Samsung se pregateste sa revolutioneze televizorul intr-un moment in care consumatorii vor continut si nu functii noi

[youtube]http://youtu.be/IAV-Kkq-GtY[/youtube]

  De ani de zile se zvoneste ca Apple urmeaza sa lanseze un televizor, Tim Cook ne-a dat de inteles ca a sa companie isi concentreaza eforturile in aceasta directie, insa Samsung vrea sa faca totul inaintea celor de la Apple. CES 2013, cea mai mare conventie anuala pentru prezentarea de produse electronice, va incepe peste doar cateva zile, iar cei de la Samsung ne sugereaza faptul ca un nou televizor urmeaza sa fie lansat atunci. Coreenii au publicat teaserul de mai sus si o imagine care sugereaza ideea ca televizorul lor ar urma sa aiba un ecran translucent, plus un design/forma revolutionare. Desigur ca nimeni nu stie exact ce urmeaza sa anunte Samsung, insa nu trebuie sa va faceti sperante ca din Coreea de Sud va veni o schimbare care va soca lumea, acelasi lucru fiind valabil si in cazul celor de la Apple.

  Problema pentru Samsung ar putea sta in faptul ca in momentul de fata clientii ar dori mai mult continut pe televizoare si nu mai multe functii noi. Un studiu al americanilor de la NPD dezvaluie faptul ca utilizatorii isi doresc sa vizioneze mai mult continut pe propriile televizoare si nu sunt chiar atat de interesati de implementarea unor functii disponibile pe PC-uri sau terminale mobile. Majoritatea interfetelor pentru televizoarele destepte ar fi mult prea complicate si greu de utilizat de catre consumatori, acestia fiind interesati in principal de posibilitatea de a accesa continut multimedia online si de o functionalitate intuitiva, jocurile sau posibilitatea de a accesa retelele sociale nefiind in topul preferintelor.

  Este destul de logic faptul ca utilizatorii vor sa vada filme la televizor si nu jocuri Angry Birds, producatorii inteleg asta, insa incearca sa isi impuna propriile idei, dar totul se va schimba de indata ce piata se va aglomera si software-ul Smart TV-urilor va deveni ceva mai destept. Stiu ca multi dintre voi aveti Smart TV-uri acasa si sunt curios sa aflu daca rezultatele studiului se aplica si in cazul vostru.

19 COMENTARII

  1. Prefer un televizor performant, fiabil, sa vada bine, sa redea continut multimedia prin portul USB, nu m-ar deranja si un mic internet cu Youtube, Vimeo. Cat despre jocuri si alte prosti nu cred ca o sa ma timp pentru ele.

  2. pai sa le luam pe rand…

    nu stiu daca accesarea retelor sociale pe smart tv este o prioritate pentru mine – continutul personal nu prea sunt dispus sa-l afisez in fata familiei / prietenilor decat daca are legatura cu ei; si in acest caz AirPlay sau AllShare functioneaza mult mai bine si in plus un control mai facil (telecomenzile smart tv inca nu satisfac in aceasta privinta)

    jocurile… pai, tv-ul ar trebui sa aiba ceva resurse hardware ca sa faca fata cerintelor noilor jocuri (procesare date si imagine) ceea ce momentan este la nivelul unor tablete mediocre; si doar atunci merita sa faci o partida pe tv cu cei apropiati, deci ar fi necesar gamepad-uri sau controllere specifice consolelor

    tv-ul este inca obiectul care ‘aduna’ familia; cred ca ar fi mai mult de investigat ce anume vrea familia si membrii ei sa vada si sa impartaseasca la ‘adunari’ , aspect extrem de personal, variat si conditionari (varsta, gen, situatie, … )

    accesarea de continut (media) inca este o problema de standardizare: allshare nu e compatibil cu itunes, etc; este nevoie de un server media (independent de tv) pentru a rula continut – inteleg, este vorba de protejarea drepturilor de autor; soft-ul de codare si decodare inca functioneaza greoi direct pe TV; viteze inca mici ale retelelor mobile pentru un transfer de continut de calitate (macar 720p si un sunet dolby) si in timp real; ca sa nu mai zic ca VREAU un control al tv-ului vocal sau cu gesturi (gen xbox, sau macar nintendo)

    functii suplimentare? pai… daca tot am centru de comanda, de ce sa nu pot controla toate celelalte dispozitive electrice si electronice din casa direct de pe TV?…

    cu alte cuvinte, cred ca smart tv-urile trebuie sa se dezvolte mai mult pe partea hardware momentan (mai multa putere de procesare) cat si modalitati de input mult mai intuitiv si natural.

  3. emil@ bravooo ai dreptate….eu imi mai doresc la ele sa pot downloada direct filme pe el, nu sa fiu conditionat de alte dispozitive, intelegi tu!!!

  4. Niciunul dintre cei de mai sus nu are un TV smart gama premium. Deci inca odata se probeaza talentul romanilor de a vorbi ca sa se afle in treaba!

  5. Eu am un samsung ue40 es 6100 cu internet cu tot pe el dar il tin cuplat la laptop , si nu folosesc nici 5 % din ce stie sa faca , ba mai mult de atat in aproape 7 luni nu am vazut decat un film 3D , deci in concluzie bani aruncati aiurea .

  6. Cei de la Samsung stiu foarte bine ce vor si sunt sigur ca vor reusi si de data asta sa implementeze ceva nou cu care sa atraga noi cumparatori intr-un segment unde in momentul de fata nu este bine sa bagi multi bani deoarece la orizont se prefigureaza noul standard 4K.Tot coreeni de la Samsung au introdus rama foarte îngustă la televizoare si acum toti producatorii marșeaza pe ideea asta!

  7. Un ecran de 65 de inch pentru 3D, web browser cu flash si sopcast, DLNA si AllShare performant, compatibilitate cu tastaturile wifi sau blutooth, camera, wifi si microfon inclus si eventual un siri.

  8. Continutul intr-un smart tv vine prin aplicatii – cel putin din punct de vedere al aplicatiilor si al capabilitatilor player-lui multimedia , Samsung nu are rival pe piata televizoarelor. Poate interfata mai necesita imbunatatiri sau usurinta in utilizare, dar din nou, simplitate in genul Apple inseamna lipsa de optiuni si de functii. Poate unii si le doresc.

  9. Samsung ar putea prezenta un televizor 3D pentru care să nu fie nevoie de ochelari… Ar fi ceva revoluționar. Eventual să fie manevrat prin comenzi vocale.
    Să vedem ce vor prezenta. Sunt de părere că Samsung este leader pe segmentul TVuri, iar de inovațiile loc ne vom bucura noi toți.

  10. Inca din 1995 am realizat TV3D fara ochelari. Imposibilitatea afirmarii in tara noastra , dupa multe incercari, a determinat aceasta reluare tarzie a informarii asupra subiectului.
    Explicatiile teoretice si redarea practica a continutului 3D repetabila.
    Cu speranta unor zile mai bune in domeniu
    Scurtu

  11. oare cand o sa putem vede si tv on line pe smart tv gratis?
    nici sopcastul nu se poate descarca astia de la samsung isi bat joc de noi