Tutorial: Untethered Jailbreak si unlock iOS 6.1 pe iPhone si iPod Touch cu sn0wbreeze 2.9.9(Windows)

  Saptamana aceasta a fost lansata evasi0n, solutia de untethered jailbreak pentru iOS 6.0iOS 6.1. Evasi0n face jailbreak direct iDevice-urilor noastre, dar nu face activare, insa in baza sa a fost actualizat programul sn0wbreeze, iar cu ajutorul sau putem face aceste lucruri. Din pacate custom ipsw-uri cu sn0wbreeze putem face doar daca avem un iPhone 3GS sau un iPhone 4, orice alt iDevice lansat dupa iPhone 4 fiind incompatibil cu aceasta metoda de jailbreak si hacktivare. sn0wbreeze exista doar intr-o versiune pentru Windows si NU actualizeaza baseband-ul in timpul procesului de update.

  Daca primiti erori 16xx in timpul procesului de restore, asigurati-va ca ati introdus corespunzator iDevice-ul vostru in DFU Mode. Daca primiti eroarea 3194, acest articol ar trebui sa va ajute sa o rezolvati. Cartelele de decodare functioneaza pe iOS 6.1 cu baseband-urile vechi, adica maxim 04.10.x in cazul iPhone 4, iar ultrasn0w 1.2.8 ar trebui sa faca decodare pe iPhone 3GS daca aveti baseband maxim 05.13.x sau 06.15.00.

  Aceasta versiune a sn0wbreeze este compatibila cu :

  • iPhone 3GS – indiferent de bootrom;
  • iPhone 4;
  • iPod Touch 4G.

  sn0wbreeze 2.9.9 face untethered jailbreak pentru urmatoarele versiuni ale iOS :

  • Supports iOS 3.1.3
  • Supports iOS 3.2.x
  • Supports iOS 4.0.x
  • Supports iOS 4.1
  • Supports iOS 4.2.1 – 4.2.8
  • Supports iOS 4.3 – 4.3.3
  • Supports iOS 5.0.1
  • Supports iOS 5.1.1
  • iOS 6.0;
  • iOS 6.0.1;
  • iOS 6.1

  Daca aveti decodare facuta cu SAM si ati salvat-o in calculatorul vostru, atunci acest tutorial va ajuta sa o repuneti dupa jailbreak. Nu conteaza ce baseband aveti, decodarea va fi oricum efectuata.

Pasul 1

Descarcati sn0wbreeze 2.9.11 de aici.

Descarcati iOS 6.1 de aici. Aveti desigur si optiunea de a descarca cea mai recenta versiune a iOS direct din sn0wbreeze.

Descarcati cea mai recenta versiune a iTunes de pe site-ul Apple.

Pasul 2

Daca este necesar, schimbati extensia fisierului firmware downloadat la pasul 1 din .zip in .ipsw(daca este nevoie). Daca sunteti pe Windows Vista/7 /8 atunci faceti click dreapta pe sn0wbreeze si selectati Run as Administrator. Veti primi un mesaj de avertizare sa nu distribuiti programul, apasati ok apoi apasati butonul albastru pentru a continua. Pe Windows XP sn0wbreeze nu functioneaza corespunzator si nu va recomand sa il utilizati.

Pasul 3

Acum veti fi intampinati de un ecran care va cere sa cautati in calculator locul unde ati salvat fisierul iOS 6.1, dupa ce programul verifica fisierul apoi va aparea semnul ok, dupa care apasati butonul albastru pentru a continua. iH8sn0w a incercat sa implementeze un modul de drag&drop pentru fisiere insa din pacate acesta nu functioneaza corespunzator asa ca va recomand sa evitati folosirea sa.

Pasul 5

Programul are pentru vechile iDevice-uri 3 optiuni de lucru : simple mode, expert mode si baseband preservation mode. Simple mode va face custom ipsw-ul in baza unor setari prestabilite, iar expert mode va da posibilitatea sa customizati tot ce vrei sa introduceti in firmware, in tutorialul acesta voi explica expert mode. Baseband preservation Mode va da posibilitatea de a face un custom ipsw fara jailbreak dar care nu face update de baseband.

 In cazul iPhone 4 se adauga si o a patra optiune numita iFaith Mode care ne permite sa selectam un SHSH salvat cu iFaith pentru a face un custom ipsw cu el. Acel SHSH poate fi utilizat pentru a face restore doar la respectiva versiune a iOS.

Pasul 6

Acum ajungem la lucrurile ceva mai complicate. In ecranul acesta sn0wbreeze va afisa optiunile pe care le avem in configurarea firmware-ului, optiunea General este cea care va poarta prin toate celelalte asa ca o vom selecta pe aceasta. Selectati General dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 7

Acum veti ajunge in ecranul care are 4 optiuni disponibile fata de versiunile anterioare. Prima este Enable Battery Percentage si permite activarea optiunii de a vedea procentajul bateriei; a doua permitea hacktivarea terminalului; a treia premite instalarea OpenSSH care ne da posibilitatea de a accesa fisierele de sistem ale terminalului prin Wi-Fi si a patra este Root Partition size care ne da posibilitatea de a selecta spatiul repartizat partitiei de sistem, va recomand sa lasati valoarea de acolo. Apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 8

Daca aveti un iPhone 3GS, in ecranul urmator veti avea posibilitatea de a face update la baseband-ul de iPad care va permite sa decodati un baseband nedeblocabil. sn0wbreeze va instala automat baseband-ul de iPad daca sunteti conectati la internet si dupa ce instalati custom ipsw–ul veti putea instala ultrasn0w si veti putea folosi terminalul. Sfatul meu este sa nu instalati baseband-ul de iPad deoarece veti pierde posibilitatea de a folosi GPS-ul integrat in terminal, pentru totdeauna. Nu veti putea face downgrade de baseband vreodata si veti avea probleme atunci cand faceti restore la versiuni noi ale iOS.

Pasul 9

Acum veti ajunge in meniul unde puteti selecta aplicatii din Cydia/din calculator care sa fie automat instalate in ipsw. Selectati din calculator fisierele .deb dorite folosind optiunea browse apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 10

Dupa ce ati selectat fisierele corespunzatoare ajungeti in meniul principal unde trebuie sa selectati Build ipsw pentru a incepe procesul prin care este facut custom ipsw-ul vostru.

Dupa ce apasati butonul albastru veti ajunge intr-un meniu unde puteti alege daca doriti sa jucati PacMan sau sa vedeti clasica rotita.

Pentru a rula PacMan trebuie sa aveti flash instalat, din pacate mie nu mi-a mers desi am flash asa ca va puteti juca cu optiunea sa vedeti daca merge.

Dupa ce terminati de facut custom ipsw-ul veti avea afisat mesajul de mai jos.

Pasul 11

Acum apasati butonul ok pentru a introduce terminalul in Pwned DFU Mode folosind sn0wbreeze. Este foarte important sa urmati pasii de mai jos. Conectati dispozitivul la PC.

Pentru inceput inchideti dispozitivul vostru.

  • apasati butonul Power pentru 3 secunde;
  • tinand apasat Power apasati si Home si tineti-le apasate pentru inca 10 secunde;
  • dati drumul butonului Power si tineti apasat doar home iar dispozitivul ca intra in DFU Mode.

Pasul 12

Dupa ce se termina procesul deschideti iTunes, tineti apasati butonul Shift de pe tastatura in timp ce apasti pe restore si selectati custom ipsw-ul facut cu sn0wbreeze, ar trebui sa aiba o denumire asemanatoare cu aceasta sn0wbreeze_iPhone 4-6.1.ipsw si ar trebui sa fie pe desktop.

Dupa terminarea restore-ului terminalul vostru ar trebui sa booteze singur si fara probleme.

Pasul 13

Daca faceti unlock folosind ultrasn0w atunci deschideti Cydia, cautati programul si instalati-l. Daca ati facut decodare folosind SAM si ati salvat decodarea atunci nu instalati ultrasn0w ci urmati acest tutorial pentru a va reface decodarea.

Dispozitivul vostru are acum untethered jailbreak si poate reporni singur indiferent cat si cum il inchideti.

143 COMENTARII

  1. La mine după restore la o versiune anterioară de iOS 6.0.1 a rămas blocat in dfu, nu l-am putut scoate decât cu just bot din redsn0w dar nu e permanent, e ca si cum ar fi teathred jb

  2. @zaone,scuze de offtopic dar,merge sa fac boot tethered cu ultima versiune de redsn0w?am încercat de câteva ori si îmi rămâne blocat pe Apple boot logo,am iPhone 4

  3. @Zaone, existra vreo posibilitate de a gasii un custom pentru iPhone 4s 6.1? Ideea este ca nu as vrea sa pierd shsh-urile salvate pt 5.1,5.1.1,6.0.1, 6.1…..as vrea sa instalez 6.1…:)

    Multumesc!

  4. Care ma ajuta cu ceva? Daca fac jailbreak pe ip 4s cu gevey dupa tutoriale risc sa nu mai pot sa il folisesc?:) deci am descarcat programu pt jailbreak ios 5.1.1 si stiu sa fac ( cred):)

  5. am uitat. sa specific ca,gewey trebe updatat cu 6.0.1 .doar gewey aio ver 2 se mai pot scrie.serverul vechi pt aio no cut nu mai functioneaza.

  6. Salut, am un Iphone 3GS 8GB (apa-a1332 b) modelul din korea de sud + IOS 4.1.
    Firmware modem 06.15.00. Este posibil ca acest update + jb sa nu imi blocheze telefonul ? am incercat the easy way cu restore din itunes si cerea pentru activare cartela de korea de sud. Pasii de sus ma scuteste de aceasta problema daca fac update la 6.1 cu ultrasn0w si jb cu sn0wbreeze ?

  7. Shaun exact poroblema asta o am si eu
    i am facut udate-ul totul a mers perfect, dar nu recunoaste cartela din welcome menu-ul dupa update
    nu stiu ce sa fac va rog

  8. Folosesc un iphone4 cu gevey . Pot face update la ios 6.1 cu preservare de baseband si hacktivare dar fara sa instalez jailbreak? Sau hacktivarea cu jailbreakul sunt la comun?

  9. Imi raspunde si mie cineva ?

    “Salut, am un Iphone 3GS 8GB (apa-a1332 b) modelul din korea de sud + IOS 4.1.
    Firmware modem 06.15.00. Este posibil ca acest update + jb sa nu imi blocheze telefonul ? am incercat the easy way cu restore din itunes si cerea pentru activare cartela de korea de sud. Pasii de sus ma scuteste de aceasta problema daca fac update la 6.1 cu ultrasn0w si jb cu sn0wbreeze ?”

  10. Salut, cred ca bucati din tutorial sunt luate din unul mai vechi, se poate instala bb de ipad pt ca se poate modifica ulterior cu redsn0w si se restabileste si accesul la GPS.

  11. @adi ma poti ajuta si pe mine te rog ca am cam dat-o in bara, am 3gs 16Gb basband 6.15.00 si nu mai pot gasi reteaua, imi sta in cautare cat imi sta si apoi se duce in Nici un Serviciu!!!!!HELP

  12. untethered jailbreak my ass, după ce dau reboot rămâne la logo-ul de la apple, am dat restore 2 două ori și de fiecare dată când îl opresc nu mai trece de logo-ul de la apple kkt

  13. Deci acest tutorial face jailbreak si deblocare sau numai jailbreak???Sau asa cum a zis si Luccck ca sa fac deblocare trebuie la pasul 7 sa bifezi activare iphone???

  14. @btz in redsnow trebuie sa selectezi ios 6.0 pentru ca redsnow pana la aceasta versiune lucreaza. dar oricum nu e permanent la primul restart va trebui sa repeti operatia si sarputea sa nu iti functioneze reteaua…

  15. @marius nu am absolut nici un shsh, asta a fost prostia mea , acu stau cu el blocat pe 6.1 si baseband 6.15.00 si nu pto face nimic, nici macar cartela nu merge, nu am semnal…..de 6 zxile stau asa, nu stiu cum dumnezeu sa ii fac restore backup, ca i-as face, eram pe 5.0 parca inainte…..

  16. @ionut downladeaza iFaith-v1.5.1 si cu telefonu conectat la pc dai “show available shsh” si vezi poate ai salvate si nu sti si daca le gaseste dai save si ti-le salveaza pe desktop… daca nu ai salvate inca, nu ai ce sa faci decat haktivare dupa tutorialu asta de sus

  17. @marius deci in cydya am salvat 4.2.1 shsh, si dupa ce fac haktivare cu sn0wbreezer 2.9.9 cu siple mode si bifa pe activate, intru in tel pot umbla linistit dar nu am retea. asta ma termina de vreo cateva zile, si inca ceva, ma poti ajuta sa imi spui cum pot face backup?! ca am salvat un backup inainte sa fac p[rostia asta….mersi

  18. @ionut din itunes dai clic acolo unte iti arata telefonu conectat si o sa apara un meniu cu mai multe functi de backup si dai pe restore backup,, acolo dai restaurare la backupul salvat de tine din data respectiva….alta modalitate nu stiu

  19. @Skiny – daca bifezi “hacktivate” o sa iti mearga . daca nu .. ramane blocat si iti cere cartela originala 😀 deci nu sari peste pasul 7 unde iti poti bifa “activate this iphone (hacktivate)”

  20. Este posibil sa trec la IOS 6.1 fara update de baseband pe iPhone 3GS prin redsnow apoi jb cu evasi0n?

    IPhone 3GS 8GB apa-a1332 (b) (SK Version) IOS 4.1 si BB 06.15.00 Va rog feedback !!!

  21. ma am intrat in 6.1 6.15.00 basband, dar tot aceeasi problema am Searching si searching si numai nu gaseste reteaua, ce pot face , sa imi schimb ccartela!? sa ma duc la orangeshop sa iau alta cu acelasi numar sau?!

  22. @ionut problema ta o am si eu cu, cautarea retelei si eu am telefonu decodat din fabrica doar ca i-am facut downgrade de la 6.1 la 6.01 si nu stiu dece naiba nu se aprinde dupa restore , imi ramane blocat in dfu si nu il pot scoate decat cu just boot din redsnow si degeba il aprind ca nu am retea,,,,

  23. Salut. Daca am un i4 cu Gevey, iOS 5.0.1, baseband 04.10.01, si fac update la iOS 6/6.1 prin metoda de aici.. bineinteles cu preserved baseband, va mai merge Gevey-ul? A incercat careva? Multumesc.

  24. salut zaoane. Am un iphone 4 , 01.59.00 si aveam 5.0.1 si unlock facut pe el.Aseara am incercat sa-i fac jailbreak si unloc cu procedura asta, snowbreze si nu a mers. imi arata la retea doar o liniuta dupa care zicea “fara semnal”. nu reusesc sa revin la 5.0.1 desi am salvat shsh.

  25. a reușit cineva să facă untethered jailbreak și să-l deblocheze cu SAM ?? după de pun lockdown foldes și .plist nu mai trece de logo-ul de la apple 🙁

  26. Nu va mai pierdeti timpul , ultrasn0w.1.2.8 inca are probleme ( sunt multi in situatia asta)
    am testat 6 ore asta noapte, 🙂
    ultimul fw pe care merge corect este 5.1.1 . eu m am intors la el.
    atentie, tutoriaul este corect, multumim zaone, problema este doar la ultrasn0w.
    in mod cert o sa apara un fix curand.
    ( vorbim de iphoane ce au nevoie de hactivare( pe care o face snowul )si apoi unloc ( pe ip4 max modem firmware 1.00.59 )

  27. @alex. fii dragut si zi-mi cum se intoarce un bou ca mine care a pierdut 12 ore azi noapte cu smecheria asta, la 5.0.1- care imi mergea. am salvari cu sam.

  28. salutare ma ajuta si pe mine cineva ? am facut custom ispw cu prezervare de baseband am instalat iso 6.1 dar nu face si hactivare ce ctrebuie sa fac acum pentru hactivare?
    daca fac alt custom ispw cu hactivare a-mi schimba si basebandul. ms

  29. holly crap, l-am făcut, o să scriu toți pașii:
    1. jailbreak cu snobreeze (de vreo 4 ori :)) – se tot bloca la logoul de la apple după ce punea ticketele de la SAM)
    2. jaibreak wit evasi0n – deși a zis că nu e indicat io l-am făcut
    3.install SAM
    4.mergi la SAM și dai revert to lockdown
    iFunbox nu-mi vede toate directoarele (var/root)
    5.install iFunbox din cydia, am plătit 4$
    6.install dropbox
    7. din iFile mergi în /var/root/Library și ștergi LockDown folder, din /User/Library/Preferences ștergei fișierul com.bingner.sam.plist
    8. introduci cartela și dai restart la device, o să-ți rămână la logoul de la apple
    9. hard reboot (power + home button)
    10. aici e șmecheria trebuie ținut apăsat butonul de + de la volume și apoi butonul de power, nu lași butonul de la volum până nu pornește și … când o să crezi că ai eșuat, surpriză o să pornească și apare și semnalul.

    PS. sunt sigur că poți să sari peste niște pași, io i-am scris pe toți

    succesuri

  30. tx pentru sfat eu am facut la inceput custom ipsw cu pstrare de baseband am instalat customul
    cu itunes fara hactivare apoi am deschis iar sn0wbreez si am bifat hactivare si a schimbat primul custom ipsw cu hactivare si am instalat iar customul cu itunes
    si a facut si hactivare si a ramas si basebandul neschimbat la terminare a instalat automat si evasion cu cydia totul e ok
    si merge si geveyul perfect pe iso 6.1.

  31. @btz, @ nicolae
    da, am avut salvate( in cydia, cu ifaith + umbrella “tts serrver on”
    chestie e ca la 5.1.1 sunt 2 variante ( 206 + 208) de ipsw…
    o distractie intreaga..

    evident, vorbim de ip4 , bb 1.00.59 🙂

    acum in fine , in 5.1.1 arata toate barele la semnal 🙂

  32. Salut am si eu un iphone care are o singura problema nu pot sa il pornesc, am vrut sa ii fac jailbreak si mi-a aparut conect to itunes. Are instalata versiunea 4.3.2 si este decodat cu gewey.
    Mentionez ca nu am facut restore sau update din itunes ca sa nu ii pierd decodarea cu gewey.
    Vreau raspuns urgent ce ii pot face ?:(

  33. cei ce va vaitati ca nu functioneaza programul,nu faceti ceva bine la mine a mers din prima cu hacktivation si pastrare baseband ptr gevey iphone 4 ,asa ca fiti mai atenti si o sa reusiti

  34. Dacă aveți nevoie de activarea iPhone-ului (nu dispuneți de sim-ul operatorului pe care este blocat), atunci după ce alegeți “Expert Mode”, selectați “General”, după care bifați opțiunea “Activate the iPhone (Hacktivation)”. Apăsați pe sagetuța albastră, după care “Build IPSW” …… poate va ajuta…..

  35. @zaone am incercat toate variantele. se pare ca pe 01.59.00 – iphone 4, nu vrea. am bagat si ultrasnow fixer si tot nu merge pe 6.1. ce este ciudat este ca imi apare reteaua cu o liniuta doar (cineva chiar m-a sunase la un moment dat) dupa care se schimba pe no service si tot asa. poate aflii ceva si ne dai de stire, caci altfel: vand iphone 4 :))

  36. @all. a mai incercat cineva sa faca unlock cu pt ios 6.1 cu iphone 4 firmware 01.59.00? daca ati reusit da-ti-mi si mie de veste, va rog.

  37. Salut, am iphone 3gs, ios 6.1, bb 6.15.00, bootrom nou …. ultrasn0w 1.2.8 nu-mi face unlock … nici ultrasn0w fixer for 6.1 nu ajuta la nimic….. jailbreak-ul l-am facut cu redsn0w apoi l-am facut untethered cu patch-ul de la evasi0n….. stau cu el de o saptamna si nu stiu ce sa ii fac….. vreun sfat ??? Multumesc.

  38. @claudiu eu am patit acelasi lucru. se pare ca momentan e mai bine sa te intorci la ultimul ios. eu am reusit sa intorc la 5.0.1 chiar daca nu salvasem blobs. in redsnow mergi la extras-shsh blobs-query blob files si acolo iti gaseste toate blobs de pe serverele cydia folosite cu tel tau.
    @all daca stiati metoda asta, trebuia sa o spuneti si la altii mai necunoscatori- recte mie -…ca poate au nevoie de telefon, c-or fi prin africa!
    multumesc de feedback 🙁

  39. @nicollaeb, am reusit sa aflu ecid-ul iphone-ului meu, si asta e raspunsul dat de redsn0w :
    ‘Nothing is known about the device with ECID 285. Please connect it or verify existing blobs for it first.’

  40. @Claudiu, iti cere sa verifici intai cu verify. conteaza foarte mult daca tel tau a mai avut jailbreak. citeste atent meniul Extras-shsh blobs si vezi ce te ajuta.

  41. Am folosit aceasta metoda pentru a face update cu prezervare de baseband la un 3gs de la 4.2.1 la 6.1 (depind de decodare – 05.13.04). Dupa multe erori gen 1600 am reusit sa-i fac restore cu softul custom, insa dupa ce se termina procesul de restore si apare ca se va restarta in cateva secunde, se restarteaza si apare semnul connect to itunes (acel cablu alb cu sageata spre iconita de itunes). Nu stiu ce varianta sa mai folosesc, telefonul nu mai porneste. Un sfat va rog, multumesc!

  42. @h3llboy, foloseste tinyumbrella, deschide programul, conecteaza iphone-ul si vezi ce butoane poti selecta dintre enter sau exit restore.

  43. Am active doar fix recovery save SHSH si start tss server. SHSH e salvat ptr 6.1. Telefonul il mai pot conecta doar in dfu mode si la itunes si tiny umbrella il vede ca si dfu device connected. Primesc eroarea 1600 cel mai des si 1601. Cel mai ciudat e de ce nu a bootat normal dupa restore-ul cu softul custom facut cu sn0wbreeze ( nu e prima data cand fac update cu metoda asta, am facut-o la cateva iphone-uri si in trecut…)

  44. am dat, niciun efect, aceleasi erori. cand pornesc tss server, se inchide itunes. repornesc itunes si dau shift+restore, exact aceleasi erori. Ma gandesc sa nu fie si de la porturile usb. Maine o sa incerc si pe laptopurile de la munca. Mersi de ajutor!

  45. pai trebuie sa mearga cumva, ca altfel raman fara telefon..o sa incerc cu redsn0w acum
    descrie-mi cum ai iesit cu tiny umbrella, cum ai facut

  46. @h3llboy, am conectat telefonul, am dat start server, dupa care mi-a aparut exit recovery/enter recovery. Apasam ce-mi aparea dezactivat prima data.ex:daca iti apare enter recovery, trebuie sa dai si exit recovery. daca ai doar exit recovery, dai doar pe el si atat, dupa care iti dispare apple recovery mode si dai un hard reboot…tii apasat mai mult timp.

  47. @h3llboy, incearca sa-l pui corect in dfu mode, balaria aia colorata de cablu(mi-a facut o mie de draci) e apple restore mode . foloseste iREB din snowbreeze. daca vrei sa te intorci la vechiul ios, fa-o cu redsnow. faci custom ipsw cu shsh salvat si dupa care folosesti itunes cu shift-restore.

  48. am reusit sa-l pun cu iReb in dfu corect si acum isi da restore. sa vedem daca va si porni dupa ce termina. Daca nu exista shsh salvat in cydia decat la 4.2.1 si azi am salvat cu tiny umbrella shsh ptr 6.1, am sanse sa fac un soft custom pe 5.1.1 si sa-i dau restore?
    Este musai sa fie shsh salvate pentru versiunea de firmware custom cu care vrei sa faci restore?

  49. Sal am un prieten si are la fel problema asta la fel cam ca la h3llboy. A facut cu snowbreeze si nu se deschide apare doar putin alb, a facut cu tinyumbrela fix recovery tot degeaba cu ifatith a mers foare bine doar ca tot nu se activeaza e vora de iphone 3gs 6.1. Voi ce sugera-ti sa faca nici cu redsnow nu a mers pote ca nu are shh salva. El vrea sa-l activeze ca a facut update de la 5.1.1 la 6.1 si nu mai e activat. Am urmat impreuna tutorialul acesta si tot degeaba.

  50. Ce chestie cand am zis ca sa rezolvat na ca sa inchis si nu mai vrea sa porneasca nici cu itunes nu mai vrea nimic. Imi de error 26 si ecranul este alb intra si n dfu mode dar tot nu vrea. L-am lasat la itunes si scrie asteptare telefon asa ramne acum.

  51. salut, am un iphone 3gs ios 6.1, bb 6.15.00, si am nevoie de unlock, am shsh blobs salvate pt 4.1 si 4.3.3, nu ma intereseaza basebandul, imi puteti spune exact pasii care trebuie efectuati pt downgrade la 4.3.3…. ? sau un link pt un tutorial ? as prefera sa-l fac cu redsn0w si nu cu sn0wbreeze……

  52. Cred ca sa bulit telefonul sa dus cipul. Dupa ce reusisem sa-l fac cu redsnow a mers si dupa un timp sa inchis si nu a mai pornit decat cu ecranul alb si il pot pune si in dfu mode dar degeaba itunes zice tel in asteptare si nu apare nimic e ecranul alb.

  53. am rezolvat, am dat restore din redsn0w de la ios 6.1 la 4.3.3 avand shsh blobs salvate pe serverul cydia, iar apoi am dat downgrade la baseband de la 6.15.00 la 5.13.04, totul a mers fara eroare.

  54. Am facut toti pasii din tutorial pe un 3gs. Am avut ios 4.1 cu 05.14.03, am trecut la 6.1 cu acelasi baseband . Problema este ca nu mai am semnal nici pe cartela pe care e codat telefonul…imi spune no service . Va rog ajutati-ma

  55. @Mihai BB, incearca sa reinstalezi ios 6.1 cu sn0wbreeze download-at de iTunes, asa am rezolvat problema cu wi-fi, a doua oara nu se mai sincroniza cu iTunes, a treia oara am avut probleme cu simul “no service” si a patra oara am instalat ios 6.1 fara jailbreak, pentru mine e o porcarie jailbreak-ul, nu am nevoie de asa ceva la ce folosesc eu.

  56. Sal eu am facut ultima oara cu redsnow 9.15.b3 a mers dupa un timp a ramas ecranul alb. Am crezut ca sa bulit dar am citit pe net si l-am deschis si am oprit sursa de curent ( bateria ) l-am lasat 2 ore dupa care l-am asamblat la loc. L -am facut direct cu redsnow dupa care a mers iar m- am jucat 1 ora pe el intre care l-am inchis si l-am redeschis tot cu redsnow . La sfarsit dupa ce am mai instalat din cydia iar sa bulit a ramas imaginea alba acum iar l-am desfacut si o sa vad dimineata. E vorba de 3gs revenit la ios 5 5.1.1 acum cred ca o sa incerc cu 6.0.1 poate merge. Spune-ti si voi vreo parere nu ma prea pricep cu astea 3gs am facut din tutoriale chestia este ca ma gandeam cand fac cu redsnow sa nu mai bifez cydia sa-l instalez fara cydia sau cydia face activarea la iphone 3gs. Astept pareri va multumesc.

  57. Salut,

    Din pacate pentru mine nu a functionat in totalitate jailkreak-ul pe 6.1 pe 3GS si am facut downgrade la 5.1.1
    Diferenta de la cer la pamant la modul cum ruleaza. Ptr 3Gs 5.1.1 este cel mai potrivit.

  58. @ Laur Balaur Gata am rezolvat ! Trebuia doar sa mai instalez ultrasnow din Cydia, indata ce am instalat ultrasnow a revenit semnalul si telefonul s-a decodat. Sunt foarte multumit de 6.1 pe 3gs, mie imi merge foarte bine, nu am probleme cu semnalul sau cu wi-fi ul. Eu am urmat toti pasii din tutorial si nu am avut probleme cu o singura exceptie. Cand dadeam restore din Itunes la ispw-ul customizat cu snowbreeze imi dadea eroarea 1601. Am intrat in C/Windows/System32/Drivers/etc si in fisierul “host” am sters ultimul rand cu adresa de ip si gs.apple.com.

  59. An rezolvat in sfarsit cu redsnow 0.9.15b3 foarte usor am facut activarea la 3gs am rezolva si jalibreak la 6.1 a mers struna. E foarte usor de rezolvat trebuia sa ma documentez mai bine si rezolvam de mult.

  60. Salut,am un 3gs,@Danu da mi te rog si mie un link cu tutorial bun,ca eu nu reusesc,nu imi ia Semnal, am pus 6.1 , ultrasn0w si ultrasn0w fixer 6.1 !!!!!!! Nu mai stiu ce sa i fac!!!!

  61. Salut!
    am un iphone 4, baseband 04.12.01. pot face unlock astfel incat sa pot folosi telefonul cu cartela altui operator?

    mersi!

  62. salut…am si eu un iphone 3gs..am incercat sa-i pun 6.1 pe el cu snowbreeze, nu am stiut ca apple nu mai semneaza 6.1 si imi tot dadea eroarea 3194 si 3104.
    apoi, am facut custom cu ifaith cu shsh pt 6.1 …totu bine, si-a facut restore, updating firmware..apoi mi-a dat un mesaj ca tre sa se restarteze …si asa a ramas!
    am incercat hard reset(power+home) nu se aprinde nimic si in itunes il detecteaza ca fiind in recovery mode. acuma de fiecare data cand incerc sa fac restore imi da eroarea 1600. am schimbat si hosts , am incercat si cu tinyumbrella .. de cateva ore tot caut. M-a epuizat psihic telefonul asta!
    as incerca sa pun 6.1.2 dar am nevoie de unlock. tel are basebandu 5.13.04 si momentan habar n-am daca se poate decoda
    are cineva vreo idee?

  63. deci … am pus 6.1.2 pe el facut cu sn0wbreeze (expert mode) si mi-a facut baseband 5.16.08 (nedecodabil) cu toate ca snowbreeze cica face preserve la baseband…
    am pierdut cateva ore bune sa-i pun 4.1 cu baseband de ipad si apoi sa modific din nou la 5.13.04
    acum intrebarea…cum fac custom ipsw sa fac si baseband preserve si sa pun si shsh blobs pt 6.1?

  64. am facut aseara customipsw, cu snowbreeze. a mers din prima, n-a facut update de baseband.
    este mai fluent si mai rapid ios6 fata de ios5. dezavantaj: e ca nu mai functioneaza asa toate tweak-urile.

  65. Salut ajutati-ma va rog…am facut jailbreak cu sn0wbreeze 2.9.11 si dupa ce s-a terminat procesul de jailbreak cand sa deschid telefonul l am activat si a gasit reteaua (orange) dar eu stiu ca e blocat in italia iar cydia nu s a instalat deloc si bb s-a schimbat la 05.16.08 care e ideea?

  66. Pur si simplu nu merge.
    Petrec cam 2-3 ore, iau fiecare pas la rand, citesc pe litere sa nu ratez ceva importat si tot nu merge.
    Detin un iPhone 4 GSM, IOS 5.1.1. cu baseband-ul 4.10.01 si am incercat sa ii fac acest Jailbreak, si primesc eroare 3194. Am reusit sa trec odata de ea si primeam 1601,1602 etc…
    Am incercat sa salvez SHSH Blobs pentru 6.1. si nu merge, gaseste orice SHSH Blob inafara de 6.1.

    Chiar nu stiu ce sa ii mai fac, vro sugestie sau o las balta si dau cu el de pamant?

  67. La pasul 7 cei care nu au cartela operatorului pe care e blocat tel , trebuie sa bifeze activarea iphone (hactivare).eu am iphone 4 bb 3.10.01 si nu mi-a schimbat bassebandul si am trecut de la ios5.1.1 la ios 6.1.2 si am semnal full si nu am nici o problema.

  68. Si eu am aceeasi problema, daca pun ip ul cu apple in hosts scap de eroarea 3194 dar imi apare cea cu 1600.

    Am iphone 4 cu jb facut pe 5.1.1.

  69. @Bogdan si cine mai este interesat: Am testat acest tutorial din toate unghiurile si confirm ca nu merge. Fara sa am alta alegere mai buna, am bagat IOS 6.1.2. am facut Custom ISPW cu snowbreeze si a mers din prima 100%. Singua chestie pe care trebuie sa o faci la acest jailbreak este sa bifezi si optiunea Hacktivate din snowbreeze.

    Mie mi-a mers jailbreak si unlock pe iPhone 4 baseband 4.10.01, IOS 6, cu Gevey Sim!

  70. sal ak si eu un i4 bb 01.59.00 si as vrea sa trec la 6.1 daca folosesc snowbreeze cu preserve baseband cum fac in continuare ? daca fac in expert mode imi schimba bb-ul?ce ma sfatuiti?

  71. Daca se poate o confirmare de unlock pentru 02.10.04 ? Nimeni nu mai pare sa aiba o informatie concreta si netul e intoxicat cu informatii eronate…

  72. Deci daca aleg optiunea expert mode si bifez hactivare raman cu acelasi bb pe careeu acum i-l decodez cu ultrasnow? Mi-e teama sa nu-mi schimbe bb-ul

  73. sal in cele din urma am trecut la ios 6.1.2 totul a mers bine a pornit am acelasi bb 01.59.00 dar nu am semnal apare cosmote si o liniuta de semnal dar dispare si zice nici un serviciu am instalat ultrasnow si fixer-ul si degeaba cind apare linia de semnal nu apeleaza e un iphone4 ce pot face?

  74. Salut, am si eu o intrebare. Prin ce metoda se poate decoda in acest moment un iPhone 4 cu iOS 6.1 blocat pe o retea din Anglia? Mersi.

  75. clau si eu sunt in aceias situatie si la firmele de decodari mi-au cerut 500 de lei sa il decodez permanent asa ca prefer sa mai astept si vad ce se mai intampla nu prea ma incanta suma ceruta de unele firme si in cei de pe net nu prea am incredere dupa ce am luat o teapa ,asa ca astept .

  76. Daca am iphone 3gs new bootrom pot face unlock ? Am facut de vreo jumatate de an jailbreak ..05.16.08 este firmware .. Va rog mult de tot .. De jumatate de an tot incerc cu ultrasnow .. Si m-am lasat pagubas .. Am citit acolo pt orice badeband si m-am simtit bine .. Poti sa ma ajuti de te rog ?

  77. Am un iphone 4 , baseband 4.10.01 ios 5.01 si il folosesc cu gevey. As dori sa ii fac update la ios 6 si sa pot folosi gevey-ul si sa fie untethered .