Un tanar isi vinde un rinichi in China, cumpara doua iDevice-uri, cativa barbati primesc sentinte privative de libertate

China iPad Flag

  Acum cateva luni de zile v-am spus ca un tanar si-a vandut un rinichi pentru a cumpara iDevice-uri ale Apple si ca barbatii care l-au ajutat sa faca acest lucru au fost trimisi in judecata. Tanarul a primit 3500$ pe rinichiul sau, insa nu l-a vandut pentru a cumpara iDevice-urile, ci si-a cumparat acele dispozitive pentru a nu fi prins cu foarte multi bani la el. Mama acestuia a declarat in procesul din China ca baiatul a simtit nevoia sa cumpere ceva cu o parte din bani pentru a nu avea foarte multi la el si iDevice-urile au fost alese.

  Lasand la o parte achizitia, tanarul avea 17 ani cand si-a vandut, operatia a fost ilegala si el s-a ales cu o insuficienta renala in urma operatiei. 9 oameni au fost arestati pentru aceasta operatiune, doar 7 au fost condamnati la pedepse privative de libertate si toti vor trebui sa plateasca aproape 240.000$ drept compensatie pentru infractiuni. In China exista multe persoane care isi vand organele pentru iDevice-uri, exista altele care le vand pentru ca pur si simplu nu au bani, iar autoritatile incearca sa rezolve un fenomen care afecteaza extrem de multi oameni.