Prima Pagina Cosmote COSMOTE Romania lanseaza serviciul HD Voice pentru proprii clienti

COSMOTE Romania lanseaza serviciul HD Voice pentru proprii clienti

  Cosmote Romania a anuntat astazi lansarea serviciului HD Voice pentru proprii clienti, operatorul permitandu-le acum posesorilor anumitor smartphone-uri sa efectueze apeluri voce de calitate HD. Cosmote urmeaza exemplul Orange Romania de acum cateva luni de zile si serviciul este accesibil in zonele in care exista conexiuni 3G de date mobile. iPhone 5 este singurul terminal Apple capabil sa efectueze apeluri HD Voice, deci daca aveti un model mai vechi nu veti putea utiliza acest serviciu, si nici nu veti putea efectua apeluri de acest gen cu telefoane mobile care nu sunt compatibile.

  Mai multe detalii aveti in comunicatul de presa de mai jos.

COSMOTE România oferă comunicare de înaltă calitate prin HD Voice

Bucureşti, 15 aprilie 2013 Începând de astăzi, clienţii COSMOTE România pot trăi fiecare conversaţie mult mai intens, beneficiind de cea mai importantă evoluție a tehnologiei de comunicare vocală din ultimele două decenii: tehnologia HD Voice, care permite o calitate audio cu o claritate de cristal şi o experienţă superioară de utilizare, printr-o diferenţiere crescută a conversaţiei de zgomotul de fundal, sporind acurateţea apelului. „Standardul de telefonie HD Voice nu doar îmbunătăţeşte claritatea şi naturaleţea convorbirii, ci și conferă un sentiment de comunicare transparentă, facilitând recunoaşterea vocii interlocutorului. De asemenea, această tehnologie oferă o diferenţiere mult mai bună a sunetului. Clienţii pot experimenta acum o calitate sporită a apelurilor vocale, pe măsură ce noul serviciu oferă o interacţiune la distanţă capabilă chiar să transmită emoţie, prin inducerea unui sentiment de proximitate între apelanţi”, a declarat Panos Makris, Chief Commercial Officer COSMOTE România.

Clienţii COSMOTE România care utilizează un terminal compatibil HD Voice pot experimenta o claritate mai mare a sunetului, un zgomot de fundal redus şi chiar senzaţia că persoana cu care discută se află în aceeaşi cameră. Pentru a se bucura de beneficiile acestei noi tehnologii, atât apelantul, cât şi persoana apelată trebuie să dețină telefoane mobile compatibile cu HD Voice, apelurile fiind efectuate prin intermediul tehnologiei 3G. Serviciul HD Voice este disponibil la nivel naţional pentru apelurile în reţea prin intermediul tehnologiei 3G, portofoliul COSMOTE România incluzând în prezent 25 modele de terminale compatibile, printre care smartphone-uri Apple, Nokia, Sony, HTC, LG. Gama de dispozitive compatibile cu HD Voice va fi extinsă în următoarea perioadă. Întreaga listă de terminale compatibile, precum și mai multe informații despre această tehnologie, sunt disponibile aici.

La sfârșitul lunii martie, COSMOTE România oferea viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 159 de oraşe şi 900 localităţi din România, acoperind 47% din populaţie. Mai mult, clienţii se puteau bucura de viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+ în 189 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 73% din populaţia României.

 • Octav

  Tot iPhone e singurul care…. Mereu e singurul ! :))

 • iPhone 5, despre ala e vorba, si da e singurul care are implementata tehnologia HD Voice.

 • plex

  Mai octav,tu asta pricepi?iphone 5 este singurul device de la apple care suporta hd voice,nu singurul din lume,no comment…..

 • NicKel

  HD voice este prezent inca din 2010 pe Nokia N8, de exemplu… asa ca, mai subtire cu iphone… primul… singurul… etc. 😉

 • Cosmin

  Schimbarea asta este de ceva timp, sesizata de mine de aproximativ 2-3 saptamani! Iphone 5, craiova 3G activ!

 • Andrei

  @Zaone: Chiar ar merita sa pui un sistem de vot al comentariilor ca tare as da un like pt @plex.

 • Razvan

  deci daca am un iphone 5 ar trebui sa fie mereu 3g-ul activ pe ca sa functioneze HD voice ? si cealalta persoana sa aiba tot un telefon compatibil nu? Alte setari nu mai trebuiec facute ?

 • Sorin

  @Cosmin. Asa este si eu am observat de cateva saptamani.
  Probabil astazi au lansat oficial, pana acum au testat.

 • crixalis

  Vodafone ce face ? Astia dorm.

 • claudiu91

  nu am inteles o chestie daca sun de pe orange pe cosmote si avem telefoane compatibile hd voice se hd voice? sau merge doar de pe cosmote pe cosmote si orange pe orange?

 • @claudiu91: Asta nu stiu, dar teoretic ar trebui sa mearga daca operatorii permit asta.

 • doctoracu

  hasde voice la cosmote??? muhahahaha.

 • @NicKel: comentariul demonstreaza, exact ca si in cazul lui octav, ca nu ai inteles absolut nimic si trollezi.

 • Serban

  Sa inteleg ca doar Vodafone a ramas fara HD Voice? Ce trist

 • Amfetamin

  Da,ca asta ne doare pe noi,ce sa zic,nu mai pot fara HD voice asta! In loc sa facă ceva la rețeaua 4G sau măcar 3G sa fie mai de doamne ajuta la cosmote,ei ne arunca praf in ochi cu vocea asta. Tot mai mult se folosește Internetul mobil si nu cred ca a fost vreun client de la cosmote care sa fi cerut HD voice ca nu putea trai fara,in schimb cred ca mulți ai cerut ca rețeaua de date mobila sa fie imbunatatita.

 • DORY

  Imi aduc aminte ca nu demult se făcea comparație între galaxy s3 si iPhone 5… Uite ca se demonstrează inca o data da cel puțin pe România 4g merge pe iPhone 5 si hd voce tot asa… Sa nu mai vb de SO mult mai stabil. Si inca ceva eu am pe cosmote internet XL+ cu viteza de peste 25 mbs/s si merge ff bine

 • @ doctoracu
  +1. Abia merge sa primesti apeluri pe Cosmote, de multe ori nici nu se face conexiunea

 • Calin

  chestia cu HD Voice tine de hardware sau doar de software? Ma gandesc ca ar putea aparea un tweak in cydia pentru iPhone 4s…

 • doctoracu

  @ciprian,
  Atata timp cat in centrul orasului(Alba Iulia) nu pot vorbi la telefon daca am 3G activat, ce sa le mai ceri? Am facut n sesizari, de fiecare data mi-au spus ca s-a rezolvat problema, eu tot nu pot folosi 3G-ul la servici. Ce pot sa le mai fac? Reziliez in toamna si am incheiat discutiile.

 • NicKel

  @zaone: my bad, eu macar recunosc..
  on topic: tot cel mult o rețea de backup rămâne, și aici nu trollez 🙂

 • Giorgio

  descopera o noua dimensiune a sunetului
  O noua premiera mondiala in Moldova – HD Voice pentru apeluri internaionale. Viitorul telefoniei mobile este in premiera aici, la Orange. Acum si pentru apeluri internaionale cu Romania.

  Cu HD Voice convorbirile dvs au un sunet natural si clar ca lacrima. Folosind tehnologia de ultima ora, Orange va ofera acum viitorul standard al comunicarii mobile: sunetul de inalta definitie.

  Fie ca sunteti pe strada, la cumparaturi, in restaurant, la concert sau pe stadion, cu HD Voice este mai usor sa vorbiti la telefon. Sunetul se aude foarte clar, iar zgomotul de fundal este mult redus, chiar si atunci cand spuneti ceva in soapta. Astfel vorbiti cu cei dragi ca si cum ati fi alaturi si nu conteaza daca va aflati intr-un loc zgomotos.

  Serviciul HD Voice este gratuit si disponibil tuturor clientilor Orange fara activare. Pentru a efectua un apel HD este suficient ca ambii interlocutori sa aiba un telefon compatibil HD si sa se afle in aria de acoperire Orange 3G.

  Mai mult de atat, acum puteti efectua si apeluri internationale HD, cu orice numar inregistrat in reeaua 3G Orange Romania.

  ce este HD Voice?
  HD Voice inseamna High Definition voice si utilizeaza tehnologia AMR – WB, care mareste gama de frecventa audio din retele de telecomunicatii. Serviciul imbunatateste considerabil calitatea apelului, prin eliminarea zgomotului din fundalul unei conversatii. HD Voice impune un nou standard de inovatie in calitatea convorbirilor.

  Pentru a intelege mai bine ce este HD Voice sa o comparam cu vocea transmisa in timpul unei conversatii prin telefonia clasica. In sistemul clasic sunt preluate 8.000 de secvente ale sunetului pe secunda, fiind astfel eliminata o mare parte din spectrul complet de sunete pe care urechea umana le aude in timpul unei conversatii.

  HD Voice imbunatateste calitatea sunetului, prin dublarea numarului de secvente pe secunda, preluand 16.000 dintre acestea. De asemenea, acesta reduce zgomotul de fundal din conversatie, facand-o sa para mai reala.

  In 2010, Congresul Mondial GSMA a recunoscut HD Voice drept cea mai importanta inovatie in domeniul tehnologiilor mobile. Astfel, lansarea in premiera mondiala in Moldova si progresele companiei in domeniul tehnologiilor mobile au fost recunoscute la nivel mondial, Orange devenind primul si unicul operator mobil din ara care castiga un premiu internaional de asemenea anvergura.

  Pana in prezent, HD voice a fost lansat deja in cca 80 reele de telefonie mobila din intreaga lume, Grupul Orange fiind lider in numarul de implementari.

  cum activati HD Voice?
  Pentru a utiliza HD Voice nu trebuie sa activati acest serviciu, el fiind disponibil pentru toti utilizatorii. Trebuie doar sa aveti un telefon compatibil si sa aveti selectata reteaua 3G.

  in prezent, circa 80 de modele de telefon au aceasta functie. Este posibil ca telefoanele achizitionate din alte retele de telefonie mobila sa nu includa si aceasta functionalitate, totul depinzand de modul in care un anumit furnizor de servicii a ales sa personalizeze telefonul.

  cat costa HD Voice?
  Serviciul este gratuit pentru toti clientii Orange PrePay si Abonament. Astfel, achitati doar preul standard pentru un apel.

  cum apelati in HD Voice?
  Pentru a efectua un apel HD trebuie sa va aflati in aria de acoperire 3G si sa aveti un telefon compatibil cu HD Voice, atat dvs, cat si cel cu care vorbiti. Pentru moment, apelurile internationale in HD sunt posibile doar intre utilizatorii Orange Moldova si Orange Romania. Apelarea numarului se realizeaza normal.

 • Razvan

  La fel se aude si pe viber