CE sustine ca Samsung a incalcat legislatia antitrust folosind brevete FRAND in procesele impotriva Apple

  Saptamana aceasta Samsung a decis sa retraga toate procesele in care folosea brevete FRAND pentru a obtine interdictii pentru vanzarile de iDevice-uri, spunand ca decizia are legatura cu protejarea intereselor consumatorilor, etc. Desi Samsung a incercat sa prezinte totul drept un gest de buna vointa, in realitate compania a facut acest pas cu doar cateva zile inainte de a fi acuzata oficial de catre Comisia Europeana de incalcarea legislatiti antitrust prin utilizarea brevetelor FRAND in procese.

BRUSSELS (Reuters) – The European Commission is set to charge South Korean electronics group Samsung in an antitrust patent case, the European Union’s competition chief Joaquin Almunia said on Thursday. The EU competition watchdog is investigating whether Samsung broke EU competition rules by filing patent lawsuits against Apple. “We will issue a statement of objections very soon,” Almunia said, referring to the Commission’s charge sheet. 

  Cei de la Apple au cerut Comisiei Europene sa investigheze modul in care Samsung foloseste brevetele FRAND in procese, ea s-a sesizat si comisarul pentru concurenta, Joaquin Almunia, a declarat ca in curand CE va formula acuzatii oficiale impotriva Samsung. Practic Samsung ar putea suporta amenzi destul de mari pentru modul in care a abuzat de brevetele sale, insa este clar ca decizia de a renunta la o parte dintre procesele intentate Apple nu are legatura cu nimic altceva decat actiunile CE.