CEO-ul Intel Paul Otellini va parasi compania in mai 2013

  Paul Otellini este actualul CEO al companiei Intel, insa in luna mai a anului viitor mandatul sau se va termina, conform unui comunicat de presa publicat azi de Intel. Otellini pare sa fi decis sa se retraga din toate functiile detinute la compania pentru care a lucrat 40 de ani, insa exista posibilitatea ca el sa fi fost fortat sa plece. Din pacate Intel a pierdut pe piata terminalelor mobile cursa cu ARM si Qualcomm, iar asta ar putea fi un motiv extremd e bun pentru a fi “convins” sa plece din cadrul Intel.

SANTA CLARA, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Intel Corporation today announced that the company’s president and CEO, Paul Otellini, has decided to retire as an officer and director at the company’s annual stockholders’ meeting in May, starting an orderly leadership transition over the next six months. Otellini’s decision to retire will bring to a close a remarkable career of nearly 40 years of continuous service to the company and its stockholders.

  Otellini este membru al consiliului director al Google, este extrem de respectat in Sillicon Valley, iar compania pe care a condus-o este una dintre cele mai puternice din lume. Nimeni nu stie care va fi succesorul sau, nimeni nus tie ce schimbari se vor produce in interiorul companiei, insa dupa Scott Forstall si Steve Sinofsky, Otellini este cel de-al treilea om important schimbat din cadrul conducerii unei companiei din Sillicon Valley.

3 COMENTARII

  1. Mai da rautacios mai esti. Otellini are si el o varsta si e cazul sa isi vada de nepotei.
    Intel nu a pierdut cursa ARM din simplul motiv ca nu a participat la aceasta cursa. Procesoarele XScale ale intel dominau masiv piata terminalelor mobile, dar cand prin 2004-2005 Microsoft a decis s-a ucida PDA-urile, Intel practic nu mai avea unde sa vanda procesoarele ARM, asa ca dupa ceva negocieri a vandut divizia de ARM catre Marvell in 2006. Apoi surpriza Apple scoate iPhone care putea sa fie sau nu un succes, si o mai mare surpriza in 2008 Google scoate Andoid care neasteptat se vinde bine. Intel a iesit din cursa ARM cu 3-4 ani inainte ca aceasta sa inceapa.