iPad 4 si iPad Mini vs tabletele concurente intr-un test al autonomiei bateriei

  iPad 4 si iPad Mini au fost lansate acum o luna pe piata, iar cei de la Which? s-au gandit sa faca o comparatie intre autonomia acestor tablete si cele ale concurentilor: Sony Xperia Tablet S, Samsung Galaxy Tab 2 10.1, Microsoft Surface RT, Google Nexus 7, Google Nexus 10, Asus Eee Pad Transformer Prime, Amazon Kindle Fire HD, Amazon Kindle Fire si Samsung Galaxy Tab 2 7 inch. Spre surprinderea mea, iPad 4 are o autonomie de peste 13 ore, in timp ce iPad Mini atinge aproximativ aceleasi performante, iar concurenta nu se descurca la fel de bine.  Testele acopera numai navigarea pe internet folosind o retea Wi-Fi si din pacate nu asta fac toata ziua utilizatorii, iar sondajele arata ca vizualizarea de continut multimedia iese in general pe primele pozitii.

  Exista posibilitatea ca in teste de acel gen sa vedem alta ierarhie, insa in ceea ce priveste navigarea pe web, tabeltele Apple sunt cele mai bune.

10 COMENTARII

  1. Nu prea sunt reale cifrele. Am avut ipad 1, 2 , 3 si ipad mini. Mai multe modele din fiecare. Bag mana in foc ca nu tine nici una dintre ele 13 ore la navigare pe internet.
    Ipad mini consuma destul de mult la navigare pe wifi, mult mai putin la vizionare filme, media. Ipad 3 folosit cu luminozitate mare la fel consuma bateria extrem de rapid. Ipad 2 este cel mai echilibrat ca autonomie/durata incarcare/performante. Mai putin ecranul care nu mai este la nivelul ridicat de ipad cu retina.
    Nu contest toate tabletele au avut o autonomie excelenta, dar undeva la 8-9 ore utilizare reala , continua. Ceea ce este extrem de bine din pct meu de vedere.

  2. @Georgian Eu am scos 12 h si putin de browsing WIFI cu ecranul la minim si fara noticari push dar asta a fost pe un iPad 1 cu A4…Pe iPad 3 in niciun caz 12-13h

  3. @ georgian. Ai citit atent ce scrie acolo. IPAD 4 (PATRU). Tu zici ca ai avut iPad 1,2,3 si zici ca nu tine niciuna 13 ore. Observi fractura logica? In legatura cu iPad 2, DA in regim de WiFi browsing ducea linistiti spre 10 ore in primul an de functionare, acum s-a mai pierdut cam 30 de minute (dupa 1 an si 8 luni de utilizare intensa).

  4. Chiar au fost clipe cand efectiv am stat doar pe net cu ipadul, insa personal nu am scos performanta de peste 10h. Desigur nu am folosit ipadul cu ecran cu luminozitate minima, ci normal..
    Asa e ipad 4 n-am avut dar am rezervele mele sa fie atat de mare diferenta de autonomie, dar posibil sa fie imbunatatita.
    Eu n-am dorit crearea unei polemici ci sa scot in evidenta ca sunt niste cifre cam absolute cele care le livreaza ei. Ceva asemanator cu consumul la masina dat de un producator, care decat sa mergi super ecologic(mosnegeste) reusesti sa il obtii, altfel e ceva ideal.