Prima Pagina Noutati In viitor vom putea folosi lentile de contact destepte care afiseaza informatii...

In viitor vom putea folosi lentile de contact destepte care afiseaza informatii direct in fata globului ocular (Video)

[youtube]http://youtu.be/-btRUzoKYEA[/youtube]

  Project Glass-ul celor de la Google a motivat diverse companii sa ne demonstreze ca ochelarii destepti ar putea fi viitorul civilizatiei, insa o echipa de cercetatori din Olanda merge putin mai departe si introduce lentilele de contact in joc. In clipul video de mai sus aveti demonstrat un prototip al unui ecran LCD curbat care a fost dezvoltat de catre cercetatorii universitatii din Gent, el putand fi utilizat ca si lentila de contact si fiind capabil sa afiseze, deocamdata, text direct in fata globului ocular, insa nu vorbim despre un concept despre care lumea nu a mai auzit.

Ghent University’s centre of microsystems technology has developed a spherical curved LCD display which can be embedded in contact lenses and handle projected images using wireless technology. Unlike previous contact lens displays, which are limited to a few small pixels to make up an image, the new technology allows the whole curved surface of the lens to be used. This will never replace the cinema screen for films. But for specific applications it may be interesting to show images such as road directions or projecting text messages from our smart phones straight to our eye.

  Desi deocamdata totul se limiteaza la text, in viitor lentilele de contact s-ar putea conecta la alte dispozitive externe si ar putea afisa informatii in baza lor, deci am putea fi notificati prin ele cand primim un apel, un email, etc. In momentul de fata avem ceasuri destepte care fac acest lucru, insa utilizarea unor lentile de contact ar schimba extrem de mult experienta utilizatorilor. Deocamdata nu se stie daca/cand vor ajunge pe piata aceste produse, insa sunt sigur ca multa lume le asteapta cu entuziasm.

 • Anonymous

  Sa iti vibreze ochiul cand primesti un mesaj :))

 • Chatagra

  @zaone nu stiu din ce sursa ai scos stirea asta pentru ca e absolut incorecta … Acele viitoare lentile de contact nu vor putea fi utilizate pentru oferirea de informatii utilizatorului deoarece ochiul uman nu poate focaliza atat de aproape … Ele vor fi folosite ca accesoriu si in scopuri cosmetice

 • Inseamna ca acei cercetatori mint… or fi luat diplomele de la Spiru Haret.

 • Hy73

  Zaone, esti tare! “Diplome de la Spiru Haret” :))

 • AKK

  or fi luat diplomele de la Spiru Haret? 🙂 , chiar ca ai scos o expresie unica 🙂

 • cosmin

  Zaone faci publicitate la jailbreak cand tu singur spui ca nu exista deocamdata???
  Im sus-ul paginil apare reclama cu Jailbreak in doar 15 minute!

 • Ce-i asa unic la ea? Poate gresesc eu, dar nu la universitatea Spiru Haret din Bucuresti se vindeau diplomele?

 • Nu controlez eu ce apare in reclamele alea. Daca le vedeti, accesati-le, dati-mi link-ul si le blochez.

 • Mervey

  Pana si pe blogul lui pod2g apareau ceva de genul 🙂

 • Hybrid

  Asta se vrea vreun Google glasses killer ? :))

 • Amalia

  stirea e fake. Nu poti citi ceva afisat pe lentila de contact la fel de bine cum nu poti citi ziarul daca ti-l bag in ochi. in rest peace!