectare a chipului produs de tsmc

  2. …anyway, actiunile Apple sunt 630 usd, de la 750, cat erau nu demult…..daca scad increderea in firma, se duc si mai in jos….presa straina spune ca “din lideri de piata”, acum se multumesc sa tina pasul cu piata….

  3. Made by Samsung = Samsung a facut intotdeauna procesoare mai bune in propriile terminale
    Voi tot spuneti ca Samsung praf = iPhone e praf :))))))))))))))))))
    Alexandru, Samsung doar producea, ele au fost gandite de Apple 😀

  4. Urmaresc de ceva vreme spatiul dedicat comentariilor pe acest site si drept sa fiu am ramas surprins de vehementa unora care ataca din orice pozitie produsele Apple. Cinstit sa fiu pana acum trei ani nu m-am intalnit cu ocazia sa probez vre-un produs Apple ( oricum mi se parea ciudat OS lor ) . Prima oara am cumparat iP 4 (care si acum il detin) si perceptia mea s-a schimbat 180; poate pare aiurea dar produse mai usor de folosit si cu atatea posibilitati de interconectare intre ele ( si care sa si functioneze aproape de perfectiune ) , nu am cunostinta ca exista. Ne lamentam atat de Maps ca nu indica corect ca nu are nu stiu ce layer ce are Google… Ok care este problema?…. Cum descarcam atatea app mai luam si una pentru hărți si e rezolvata…. Nu va convine cumparati altceva…piata e libera si inca nu este monopol ( poate dacat al androidului )…

  5. N-am inteles niciodata asta cu usurinta in folosire,ca iphone-ul e mai usor de folosit decat un dispozitiv cu android…Aveti cumva 12 ani?e cumva mai greu de dat un tel sau de trimis un mesaj de un alt tel decat de pe iphone?Nu sunt tot aceleasi etape(apasa pe verde pt apelare sau pe rosu pt inchis),ce e asa complicat pt orice om matur care mai si scrie pe bloguri?Ai 12 ani si vrei sa iti ia mama tel,sa iti ia nokia 3310(nu se mai fabrica,pacat)nu smartphone de o caruta de bani pe care apoi sa nu stii sa il folosesti.Un smartphone,oricare ar fi el se presupune a fi pt smart people,sau trebuie doar tel sa fie smart?Un tel cu android face exact aceleasi lucruri ca si iphone-ul,unele chiar mai repede si mai intuitiv(notificari,share catre absolut orice si din orice aplicatie,share prin bluetooth,flash,etc),plus customizare,widgeturi,aplicatii gratuite,conectivitate cu orice si multe altele.Doar pt ca cineva are nevoie de un smartphone pt functii simple nu inseamna ca ceilati sunt prosti pt ca vor mai mult de atat de la un telefon.Poate ca altii vor ca un smartphone sa fie smartphone si stiu sa il si foloseasca…Cei care ataca Apple aici,inclusiv eu nu ataca marca ci prostii si copii care o tin sus si tare ca tel lor e cel mai tare si ca ceilalti sunt plasticari si sarantoci.Nu exista cel mai tare,exista doar opinii si libertatea de a alege ce e mai bun pt fiecare.
    @Gil,ce spui tu de atatea posibilitati de interconectare e valabil intr-un sistem restrans de produse Apple,ceilalti ofera la fel de multe posibilititati de interconectare intre orice produs si orice marca(bluetooth,usb,usb otg,allshare)