Prima Pagina Apple Samsung se pregateste sa revolutioneze televizorul intr-un moment in care consumatorii vor...

Samsung se pregateste sa revolutioneze televizorul intr-un moment in care consumatorii vor continut si nu functii noi

[youtube]http://youtu.be/IAV-Kkq-GtY[/youtube]

  De ani de zile se zvoneste ca Apple urmeaza sa lanseze un televizor, Tim Cook ne-a dat de inteles ca a sa companie isi concentreaza eforturile in aceasta directie, insa Samsung vrea sa faca totul inaintea celor de la Apple. CES 2013, cea mai mare conventie anuala pentru prezentarea de produse electronice, va incepe peste doar cateva zile, iar cei de la Samsung ne sugereaza faptul ca un nou televizor urmeaza sa fie lansat atunci. Coreenii au publicat teaserul de mai sus si o imagine care sugereaza ideea ca televizorul lor ar urma sa aiba un ecran translucent, plus un design/forma revolutionare. Desigur ca nimeni nu stie exact ce urmeaza sa anunte Samsung, insa nu trebuie sa va faceti sperante ca din Coreea de Sud va veni o schimbare care va soca lumea, acelasi lucru fiind valabil si in cazul celor de la Apple.

  Problema pentru Samsung ar putea sta in faptul ca in momentul de fata clientii ar dori mai mult continut pe televizoare si nu mai multe functii noi. Un studiu al americanilor de la NPD dezvaluie faptul ca utilizatorii isi doresc sa vizioneze mai mult continut pe propriile televizoare si nu sunt chiar atat de interesati de implementarea unor functii disponibile pe PC-uri sau terminale mobile. Majoritatea interfetelor pentru televizoarele destepte ar fi mult prea complicate si greu de utilizat de catre consumatori, acestia fiind interesati in principal de posibilitatea de a accesa continut multimedia online si de o functionalitate intuitiva, jocurile sau posibilitatea de a accesa retelele sociale nefiind in topul preferintelor.

  Este destul de logic faptul ca utilizatorii vor sa vada filme la televizor si nu jocuri Angry Birds, producatorii inteleg asta, insa incearca sa isi impuna propriile idei, dar totul se va schimba de indata ce piata se va aglomera si software-ul Smart TV-urilor va deveni ceva mai destept. Stiu ca multi dintre voi aveti Smart TV-uri acasa si sunt curios sa aflu daca rezultatele studiului se aplica si in cazul vostru.