17.4 milioane de terminale Android si iDevice-uri ar fi fost activate in prima zi de Craciun, majoritatea au fost tablete

  Daca ati avut vreodata impresia ca anul acesta utilizatorii vor trece cu vederea gadge-urile, ei bine cei de la Flurry ne anunta ca 17.4 milioane de iDevice-uri si terminale Android ar fi fost activate in prima zi de Craciun. Cifra este de 4 ori mai mare decat cea inregistrata in oricare dintre zilele perioadei 1 – 20 decembrie si asta spune multe despre preferintele consumatorilor, insa si despre banii cheltuiti anul acesta pe terminalele mobile.

In order to appreciate the magnitude of new devices activated on Christmas Day, Flurry established a baseline using the average from the first 20 days of December. Over this period, daily activations averaged around 4.0 million per day, with variance of a few hundred thousand in either direction per day. On Christmas Day, activations soared to more than 17.4 million, a 332% increase over the December baseline. By comparison, Christmas Day 2011 held the previous single-day record, having reached 6.8 million device activations. Christmas 2012 is more than 2.5 times larger than Christmas 2011, which surpassed its own baseline by more than 300%.

  Daca facem o comparatie cu activarile din ziua de Craciun a anului 2011, anul acesta numarul activarilor a crescut de 2.5 ori, de la 6.8 milioane la cele 17.4 listate de Flurry. Compania analiseaza informatii din peste 260.000 de aplicatii pentru iOS si Android OS, iar daca vorbim despre descarcari, numarul acestora s-a dublat fata de o zi obisnuita, ajungand la 330 de milioane. Practic terminalele Android si iDevice-urile s-au dovedit a fi extrem de populare anul acesta, era oricum de asteptat ca acest lucru sa se intample, insa rezultatele cred ca sunt mult peste asteptari.

  la final cei de la Flurry au facut o impartire a activarilor in smartphone-uri si tablete, iar tabletele au iesit invigatoare. Daca intr-o zi normala de decembrie se activau de 4 ori mai multe smartphone-uri decat tablete, in ziua de Craciun s-au activat mai multe tablete decat smartphone-uri, insa diferenta a fost de doar 1%. Tabletele par sa fi fost cel mai popular terminalul mobil oferit cadou catre prieteni si familie, trendul fiind complet diferit de cel normal.