Chrome Pixel – Google prezinta propriul competitor pentru MacBook Air (Video)

[youtube]http://youtu.be/j-XTpdDDXiU[/youtube]

  In cursul noptii trecute cei de la Google au prezentat Chrome Pixel, un ultrabook echipat cu ecran tactil, ce ruleaza sistemul de operare Chrome OS. Chrome Pixel are un ecran de 12.85 inch cu rezolutie 2560 x 1700, si 239 pixeli per inch, are un procesor Intel i5 de 1.8 GHz, si este disponibil in versiuni cu spatiu de stocare flash de 32 sau 64 GB. Practic laptop-ul are mai multi pixeli per inch decat MacBook Pro-ul cu ecran de 13 inch, 227 ppi in cazul sau, iar daca pana acum Apple nu avea un motiv serios sa implementeze un Retina Display in MacBook Air, ei bine lucrurile s-au schimbat radical.

So what’s next? Today we’re excited to announce our newest laptop—the Chromebook Pixel—which brings together the best in hardware, software and design to inspire the next generation of Chromebooks. With the Pixel, we set out to rethink all elements of a computer in order to design the best laptop possible, especially for power users who have fully embraced the cloud. The philosophy of Chrome has always been to minimize the “chrome” of the browser. In much the same way, the goal of the Pixel is to make the pixels disappear, giving people the best web experience.

  Chrome Pixel este disponibil la preturi incepand cu 1300$ in versiuena cu spatiu de stocare de 32 GB, si 1450$ pentru versiunea de 64 GB, care are totusi si modem LTE inclus. Din punct de vedere hardware produsul este extrem de interesant, insa marea sa problema este acel Chrome OS care din pacate are nevoie de o conexiune de internet pentru a functiona, iar prea putine aplicatii sunt disponibile deocamdata pentru el. Desigur ca se vor gasi metode de a instala Windows OS pe Chrome Pixel, insa produsul in sine nu va atrage foarte multi utilizatori dornici sa cumpere un Mac sau un laptop Windows.

14 COMENTARII

  1. Stilul de prezentare furat cu punct si virgula de la Apple. Asta mi se pare o nota foarte proasta din start. Daca nu esti in stare sa faci o prezentare originala, oare ce ai fost in stare sa faci cu produsul?

  2. “competitor pentru MacBook Air” ? chiar din numele video-ului se spune “For What’s Next” 🙂
    Cu siguranta o sa isi dezvolte magazinul de aplicatii si ce urmeaza o sa fie mult mai bine.
    Dar sincer.. 1300 $.. adus la noi.. 1300 euro + TVA + pentru reseller.. undeva la 60-70 milioane.. nu merita. Poti sa iei cam asa ceva:
    MacBook Air 11-inch/Intel Core i5/128GB
    – Procesor 2.0GHz Dual-Core Intel Core i7
    – Memorie 8 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM
    – Unitate stocare 256 GB flash

  3. Trist de la primele secunde.. Parca ma uit la remake prost la un film celebru. Produsul conteaza prea putin. Dupa cum stiti peste 80% conteaza prezentarea.

  4. Competitor adevărat :)) Zaone, eu mi-am cumpărat mac-ul pentru OS X, pentru că OS X rulează doar pe Mac-uri. Puteam să îmi iau orice de bani care i-am dat pe el, dar am ales Mac.