Un bug al iOS 6 determina multipla descarcare ale acelorasi podcast-uri si stream-uri audio, iti creste factura de internet

  iOS 6 a avut si inca are multe buguri, dar unul dintre ele v-ar putea creste considerabil factura pe care o platiti lunar operatorului de telefonie mobila. Problema apare in AV Foundation framework, ea afecteaza destule aplicatii din App Store, plus cele native, si practic genereaza descarcarea multipla a podcast-urilor sau a stream-urilor audio. In momentul in care incepeti sa vizionati/descarcati un podcast, conexiunea voastra este intrerupta de bugul prezent in iOS 6, ea reincepe descarcarea si lucrurile se repeta, mai multe descarcari fiind deschise simultan, acelasi lucru fiind valabil in cazul stream-urilor audio.

Because the ranges of these requests seem to overlap and the requests themselves each carry some overhead, this causes a single download of an MP3 to use significantly more bandwidth than in iOS 5. In one case, the playback of a single 30MB episode caused the transfer of over 100MB of data.

  Problema ar putea tripla traficul de internet facut in mod normal pentru vizionarea de podcast-uri sau ascultarea de muzica pe internet si daca aveti o limita fixa de trafic in abonament, ar fi bine sa aveti grija cum folositi acest gen de aplicatii. Compania care a descoperit acest bug sustine ca el a fost rezolvat in iOS 6.0.1 si ca in iOS 5 nu exista, dar utilizatori ai forumului Apple afirma ca in iOS 6.0.1 au intampinat in continuare aceeasi problema. Apple stie despre existenta ei, daca ea nu a fost rezolvata acum, va fi rezolvata intr-un viitor update, problema este ca nimeni nu stie cand va fi el disponibil.