Samsung renunta la cateva procese intentate impotriva Apple in Europa

  Samsung si Apple au deschise zeci de procese in intreaga lume, iar recent Samsung a decis sa renunte la cateva dintre cele aflate pe rolul instantelor din Europa. Marea Britanie, Franta, Germania, Italia si Olanda sunt tarile in care Samsung a decis sa retraga procesele intentate companiei Apple pentru aparenta utilizare fara drept a unor tehnologii protejate prin brevete FRAND. Deocamdata Samsung nu a reusit sa castige vreun proces intentat companiei Apple in baza acestui gen de brevete, si sansele ca vreunul sa aiba o finalitate favorabila erau mici.

Samsung remains committed to licensing our technologies on fair, reasonable and non-discriminatory terms, and we strongly believe it is better when companies compete fairly in the marketplace, rather than in court. In this spirit, Samsung has decided to withdraw our injunction requests against Apple on the basis of our standard essential patents pending in European courts, in the interest of protecting consumer choice.

  Comisia Europeana a luat in vara decizia de a investiga Samsung pentru procesele intentate folosind brevete FRAND, dar deocamdata comisarii care investigheaza cazul nu a ajuns la vreo concluzie. Incheierea acestor procese ar putea avea legatura si cu o posibila intelegere incheiata intre cele doua companii, insa deocamdata nimeni nu stie sigur ce a stat la baza deciziei celor de la Samsung.

UPDATE: Se pare ca Samsung va renunta doar la procesele in care cere interzicerea vanzarilor iDevice-urilor care ii incalca brevetele de inventie, insa le va mentine pe cele in care cere doar compensatii pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.