Prima Pagina Apple MacBook Air-ul ofera utilizatorilor aproximativ acelasi spatiu de stocare precum Microsoft Surface...

MacBook Air-ul ofera utilizatorilor aproximativ acelasi spatiu de stocare precum Microsoft Surface Pro

  Una dintre principalele “probleme” ale Microsoft Surface Pro a fost faptul ca, pentru o tableta, ea ofera putin spatiu liber pentru utilizatori. Mai exact, desi tabletele sunt disponibile in versiuni cu 64/128 GB spatiu de stocare, sistemul de operare, plus aplicatiile native, ocupa aproximativ 40 GB din spatiul mediului de stocare inclus in ea. Pentru ca o comparatie cu tabletele normale ar fi pus produsul Microsoft intr-un mare dezavantaj, cei de la ZDnet s-au gandit sa il compare cu MacBook Air-ul, un produs pe care il considera a fi de talia tabletei, in principal din cauza faptului ca ruleaza un sistem de operare pentru desktop-uri.

  In imaginea de mai sus aveti o comparatie a spatiului de stocare oferit de cele doua produse si observati ca MacBook Air-ul cu flash storage de 128 GB ofera totusi ceva mai mult spatiu liber decat Microsoft Surface Pro, insa diferenta este neglijabila si nu se mentioneaza ce anume ocupa atat pe Air-ul respectiv. Practic, atunci cand achizitionati Microsoft Surface Pro stiti ca pierdeti aproape 40 GB din spatiu de stocare, dar macar aveti Windows 8 instalat.

 • Chatagra

  articolul celor de la zd-net suna ca o tona de BS sponsorizat de microsoft … Am pe mac instalat OS plus iLife plus Office plus iTunes plus photoshop plus alte chestii si ocupa aprox 30 de giga ….la Surface numai windows-ul si office-ul ocupa atata …De aia se plange lumea … Plus ca winblowz are obicei-ul de a se umfla ca orezul in timp …

 • Vali

  eu mi-am pus W8 pe desktop, peste W7 pe care il aveam, cu tot cu office, photoshop, lightroom si alte aplicatii pe care le aveam si mi-a ocupat cu totul ~35GB
  Comparatia cu Air–ul cred ca este cea mai buna pentru ca amandoua ruleasa sistem de operare pentru desktop, dar Microsoft a inovat, a facut un sistem care sa mearga excelent cu touch-ul si ai posibilitatea sa il folosesti si ca tableta (browsing, filme, etc) dar ii scoti tastaura si este full PC pe care poti rula orice aplicatie.

 • Auzi, dar Photoshop si lightroom nu sunt aplicatii native ale Windows-ului. Pro-ul are 40 gb ocupati doar cu “aplicatii native”, adica Windows si Office, ca altceva nu prea vad ce ar fi extrem de util.

 • Vali

  eu ti-am spus cat a ocupat la mine instalarea pe PC. 35-40GB nu e diferenta chiar asa mare.
  Sunt sigur ca poti dezactiva o gramada de balarii pe care Microsoft le pune in W8 PRO…totusi, e un windows 🙂 si salvezi ceva spatiu.

  eu il vad ca o alternativa buna. 100% Apple va face si el ceva de genul asta in curand si atunci o sa va placa … MAXIM, o sa fie genial! O sa scoata o versiuna de baza de 256 GB ca sa nu mai simti aia 40GB de la OS si o sa ii puna o baterie mai buna (ceva la care trebuie sa lucreze Microsoft) dar o sa fie cu 200 $ mai scump, ca e apple

 • Nicu

  Eu ma gandeam sa-mi iau un Macbook, dar de cand cu articolele astea clar o sa-mi iau Surface cand va veni momentul. Macbook-ul e mai scump, ca sa il pot folosi la munca trebuie sa bag si Windows pe el (deci alt spatiu pierdut) si nu are touchscreen ca sa il folosesc si pentru divertisment portabil. Multumesc zaone.

 • anonimous

  @Nicu, poti sa pui si windows direct.. Daca ai un alt laptop, iti iei hardul din el is il montezi in mac.
  Windows, cel putin la 7, in ultimate si pro, au o gramada de balarii, de ex. in ultimate are un pack de cativa gb buni doar cu limbi..

 • iladi

  “Pro-ul are 40 gb ocupati doar cu “aplicatii native”, adica Windows si Office”

  nu e chiar exact.

  . numai surface RT are office “by default” , pe pro NU ai office decat daca il cumperi separat.

  . cei 40 de GB ocupati sunt cu a. sistemul de operare b. partitie de recovery in caz de reinstalare windows (aprox 10 GB) . de altfel se poate observa foarte usor si din tabel.

 • iladi

  @Chatagra

  citeste articolul zdnet pana la sfarsit:

  OS X says that disk can hold 999.86 GB. Windows says it can hold 931.51 GB. But it’s the exact same disk. The measurements are just expressed differently, in a way that makes Apple look generous and Microsoft look stingy.

  The moral of the story: If you want to compare disk sizes between Macs and PCs, you need to convert one measurement so that it is comparable with the other. You can convert the Windows Base 2 measurements to Base 10 (making them appear bigger), or convert Apple’s Base 10 measurements to Base 2 (making them appear smaller). But you can’t compare them directly.

 • Marcel

  Doar un prost ar putea crede ca dacă cumpara un surface pro de 128 GB are 128GB spațiu de stocare , ai in jur de 110 GB spațiu de stocare fără sa mai pui windows si alte programe gen office … E la mintea cocosului ……. Cât de fanboy sa fi zaone sa tot insisti cu articole de genu asta

 • Nicul@e:
  Eu ma gandeam sa ma insor cu Geta, dar de cand vorbeste lumea despre ea, clar o sa ma insor cu Margareta cand va veni momentul. Geta e mai rafinata, dar ca sa ne iubim si la munca, ar trebui sa lucram impreuna, deci alt dezavantaj si nu are nici silicoanele Margaretei, alt divertisment portabil. Multumesc Zao@ne.