Nvidia Tegra 4 vs Apple A6X vs Samsung Exynoss 5 Octa si o mica dezamagire

  La CES 2013, Nvidia Tegra 4 a fost oficial prezentat, iar imediat dupa el am vazut si Samsung Exynoss 5 Octa, doua chip-uri extrem de interesante care vor ajunge in smartphone-urile si tabletele anului 2013 si poate 2014. Cei de la Anandtech au analizat cele doua chip-uri impreuna cu A6X-ul din iPad 4, iar in tabelul de mai sus le-au comparat. Desi nu vorbim despre puterea procesorului, la partea grafica avem parte de o surpriza, placuta pentru Apple, neplacuta pentru concurenta.

  Nvidia Tegra 4 este cu doar putin mai performant decat procesorul grafic din chip-ul A6X(lansat toamna trecuta), iar procesorul grafic din Samsung Exynoss 5 Octa este net inferior ambelor, el fiind cu o generatie mai veche decat cel din A6X. Exista posibilitatea ca Samsung sa foloseasca un chip grafic mai nou si rezultatele s-ar schimba, puterea sa putand sa o egaleze pe cea oferita de Apple si Nvidia. Toate aceste cifre sunt teoretice, deoarece Nvidia si Samsung nu au oferit specificatii detaliate ale procesoarelor, insa daca ele raman valide in terminalele mobile, atunci pe partea grafica Apple va depasi usor Nvidia Tegra 4 cu un chip A7.

  Diferenta dintre A6X si Tegra 4 este atat de mica incat Apple nici nu ar avea nevoie de un procesor grafic nou, insa cei din Cupertino il vor implementa, cel mai probabil in ideea de a isi mentine superioritatea.