Tableta iPad genereaza serioase probleme de sanatate pentru copiii din China

  S-a spus de nenumarate ori ca folosirea incorecta a tabletelor sau a altor calculatoare poate genera probleme ale coloanei vertebrale, iar in China se pare ca tot mai multi copii au asemenea probleme. Astazi va vorbesc despre un caz particular al unui copil care a fost diagnosticat cu spondiloza cervicala dupa folosirea incorecta a unei tablete iPad timp de cateva luni de zile. Medicii au spus familiei copilului ca ar fi nevoie de 3 – 6 luni de recuperare pentru a rezolva problema, totul avand la baza utilizarea in pozitii incorecte a tabletei.

  Se pare ca uneori copilul adormea cu dispozitivul in brate, semn ca il utiliza extrem de mult, iar ceea ce a patit el poate pati oricine. Utilizatorii folosesc tableta iPad atunci cand stau in pat, cand stau la birou sau in orice fel de alte pozitii incomode, iar acest mod de utilizare nu este sanatos si in timp poate genera probleme precum cea descrisa aici.

4 COMENTARII

  1. da de parca daca adormi cu laptopu’ sau cu o carte in pat nu tot aia ii? teoretic orice dispozitiv sau revista sau carte pe care o citim in pat dauneaza pozitiei coloanei vertebrale deoarece avem tendinta de a baga barbia in piept si de a pune sub cap cea mai mare perna pe care o avem in casa :))

  2. Bravo Madmaxady, nici ca puteai s-o zici mai bine. Cand eram mic adormeam cu cartea in brate in pat si cand am mai crescut stateam cu laptopul in aceeasi pozitie ca ala micu. Vezi Doamne, tableta e de vina…

  3. Ai dreptate madmaxady insa factorul care a dus la aparitia acestei afectari a coloanei cervicale a fost pozitia incorecta in timpul folosirii ipadului, in cazul specificat.
    Cand se mentioaneaza de catre o institutie medicala ca ipad-ul reprezinta o problema pentru copii, se face pe baza unei anchete epidemiologice.
    Mai concret, copii la aceste varste fragede in majoritatea lor nu se omoara cu cititul unor carti, ci cu jucatul pe ipad perioade extrem de lungi. Deci se analizeaza loturile mai mari de subiecti. De scos in evidenta ca la aceasta varsta datorita dezvolarii sistemului osos copii sunt extrem de expusi diverselor patologii articulare, ale coloanei sau sistemului osos, asadar e nevoie de o atentie sporita din partea parintilor.