Apple incearca sa renunte la Samsung pentru productia de componente pentru iDevice-uri din cauza deteriorarii severe a relatiilor de colaborare

  Multa lume s-a intrebat de ce Apple nu renunta la Samsung in ceea ce priveste producerea de componente pentru iDevice-uri, se pare ca membrii echipei de conducere a companiei s-au intreaba exact acelasi lucru, iar Apple face primii pasi spre ruperea colaborarii cu Samsung. V-am spus deja ca TSMC a fost contractat de catre Apple pentru a produce unele chip-uri ale viitoarelor iDevice-uri, compania taiwaneza a renuntat la unii clienti pentru a isi realoca resursele catre Apple si aceasta colaborare va fi extrem de importanta in viitor. TSMC va produce procesoare dual/quad-core pentru Apple folosind un proces de fabricatie de 20nm, lucru pe care Samsung acum nu il poate oferi companiei americane.

„Apple is working with TSMC at 20 nanometers,” said Gus Richard, a chip analyst at Piper Jaffray, referring to Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’s most advanced 20-nanometer (nm) manufacturing process. The Apple-Samsung relationship has deteriorated to such a poor point that they’re just looking to fill contractual obligations, then make a change. They’ll ramp down Samsung and ramp up TSMC. And some products will get some of one and some of the other.

  Practic relatiile de colaborare dintre Samsung si Apple au ajuns in punctul in care companiile doresc doar sa isi respecte obligatiile contractuale, sa duca acele contracte la bun sfarsit si sa sisteze colaborarea, cel putin pe partea de producere a procesoarelor. Pana atunci, iDevice-urile vor avea o parte dintre componente produse de Samsung, o alta parte produse de catre TSMC si aici vor interveni multe probleme, deoarece componentele produse la doua companii diferite vor avea desigur diferente sesizabile. Nu se stie deocamdat acum va afecta acest lucru iDevice-urile, insa incepand cu iPad 4 sau iPhone 5S/6 ar trebui sa aflam.

  Renuntarea la colaborarii cu Samsung era logica, ea trebuia sa vina acum multe luni de zile, insa se pare ca pana in 2013/2014 vom avea procesoare produse de coreeni. Desi Apple renunta la Samsung pentru dezvoltarea procesoarelor, deocamdata nu se stie nimic in ceea ce priveste colaborarea pentru producerea celorlalte componente ale iDevice-urilor, Samsung fabricand aproximativ o treime din tot ceea ce se asambleaza intr-un iPhone.