Mac OS X ruleaza pe Microsoft Surface RT multumita jailbreak-ului

  Tableta Microsoft Surface RT, care ruleaza o versiune speciala a Windows OS, a fost jailbroken la inceputul acestui an, cei de la Microsoft salutand aparitia acestui software. Multumita lui, cei de la xda developers au reusit sa ruleze o versiune a OS X Server pe tabletele companiei Microsoft, si asta in conditiile in care OS X-ului nu ii prea place sa ruleze pe hardware care nu a fost testat la Apple si pentru care nu are driverele speciale disponibile.

  Realizarea unui jailbreak pentru Microsoft Surface RT si rularea OS X-ului este un semn ca pentru tableta se construieste o comunitate de dezvoltatori capabili sa ofere utilizatorilor motive serioase in baza carora sa cumpere dispozitivul. Totul este deocamdata abia la inceput, insa pe viitor tableta ar putea deveni extrem de atragatoare, insa totul depinde de modul in care Microsoft o va dezvolta.

16 COMENTARII

  1. Din cate se pare ruleaza intr-un fel de masina virtuala …… ceea ce e cam inutil. Apreciez jailbreak-ul, dar o versiune antica de OS X intr-o masina virtuala nu e chiar ceva util.
    Astept sa vad mountain lion ruland nativ pe surface pro. Tot o prostie e si asta dar macar e ceva mai util.

  2. E Rt, scrie si in screenshot.
    OSx nu o sa mearga nativ pe rt pentru ca nu sunt drivere.
    Pe Surface Pro o sa mearga nativ, tableta avand configuratia hw asemanatoare oricarui desktop.

  3. una peste alta e bine si interesant ce se intampla si vreau sa ii dau dreptate lui ZAONE cand spune “totul depinde de modul in care Microsoft o va dezvolta” , daca vor avea grija o sa iasa ceva frumos de tot si pe langa ipad vom avea inca o posibila tableca intradevar buna , ar fi si tableta celor de la samsung buna dar sincer eu pe viitor vad mai degraba tableta celor de la microsoft o alternativa decat cea samsung…..

  4. Ei trebuie intai sa adatpeze kernelul din OSX ca sa poata rula nativ pe ARM, apoi foarte multe alte optimizari. Dar ca sa ruleze fluent, ar trebui sa taie cam tot functionalul din sistem, sa ramana doar cateva softuri pentru “prezentare”. La Hackintosh e mult de lucru, cu toate ca ruleaza pe x86/x64, iar aici e o prostie, zic eu. Pe Surface Pro e alta treaba.

  5. Hackintosh-ul e destul de bine dezvoltat, zic eu. Mie imi merge Mountain Lion pe un laptop Toshiba cu foarte putine tweek-uri. Cine-i curios poate verifica, sunt multe site-uri cu baze de date hardware suportate. Tableta de mai sus are resurse putine. Deocamdata nu are rost. In schimb o tableta cu resursele unui laptop bun, ar merita Hackintosh-uit.

  6. @Ticu, pai asa l-ai descarcat, gata, dar cei care l-au facut, au schimbat multe.

    @Hybrid, ARM si x64 sunt lucruri total diferite. Ce intelegi tu prin hardware aproape la fel? Camere identice?