EyeVerify iti permite sa-ti securizezi iPhone-ul sau tableta iPad folosindu-ti ochii (Video)

[youtube]http://youtu.be/FyFWn-44YsE[/youtube]

  EyeVerify este un nou sistem de securitate biometrica prezentat la Mobile World Congress 2013, iar cu ajutorul sau ne putem securiza iDevice-urile folosind ochii. Daca Google a implementat in Android OS un sistem de securizare a terminalelor care scana fetele utilizatorilor pentru a debloca terminalele, EyeVerify face exact acelasi lucru, doar ca scaneaza ochii nostri. Sistemul analizeaza venele din jurul retinei pentru a stabili tiparul unic al fiecarei persoane, pozitionare acestor vene fiind, exact precum in cazul amprentelor, unica in cazul oricarui utilizator.

  EyeVerify poate functiona pe orice smartphone-uri sau tablete care au o camera frontala decenta, iar el poate fi implementat inclusiv in laptop-uri. Fata de sistemul celor de la Google, EyeVerify este, desigur, net superior, analiza sa bazandu-se pe o serie de factori mult mai siguri. Deocamdata nu se stie daca vreun producator de terminale mobile sau laptop-uri ar fi dispus sa implementeze acest sistem in viitoarele sale produse, insa el este interesant.

16 COMENTARII

  1. Adica ? Daca o sa am chestia asta… Si fumez un joint apoi vreau sa ma joc fifa ut, nu o sa mai pot deoarece o sa am ochii rosii /:) ?! Aiurea :-<

  2. E interesanta aplicatia … Am vazut la un prieten pe samsung s2 un fel de sistem asemanator (specificat si in articol) si functiona chiar bine, iar daca scana pe atcineva cerea codul de securitate ca si la iphone, adica daca ai ochii rosii sau ai luat vriun pumn in el o sa poti sa il deblochezi pur si simplu prin cod.
    Mie chiar nu imi place sa am cod si mi se pare mai smecher sistemul acesta eu chiar las folosi (cel putin cateva zile :))

  3. @george: nu cred ca este un loc in care sa demonstrezi cat esti tu de dat draq de istet fiind mitocan cu restul cititorilor. Te rog nu ma provoca sa-ti raspund pe masura, mai epava

  4. Cred ca e totusi o gresala in articol, mi-e greu sa cred ca scaneaza in jurul retinei, e nevoie de multa lumina si magnificatie sa vada pana in fundul de ochi…banuiesc ca e vorba de venele din jurul irisului.
    In momentul in care a inregistrat un patern de 10-20 de trasee venoase, chiar daca esti dupa bere/joint/nesomn si ai mai multe vene vizibile, acel patern exista inca, deci exista sanse mari sa mearga identificarea.

  5. De ce nu priviti in viitor? Aceste aplicatii sunt de fapt sisteme de culegere de date. Aceste date odata introduse in sistem vor fi folosite de catre servicii.