Prima Pagina Apple Apple incarca sa cucereasca China oferind posibilitatea de a achizitiona produse in...

Apple incarca sa cucereasca China oferind posibilitatea de a achizitiona produse in rate

  China este “taramul fagaduintei” pentru Apple, deoarece compania are acolo o piata extrem de mare de utilizatori care sunt dispusi sa ii achizitioneze produsele si ea inca nu a accesat-o complet. Unii chinezi sunt dispusi sa isi vanda organele pentru a cumpara un iPhone sau o tableta iPad, altii au contribuit la dezvoltarea unei piete negre extrem de profitabile, iar acum Apple incearca sa atraga si mai multi clienti catre ecosistemul sau. In aceasta idee, Apple s-a hotarat sa le ofere chinezilor posibilitatea de a achizitiona produsele in rate platibile in maxim 24 de luni.

  Apple ofera acest sistem numai prin intermediul website-ului sau si numai pentru terminalele iPhone sau MacBook-uri, dobanda pentru aceste rate putand ajunge chiar si pana la 8.5% pe o durata de 24 de luni. Practic Apple incearca sa le ofere si chinezilor de rand posibilitatea de a ii cumpara produsele fara a cheltui din start sume enorme de bani si aceasta strategie se va dovedi a fi extrem de eficienta pe termen lung. Apple incearca de ani buni sa obtina cat mai multi bani din China, in momentul de fata 10% din incasarile sale isi au originea in China, dar cifra va creste cu siguranta.

  In afara cresterii vanzarilor, Apple spera sa atraga si interesul chinezilor care erau dispusi sa achizitioneze o clona a unui produs Apple din lipsa banilor si aici practic are Apple o masa enorma de clienti. Daca destui oameni vor fi convinsi ca o rata de 2 ani pentru un produs Apple original este alegerea pe care trebuie sa o faca in detrimentul achizitionarii unei clone, atunci incasarile companiei americane ar putea creste cu cateva miliarde de dolari in urmatorii ani.

 • Mkj

  Le ofera optiunea asta pt ca au scazut vanzarile

 • juky

  Corect ai dreptate MKJ…..

 • vladc

  :)) daca sunteti atat de siguri ca au scazut vanzarile, de ce nu pariati pe scadere la bursa sa va umpleti de bani?:))) o sa revedem peste putin timp aceste comentarii.:)

 • Adrian

  Timpuri disperate, masuri disperate.

 • Sorin

  In America si Europa chestia asta este de multi ani si functioneaza . Piata din China a devenit suficient de stabila pentru a teste aceasta masura care a dat roade peste tot in lume .

  Ce imi place de micutii care comenteaza doar asa de dragul ideii de Gica Contra . Vedem in 23 Ianuarie de cate zeci de miliarde au vandut in ultimele 3 luni .