Prima Pagina Apple CES 2013: iPhone 5 vs Lenovo IdeaPhone K900

CES 2013: iPhone 5 vs Lenovo IdeaPhone K900

  Unul dintre smartphone-urile mari care a fost lansat la CES 2013 este Lenovo IdeaPhone K900, un terminal Android cu ecran IPS de 5.5 inch, cu rezolutie 1080p, procesorl Intel Atom Z2580, grosime de 6.9 mm si un aspect impozant. Dispozitivul face parte din gama high-end a celor de la Lenovo, iar in imaginile acestea il aveti prezentat in comparatie cu iPhone 5-ul celor de la Apple. Ca sa fiu sincer comparatia este asemanatoare cu cea de ieri in care Huawei Ascend Mate 6.1 inch era pus langa terminalul Apple, si diferentele sunt enorme.

  Nu toata lumea isi doreste un smartphone chiar atat de mare, nu toata lumea este multumita de Android OS, insa pentru Samsung exista acum competitie serioasa pe piata smartphone-urilor cu ecrane gigant, Lenovo IdeaPhone K900 nefiind un competitor direct al iPhone-ului.

 • noob

  Nu toata lumea ci majoritatea.Sincer un 4.3-4.5″ asi prefera la apple si ar putea sa il faca si one handly va asigur

 • Alin Cristian

  Daca ar scoate Apple un telefon de 4,7-4,9″ pentru voi ar revolutiona lumea… Voi nu apreciati un lucru cand este facut.. Cum sa pui un Intel Atom in 6,9 mm?? Tu te uiti cat de subtire e? Eu nu va inteleg pe voi… Daca cererea vrea ecrane mai mari , se ofera asa ceva… Pana si Apple a inteles asta.

 • Da, Intel Atom-ul ala e o schimbare majora. Pacat ca are Android si ecran atat de mare.

 • motoi bogdan

  atom este doar un nume. ce-au bagat aia in acel telefon nu e tot una cu atom-urile din netbook-uri. In primul rand difera arhitectura, algoritmii de procesare, branch prediction, seturile de instructiuni suportate.
  Ala e mai degraba asemanator cu arm-urile decat cu atom-ul din pc-uri. Trebuie sa fie asa, altfel n-ar putea rula un kernel linux scris pt telefoane (fie ca mai departe vorbim de android, ubuntu etc). Cum as putea rula altfel un program din marketplace, scris sa ruleze sub arm pe un procesor atom, daca ar avea arhitectura diferita?
  Singura chestie unde acest procesor exceleaza este single threaded execution (chestie unde intel traditional a facut lucruri bune) unde este relativ mai performant decat competitorii. In rest ca si solutie sistem-on-a-chip, este mai slab decat orice alternativa contemporana.
  Daca lanseaza o solutie dual core + HT care se incadreaza in consumul si thermal design-ul power-ul cipurilor concurentei atunci da, intel = win.

  Pentru lenovo e mai degraba un plus pentru “geek factor” ca au folosit la acest moment un astfel de procesor.

 • Vladimir

  Nici mie nu-mi plac smartphone-urile cu ecrane mai mari de 4.7″ dar vezi ca totusi se cumpara. Galaxy Note s-a vandut in peste 10 milioane exemplare pana asta vara deci e clar ca exista segment de piata pentru asa ceva ce merita exploatat. Din partea mea nicio problema, sa le cumpere cine vrea, poate si eu daca as calatori mult cu trenul sau autocarul mi-as lua asa ceva pentru filme, spre exemplu – asta in situatia in care nu mi-as permite si un smartphone performant si o tableta performanta.

 • S-a vandut in 10 milioane de exemplare in textele Samsung, ca in realitate e o alta poveste cu mai putine vanzari 😉

 • Alin Cristian

  @zaone daca nu vedeam Galaxy note pe strada , mai ziceam , dar il vad destul de des.

 • Really? Eu pot sa numar pe degete note-urile pe care le-am vazut prin Bucuresti.

 • Georgian

  Nu gasesc utilitatea unui galaxy note dar confirm in lumea reala, pe strada , metrou, sunt destui ce folosesc note-uri, cel putin in Bucuresti. Si daca nici asta nu reprezinta confirmarea faptului ca produsul are un segment de piata ….

 • Victor

  ma zao g note e pentru oamenii cu miinele mari .. si pt cei mai inalti de 1.90 .. tu crezi ca nu stun mai mult de 10 milioane de vanzari ?! da stiu ca tiar placea dar din pacate pt tine se vinde si se vinde foarte bine

  si inca ceva “pacat ca are android” really ?!?! ia zimi tu un sistem de operare mai bun ca android acum sau ce alta alegere ar avea fiindca eu nu prea vad una 😐

 • Alex!

  @victoras mama, pana sa comentezi tu de os-uri, unde ai invatat limba romana?

 • florinis

  este un telefon spuerb, pacat ca nu este quad core :c

 • folosesc un iphone defect :)) butonul home sta ciudat …

 • djcata

  @motoi bogdan este un atom , si este dual core , are TDP destul de mic ,cat despre arhitectura nu are arhitectura arm , daca studiezi putin o sa intelegi ca android a fost portat pe atom , android e linux , aplicatiile din market ruleaza pe android , in java , deci nu conteaza ce procesor e atata timp cat ruleaza android