Prima Pagina accesorii CES 2013: ETON BoostTurbine iti permite sa incarci manual orice iDevice

CES 2013: ETON BoostTurbine iti permite sa incarci manual orice iDevice

  Carcasele externe cu baterie incorporata sunt grozave, bateriile externe de mare capacitate sunt la fel de grozave, dar ce faci in momentul in care nu ai o sursa de energie pentru a le incarca? Ei bine in acele momente folosesti ETON BoostTurbine 1000 si ETON BoostTurbine 2000, doua accesorii capabile sa produca energie electrica prin simpla rotire a unei manivele. Acest gen de produse nu sunt noi si desi la o prima vedere nu par chiar atat de atractive, ele se pot dovedi a fi extrem de utile in momentele in care ramaneti fara curent.

  Cele doua modele ale produsului au baterii de 1000 si respectiv 2000 mAh, porturi USB prin care pot fi incarcate orice fel de terminale mobile, iar rotirea unei manivele timp de un minut produce energie ce va permite sa faceti apeluri telefonice timp de 30 de secunde. Incarcarea completa a versiunii cu baterie de 1000 mAh ar trebui sa incarce aproximativ 50% din bateria unui iPhone, iar incarcarea bateriei de 2000 mAh ar trebui sa va incarce complet un iPhone.

  Ambele produse sunt prezente la CES 2013, insa deocamdata nu sunt disponibile pe piata si nu au stabilit un pret.

 • motoi bogdan

  era mai amuzant daca propuneau o varianta “hamster powered”.
  pentru un pumn de graunte, un hamster antrenat iti alearga o rotita de-aia de petshop, producand cam 27 jouli (intr-un minut) si permitand incarcarea unui acumulator li-ion standard la o rata de 3-400mAh presupunand un randament de 80% pentru dinamul cuplat la roata hamsterului. Presupunand ca grauntele hamsterului nu contin anabolizante sau ca animalutul nu-si dozeaza steroizi, 5-6 ore de alergatura ale unui hamster normal iti incarca complet un smartphone cu baterie de capacitate medie.

  acum devenind serios, mereu exista “pasionati” de moduri mai neconventionale de a produce energie. Uneori facand rabat de eficienta generarii ei. Un exemplu e o mica intamplare petrecuta chiar in romania, unde prin anii 90 un inginer propune o varianta neconventionala de a produce energie folosind fecale (umane/animale). Gandindu-se ca ar fi o varianta interesanta pentru cei ce inca foloseau fose septice, un “prototip” a fost construit pentru o companie inca de stat pe atunci (nu dau nume) avand ca scop alimentarea instalatiei electrice a cantinei muncitorilor. Rezultatele: cativa metri cubi (?!?!) de fecale au “reusit” alimentarea a doar 2 becuri cu incandescenta de 40-60W si asta pentru 2-3 zile. Pana la urma s-a renuntat la metoda odata data fiind ineficienta ei precum si mirosul degajat in preajma cantinei in cauza. Insa la vremea ei era considerata o mica “minune” a ingineriei.

  Pentru cei ce vor sa produca electricitate in mod neconventional, un mic experiment amuzant ar fi o “pila cu mustar”. Constructiv este un fagure construit dintr-un element non conductiv, fiecare celula fiind un mic element. Electrozii sunt cupru/nichel (anod-catod). Celulele se monteaza in grupuri serie si apoi aceste grupuri in paralel. Chestia asta chiar produce curent! Merge mai bine decat experimentele de scoala cu lamai si cartofi ce alimenteaza un beculet/led. 🙂
  Cred ca poti alimenta un iphone 4/4s folosind cam 2kg de mustar. Mustarul ramane comestibil si dupa ce se “consuma” 😀

 • Marica Emilian Ioan

  Ce se intimpla cu postarile recente care au si prezentare video ?

 • Rundown

  hai sa fim seriosi cine ar umbla pe strada cu un telefon cu manivela:)))

 • Foxx

  cum sa te gandesti ca asa ceva a fost gandit pentru a fi folosit pe strada ????

 • Cãtã

  65$ in amazon varianta 2000mah

 • Adi

  Asta ai bun dacă mergi la iarba verde si stai peste noapte?

 • villman89

  @Adi daca mergi la iarba verde iti recomand cele 2 kg de mustar, frigi un mic ai mustar macar 🙂 si iti incarci si iDevice-ul 🙂